Timo Pieni Huijaus ja tyyli

Räppäri suunnittelee vaatteita Makialle ja opastaa tyyliosoitteisiinsa Helsingissä.

Kuvassa Timolla on päällään itse suunnittelemansa Taste of Finland -t-paita.
Kuvassa Timolla on päällään itse suunnittelemansa Taste of Finland -t-paita.

”PC vaihtui Maciin, enkä saanut käyttämiäni musaohjelmia siirrettyä uuteen tietokoneeseen”, rap-artisti Timo Pieni Huijaus (Timo Snellman) kertoo, miten tuottajan hommat jäivät taka-alalle. Nauhoituksissa hän on ollut ensimmäistä vuonna 1997. Ensimmäinen virallinen julkaisu, jolla Timoa kuullaan, on Rähinä Recordsin mixtape Pommi 1 vuodelta 2003. Esikoisalbumi Emävale tuli ulos viime vuoden marraskuussa.

Musiikin teon lisäksi Timo opiskelee Metropolia-ammattikorkeakoulussa vaatetusalaa. Miehen on tarkoitus valmistua vestonomiksi keväällä. Opiskeluihin liittyvän puolen vuoden työharjoittelun hän teki keväästä syksyyn 2009 tuttaviensa omistamassa Makia Clothingissa, ja on edelleen sillä tiellä. Hän on suunnitellut Makialle vaatteita t-paidoista reppuihin. Muun muassa Taste of Finland -hirvipaita on Timon suunnittelema.

”Varsinkin kesä ja talvi ovat aina todella kiireisiä, kun vaatteita suunnitellaan. Keväällä ja syksyllä taas keskitytään muun muassa ohjeistusten tekemiseen sekä ensimmäisten mallikappaleiden korjailuun ja hyväksymiseen.”

Suurkaupunkien, kuten New Yorkin ja Barcelonan, tyylien kirjo miellyttää räppäriä. Nyt hän tuo tyylinsä Helsingin kartalle.


Musiikkikauppa

”Funkiest on suomiräpin mekka. Enää en käy täällä kuukausittain, mutta ostan kuitenkin vielä levyjä. Viimeksi hankin Commonin One Day It’ll  All Make Sense’in.”
The Funkiest, Lapinlahdenkatu 8

Parturi

”En ole eläessäni käynyt parturissa. Pienenä äiti leikkasi hiukseni, ja isompana olen aina leikannut itse. Nykyään käytän Wellan ammattilaisleikkuria. Lyhyen tukan lisäksi minulla on ollut muun muassa pitkä musta tukka ja cornrowsit.”
Oma koti, Töölö

Henkilökunta

”Täällä on ollut muutama tosi kaunis neitonen, ja olen myös saanut todella hyvää palvelua.”
Nordea, Museokatu 40

Kuntoilukeskus

”Olen käynyt täällä noin vuoden. Aikaisemmin liputin pienten salien puolesta. Käyn salilla, en ohjatuilla tunneilla. Infrapunasaunaan olen koukussa.”
Elixia Salmisaari, Energiakatu 3

Seksikauppa

”Kävin täällä viimeksi puolitoista kuukautta sitten, mutta ostokset jätän kertomatta.”
Keltainen Ruusu, Malminrinne 2–4

Farkkukauppa

”Täällä on hyvä valikoima. Farkkumerkeistä Levi’s on luotettava; niissä on oikea pituus. Koska minulla on luistelijan reidet, pillifarkut eivät sovi minulle. Omassa tyylissäni suosin rauhallisuutta, ja farkuissa kivipesukin saattaa olla joskus liikaa. En kuitenkaan omista yksiäkään perinteisiä sinisiä farkkuja.”
Beamhill, Yliopistonkatu 5

Baari

”Ennen oli helppoa, kun olisi voinut sanoa Vinylin! Nykyään minulla ei ole kantapaikkaa, mutta käyn pienissä baareissa, kuten Loosessa ja Llamasissa. Llamasissa on mukava juoda meksikolaisia oluita. Yökerhoissa en juuri viihdy.”
Llamas, Iso Roobertinkatu 14

Lenkkarikauppa

”Popot on ehdottomasti kaupungin mielenkiintoisin urbaaniin katumuotiin erikoistunut kenkäkauppa. 1980-luvun lopulla Run-DMC:llä oli Superstarit, ja minulla kesti kauan saada samanlaiset. Adidas on ollut siitä lähtien lempimerkkini. Nyt minulla on Stan Smith -kierre; ne ovat niin yksinkertaisen toimivat.”
Popot, Iso Roobertinkatu 16

Asustekauppa

”En ole oikein ole koruihminen, mutta täältä kaveriporukallemme on tulossa jalkapallojoukkueemme logolla koristeltuja riipuksia. Jossain vaiheessa kävin paljon kirpputoreilla ja keräilin kaikenlaisia pipoja ja hattuja. Asusteita löydän kaikkialta, muun muassa H&M:stä.”
Korumuotoilustudio Aito Helsinki, Fredrikinkatu 45

Sisustuskauppa

”Tilasin puusepältä muutaman koivuhyllyn, ja olisi tarkoitus tilata myös pöytä. Tykkään yksinkertaisen tyylikkäästä skandinaavisesta tyylistä. Lakaniemi käyttää hyviä puulajeja ja hänellä on omaperäinen tyyli. Hän  on tehnyt muun muassa Sushibarien kalusteet.”
Puuseppä Teppo Lakaniemi, http://www.tebian.info


Timo Style File

  • Syntymäpäivä: 2.6.1982
  • Pituus: 177 cm
  • Paino: 80 kg
  • Tuoksu: DKNY MEN
  • Sivilisääty: Parisuhteessa
  • Kirosana: Perkele
  • Kirja: Olavi Virran elämäkerta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi