ShareWear - vaatteiden jakamistapa lanseerataan tänään Suomessa

Vaatteita kannatta kierrättää pois heittämisen ja uuden ostamisen sijaan. Vaihtaminen tapahtuu Instagramissa.

Kuva: ShareWear

Vuosittain vaatteita heitetään pois maailmalla yli miljoona tonnia. Jätteiden käsittelyn lisäksi ympäristöä rasittaa eniten poisheitettyjen vaatteiden korvaaminen uusilla. Tähän ongelmaan on havahduttu Ruotsissa. Yhteistyössä ruotsalaisten muotiyritysten kanssa Ruotsi lanseeraa ShareWearin - maailman ensimmäisen vaatemalliston jota ei voi ostaa.

Haasteen ideana on innostaa ihmisiä kierrättämään ja lainaamaan vaatteita sen sijaan, että ne heitettäisiin pois tai tilalle ostettaisiin uusia. ShareWear-mallisto lanseerataan 20. tammikuuta Instagramissa. Ruotsin merkittävimmät muotitalot kuten Filippa K, Hope ja House of Dagmar ovat antaneet mallikappaleita sekä vintage-eriä Sharewear-haasteen käyttöön.

Mallisto lanseerataan useammissa maissa samanaikaisesti ja se on nähtävissä Instagramissa 20. tammikuuta alkaen hashtagilla #ShareWear. Instagramin käyttäjät voivat tutustua  asukokonaisuuksiin seuraamalla hashtagia #ShareWear.

Vaatteet saa lainaksi ensimmäinen kuvaa kommentoiva käyttäjä. Käyttäjä saa lainata asua seuraavan viikon ajan. Viikon päätyttyä käyttäjä jakaa asun eteenpäin lataamalla kuvan Instagramiin hashtagilla #ShareWear, jolloin taas seuraava ensimmäinen kommentoija saa käyttää asua viikon ajan. Instagramin käyttäjät voivat seurata, kuka asua käyttää ja missä se seuraavan kerran on taas lainattavana.

Suomessa ShareWear-haasteen lanseerasi tänään keskiviikkona Radio Helsinki aamuohjelmassaan. Lainattavat asut ovat nyt nähtävissä Instagramissa. Ensimmäiset kuvien kommentoijat saavat vaatteet lainaksi seuraavaksi viikoksi hakemalla ne Matkamessuilta, jossa asut luovutetaan suorassa radiolähetyksessä Ruotsin osastolta 6b121.

Lanseerauksen jälkeen kuka tahansa voi osallistua ja jakaa vaatteensa Instagramissa eteenpäin hashtagilla #ShareWear. ShareWearin tavoitteena on inspiroida ympäristöystävälliseen kulutukseen. Vaatteiden jakaminen ja kierrättäminen säästää niin rahaa kuin ympäristöä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi