Pakkomielteenä hatut: Antti Asplund

Suunnittelija Antti Asplund on käyttänyt paljon hattuja pikkupojasta saakka. Vanha silinterihattu on Asplundin lempipäähine, mutta se on tällä hetkellä hänen toisessa kodissaan Berliinissä.

Suunnittelija Antti Asplund tykkää perushatuista, joissa on jokin twist. Kokoelmasta puuttuu perusbaskeri. Italianvinttikoira Blancolla ei ole yhtään omaa hattua.
Suunnittelija Antti Asplund tykkää perushatuista, joissa on jokin twist. Kokoelmasta puuttuu perusbaskeri. Italianvinttikoira Blancolla ei ole yhtään omaa hattua.

1. Stetson

"Tämä on kova. Oikeankokoista stetsonia on hankala löytää, mutta tämä istuu päähäni täydellisesti."

2. Bowler

"Hatussa on jotain englantilaista. Sitä on ihana käyttää kragan ja trenssitakin kanssa. Mulla on pari kävelykeppiäkin, jotka täydentävät asun."

3. Hii-o-hoi

"Tämä on ihan perinteinen Fredriksonin hattumalli mutta aika merihenkinen. Kesällä pidin tätä paljon raitapaidan kanssa. Näin syksyllä käytän vähemmän."

4. Pekka Puupää -hattu

"Vaikka tämä on Pekka Puupää -hattu, tässä on jotain ysärihenkeä. Olen pitänyt hattua niin, että olen laittanut sivuun mustan kukan. Berliinissä olen innostunut juutalaisten kaavuista ja tämä hattu sopii hyvin sellaisen kanssa."

5. Pantterihattu

"Frendi Eetu Kemppainen huovutti tämän korvahatun mulle. Tai taisi tehdä sen itselleen, mutta mä otin tämän. Käytän paljon arkena ja onhan se vähän Mikki Hiiri. Käytän esimerkiksi Mikki Hiiri -t-paidan ja valkoisten hanskojen kanssa."

6. Junamiehen lätsä

"Frendit aina nauraa, kun tungen vessapaperia tämän hatun sisään. Haluan että se on edestä korkea. Lätsä on vakosamettia ja kuminauhan ansiosta pysyy hyvin päässä."

7. Skottibaskeri

"Olen ostanut tämän skottiruutuisen baskerin kauan sitten kirpputorilta. Viime aikoina olen käyttänyt tätä hattua paljon oman mallistoni mustan kiltin kanssa."

8. Muskettisoturi

"Tää on kätevä: kun nostaa lierin ylös kolmesta kohtaa, saa kolmikolkkahatun. Tai sitten voi pitää toisen puolen lieristä alhaalla ja se on ihan kuin muskettisoturin hattu. Koristelen tämän usein strutsinsulilla."

Polvella: virkattu baskeri

"Fiona Timantti virkkasi tämän baskerin mulle 30-vuotissynttärilahjaksi. Tässä oli ihana tupsu, jonka Blanco on tuhonnut. Baskeri on paljon käytössä arkena, mutta sopii hyvin myös kiltin kanssa."

Päässä: oma

"Viime kesänä studiollani oli töissä modisti Eric Barco. Joten halusin suunnitella ihan oman hatun, joka sopii just omaan päähän. Barco toteutti sen. Tämä on ainoa mittojeni mukaan tehty hattu."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi