Helsingin Kalliossa sijaitsevaan purkutaloon tulee sata työhuonetta taiteilijoille

Luovan alan toiminta valtaa toukokuun alusta Siltasaarenkatu 13:n kaksi kerrosta.

Siltasaarenkadulla sijaitsevaan purkutaloon on tulossa työskentelemään kuvataiteilijoita, käsityöläisiä, kirjoittajia ja mahdollisesti myös muusikoita. Tiloissa voidaan järjestää myös pienimuotoisia tapahtumia tai työpajoja.

Helsingin kaupunki vuokraa tilat Lapinlahden kulttuuritoimi ry:lle, ja työhuoneita vuokraa jäsenilleen Osuuskunta Lapinlahden tilajakamo. Myös Kokemusjakamo-hankkeen 30 nuorta taiteilijaa saavat työtilaa lähivuosina purettavasta talosta.

Työhuoneita on lähes sata, kun Lapinlahden kulttuuritoimi saa kesäkuussa vuokralle vielä talon kuudennen kerroksen. Kokemusjakamo-hankkeen projektipäällikkö Kimmo Lehtonen kertoo, että voittoa tavoittelematon Tilajakamo on kiinnostunut suojeltujen tai myös purku-uhan alla olevien, tyhjien rakennusten lyhytaikaisesta vuokraamisesta.

Lyhyt vuokra-aika on useille Tilajakamon vuokralaiselle mahdollisuus, ei uhka. Työhuone voi antaa alustan esimerkiksi projektin toteuttamiseen tai uuden luovan toiminnan kokeiluun. Omat toiveet täyttävä, vakinainen työhuone etsitään monesti Tilajakamon vuokrajakson jälkeen tai sitten lähdetään uusiin projekteihin. 

Lehtonen pitää hyvänä sitä, että kaupunki on alkanut vuokrata vapaita tilojaan väliaikaiseen käyttöön uuden strategiansa mukaisesti. Hänen mukaansa kaupungin myönteinen suhtautuminen on muun muassa nopeuttanut vuokraneuvotteluja.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi