Bloggaaja väittää: Laura Huhtasaaren gradu on plagioitu

Presidentinvaalin ennakkoäänestys alkaa huomenna.

Liberaalipuolueen puoluesihteeri Tuomas Tiainen julkaisi vuosi sitten blogikirjoituksen, jossa hän väitti, että Laura Huhtasaari (ps.) on kopioinut blogiinsa lauseita uutisista ja muista blogeista. Tammikuun 16. päivä julkaistussa kirjoituksessa Tiainen kertoo tilanneensa Jyväskylän yliopiston Kokkolan sivutoimipisteestä Huhtasaaren vuonna 2003 valmistuneen pro gradu -tutkielman. Alla yksi esimerkki Tiaisen löytämästä plagioinnista.

Huhtasaari, sivu 15 (Kuvalähde.)

Alkuperäinen lähde: Henriikka Hoffrén: Suomalaiset Ranskassa, 2000, sivu 18 (Kuvalähde.)

“Huhtasaaren tyyli on helppo tunnistaa: monimutkaisemmat lauserakenteet ovat tyypillisesti suoraan muualta kopioituja, mutta välissä olevat tönkkölauseet lienevät syntyneet Huhtasaaren omasta kynästä”, Tiainen kirjoittaa blogissaan.

Perussuomalaisten presidenttiehdokasta on syytetty plagioinnista aiemminkin. Esimerkiksi Huhtasaaren kampanjan graafinen ilme mukailee Suomi100-juhlavuoden ilmettä lähes identtisesti.

2 kommenttia

Joonas Ranta

16.1.2018 18:57

Kaikenlaisin tökeröin tavoin pyritään lokaamaan Lauran menestystä vaaleissa. Eiköhän tässä kuulla vielä kaikenlaisia päättömiä syytöksiä ennen vaaleja. "Varokaa rasistit, Laura on oikeasti valkaistu afrikkalainen".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Errorcount

17.1.2018 08:48

Olisi mielenkiintoista ajaa tuo alkuperäinen gradu läpi nykyisin yliopistojen ja oppilaitosten käyttämästä plagioinnintunnistusohjelmasta. Se antaa kätevästi suoraan prosenttiluvun plagioidusta tekstistä suhteessa itse kirjoitettuun. Jos tarkistettavaksi annetun gradun lainatuista teksteistä ei ole tehty lähdeviitteitä, aloitetaan gradun tekeminen alusta ja uudella aiheella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi