Totuus farkuista

Älä pese farkkujasi puoleen vuoteen ja muita farkkusalaisuuksia.

Miten saan takapuoleni näyttämään treenatulta?

Valitse farkut, joiden takataskun yläosassa on jokin yksityiskohta, kuten läpälliset taskut. Yksityiskohdat toimivat kohottavana toppauksena, jotka luovat vaikutteen kuntosalilla vietetyistä tunneista.

Millaiset farkut kestävät?

Kankaan painoa mitataan unssilla eli ozilla. Mitä suurempi oz, sen jäykempi ja kestävämpi kangas. Elastaani parantaa housujen istuvuutta, mutta saa kankaan hapertumaan nopeammin. Kaikki farkut on valmistettu denimistä, mutta tapoja kutoa farkkukangasta on useita.

Millaiset farkut saavat jalkani näyttämään pidemmiltä?

Korkea vyötärö farkuissa lyhentää ylävartaloa, matala kiinnittää huomion lantiolle. Leveät, maahan asti ylettyvät lahkeet pidentävät jalkoja. Muotoonleikattu leveä vyötärökaitale korostaa vartalon tiimalasimuotoa.

Missä farkuissa takapuoleni näyttää pienimmältä?

Mitä suuremmat taskut, sen pienemmältä takamus vaikuttaa. Suuret, laatikkomaiset taskut yhdistettynä korkeaan vyötäröön luovat 1990-luvun vartalon. Takapuoli litistyy ja vyötärön kapeus korostuu. Yksityiskohdattomat takataskut, joiden tikkaukset ovat samanväriset tai tummemmat kuin kangas, luovat illuusion pienemmästä takaosasta.

Mikä on suosituin farkkumalli?

Suomen myydyin farkku on samalla maailman vanhin, Levi’s 501. Klassikko on uudistunut kymmenen vuoden välein, viimeksi vuonna 2009. Mallia on mukautettu vastaamaan aikakauden trendiä. 1940-luvulla farkuissa oli korkea vyötärö ja porkkanan malliset lahkeet, nykyinen 501 näyttää poikakaverin kaapista lainatulta. Levi’s 501 -farkusta on ollut eri malleja. Amerikkalaisissa farkuissa on ollut Euroopan mallia enemmän tilaa reisille. Nykyinen malli on sama kaikkialla.

Kuka voi käyttää farkkuja töissä?

Lääkäri voi käyttää työssään farkkuja, kunhan ne ovat siistit. Pankissa perussiniset ja kulutetut farkut eivät kelpaa, asiakaspalvelijalta edellytetään siistiä ja asiallista työpukeutumista. Tuomari voi pukeutua farkkuihin tavallisena päivänä, oikeudessa ja istunnoissa käytetään pukua. Valitse töihin kuluttamattomat, tummansiniset farkut, jotka herättävät mahdollisimman vähän huomiota. Malleista parhaiten työpukeutumiseen sopivat suora ja pilli.

Miksi farkkuja ei saa pestä puoleen vuoteen?

Pesemättä niihin tulee luonnollisia kulumia ja farkut näyttävät yksilöllisimmiltä. Pesun voi korvata tuuletuksella, tahrat lähtevät kosteuspyyhkeellä. Kylve farkut päällä ja pidä märät housut jalassa kunnes ne ovat kuivat. Älä käytä kuivausrumpua. Kun peset farkut ensimmäistä kertaa, käännä ne nurinpäin ja lisää koneeseen viinietikkaa. Yön yli imeytynyt etikka saa indigon tarttumaan takaisin kankaaseen.

Minkä koon farkut ostan?

Farkun  koot vaihtelevat merkin, mallin ja pesun mukaan. Farkkujen koot merkitään tuumilla. Tuuma on vyötärön kapeimman kohdan mitta. Koon 38 käyttäjän tuumarepertuaari voi olla 28–31 riippuen vyötärön koosta ja farkkujen yksilöllisistä eroista. Sama henkilö voi samalla hetkellä käyttää kolmen eri tuumakoon farkkuja. Tummat farkut ovat aina niukempia kuin vaaleat.

Kuka päättää, mitkä farkut ovat muodissa?

Julkisuuden henkilöt. Sosiaalinen media. Kate Moss vaikuttaa edelleen vahvasti farkkumuotiin: Moss muun muassa lanseerasi kolme vuotta sitten muotiin löysät farkut. Myös tyyli- ja katumuotiblogit vaikuttavat vahvasti kulutuskäyttäytymiseen. Ruotsalaiset brändit ovat yhä hitti: Acne (ymmärtääksemme Mossin lempifarkut), Tiger Of Sweden, Cheap Monday ja Dr. Denim. 2000-luvulla innostuttiin myös uudestaan klassikoista kuten Levi’s, Lee sekä Wrangler. Amerikkalaisista trendipisteitä saavat Citizens of Humanity, Siwy (bongattu Mossin jalasta) ja J Brand (Myös Mossin suosikki). Tällä hetkellä huippusuositut ovat muun muassa Sarah Jessica Parkerin jalassa nähdyt J Brandin cargo pantsit. Muut suositut ovat True Religion ja Seven for All Mankind  – ainakin Britney Spears ja Kim Kardashian käyttävät niitä yhä. Brittifarkuista suosittuja ovat Superfine (myös Mossin jaloissa) ja  MiH jeans, Made in Heaven, joita käyttävät Jessica Alba, SJP, Rihanna, Katie Holmes ja Liv Tyler. MiH:ta myy Urban-a ja Acnea, J Brandia ja Superfinea Gaudete. Cheap Mondayta, Superfinea ja Dr. Denimia saa One Waysta.

Lähteet: www.sewing.about.com, www.jc.fi, Wall Street Journal, Diesel, www.levis.com, Spalt Pr, Nordea, Sampo Pankki, Mehiläinen, Dextra, Oikeustalo, Stockmann, Deminology, Urban-a, Maranello, Carlings.

7 kommenttia

J.M.

3.9.2010 12:51

joo siis.. varkkujen historiasta tiäretää että nehä oli tehty
alunperi hamppukankaasta ennenku puuvilla syrjäytti sen..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

djlda

7.9.2010 09:29

Kylpeekö joku farkut jalassa oikeasti? No nainen märissä farkuissa on aika seksy ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gjilda

7.9.2010 18:33

"Kylve farkut päällä ja pidä märät housut jalassa kunnes ne ovat kuivat." xD Eiköhän ne luonnolliset kulumat farkkuihin saa ihan elämällä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Halojaa123

13.9.2010 21:20

aika kamala hygienia jos pesee farkut kerran puolessa vuodessa. Ja rätillä ei saa todellakaan kaikkea skeidaa pois!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kerran-puolessavuodessa

4.6.2012 19:02

Haisee kyllä farkut aika skeidalle jos pesee kerran puolessa vuodessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kakattomat housut

1.3.2021 13:11

Ainakin jos jättää takapuolen pyyhkimättä.

Siis?!

22.9.2013 19:17

"Elastaani parantaa housujen istuvuutta, mutta saa kankaan hapertumaan nopeammin."

Elastaanin pahimmat "viholliset" ovat aurinko, lika ja hiki. Sen hyviä ominaisuuksia ovat venyvyys josta kuitu palautuu entiseen muotoonsa. Useat farkut sisältävät tänä päivänä puuvillan lisäksi elastaania tai muita tekokuituja hinnan tähden. Samalla saa farkkuihin venyvyyttä. Leggarit sisältävät kuitenkin näitä kuituja saman määrän, kuin aiemmin alusvaatteet (5-6%). Elastaania ei käytetä lainkaan ainoana kuituna.. "Istuvuudella" voidaan selittää "kertakäyttövaatteiden" (pakko)myyntiä, mutta suurin syy on puuvillan hinta sekä nykyinen vaatteen käyttöikä. Kyllä joustamattomista vaatteistakin saa istuvia, tosin tuolloin farkut ovat yhtä kokoa.

"Kaikki farkut on valmistettu denimistä, mutta tapoja kutoa farkkukangasta on useita."

Denim-kangas (=farkkukangas) oli alkujaan todellakin hamppukuitua. Kullankaivajien taskujen tuli kestää, myöhemmin maatilalla käytettiin puuvillasta valmistettuja farkkuja. Kaikissa farkkukankaissa on sidoksena TOIMIKAS! Tapoja ommella tai käsitellä on useita, mutta sidoksena perusdenim on koulukirjoissa edelleen toimikas! Liekö viittaus materiaalien lisäämiseen, ts tekokuitua enemmän ja puuvillaa vähemmän? Tosin toimikasta voi kutoa kolmen niisivarren sijaan myös vaikka 12 varrella, mutta kyseessä on suora niisintä jolloin jälki on sama..

Ei aivan vakuuttanut, mutta itse ostan farkkuni kirpparilta ja tuunaan ne itse! Ei enää löydy kokojakaan! Legginsit myydään kolmessa tai max neljässä koossa; vyötäröä pakko kiristää sekä lahkeita lyhentää.. =/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi