Pre Helsinki -muotitapahtuma esittelee suomalaista muotia

Toukokuussa tutkitaan suomalaisen muodin ilmiöitä ja tutustutaan muotivirtauksiin.

Kuva: Dasha Petrenko / Fotolia

Kolmatta kertaa järjestettävä Pre Helsinki -muotitapahtuma kokoaa toukokuussa yhteen suomalaisen suunnittelun kiinnostavimman kärkijoukon, uusimmat mallistot ja tuoreimmat uudet nimet. Viisipäiväinen tapahtuma sisältää näytöksiä, näyttelyitä, seminaarin ja keskustelutilaisuuksia sekä pop-up kaupan joka myy muun muassa sellaisia suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita, joita ei normaalisti Suomesta saa.

Pre Helsingin tavoitteena on lisätä kansainvälistä näkyvyyttä ja liiketoimintamahdollisuuksia nuorille suomalaisille suunnittelijoille. Helsingin tapahtuma tutkii suomalaisen muodin kentän ilmiöitä ja keskustelee kansainvälisen muodin virtauksista ja tulevaisuudesta. Pre Helsinki tekee lisäksi vuoden 2015 aikana hankkeita Pariisin muotiviikoille ja Kiinaan.

“Capsule- ja yhteistyömallistojen merkitys on noussut tärkeäksi suunnittelijoiden omien kaupallisten mallistojen rinnalle. Muodin vientiä pitää kehittää myös suunnittelupalvelujen vientinä“, kertoo Pre Helsinki -hankkeen kehitysjohtaja Miia Koski. “Suomalaisen suunnittelun valttikortteja maailmalla on vahva taiteellinen osaaminen, pettämätön laatu ja vahva tyylillinen erottuvuus.”

Pre Helsinki valitsee mukana olevat suunnittelijat tarkasti kuratoimalla kansainvälisen potentiaalin näkökulmasta. Wallpaper- lehdessä noteeratun Elina Määttäsen lisäksi mukana olevat suunnittelijat ja brändit ovat ensæmble, Sasu Kauppi, Lepokorpi, Satu Maaranen, Siloa&Mookin entinen pääsuunnittelija Laura Juslin sekä Samuji ja R/H. Lisäksi Pre Helsinki -hankkeessa mukana on suomalainen SSAW-lehti. 

Tapahtumaa seuraamaan toukokuussa saapuu laaja kansainvälinen joukko muodin alan toimijoita medioista sisäänostajiin. Aikaisempina vuosina vieraana on ollut toimittajia muun muassa seuraavista medioista: Dazed and Confused, Showstudio, Numero Magazine, WWD, Vogue China ja Interview.

Pre Helsinki 20.-23. toukokuuta 2015. Ohjelma julkaistaan huhtikuun lopussa tapahtuman nettisivuilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi