Ihan tavalliset ihmiset kokoontuvat lauantaina vaatimaan, ettei väkivaltaisille ääri-idiooteille anneta tilaa Suomessa

Peli poikki! -mielenosoitus yrittää vaikuttaa positiivisesti Suomen rasistiseen ilmapiiriin.

Ensi lauantaina Kansalaistorilta Senaatintorille marssii iso joukko aivan tavallisia ihmisiä, joiden mielestä rasismille ja äärioikeiston väkivallalle on pistettävä stoppi. Tarve näkyvälle mielenilmaukselle syntyi Suomen vastarintaliikkeen jäsenen potkaistua uhrinsa hengiltä Helsingin asema-aukiolla pari viikkoa sitten. Mielenosoittajat ovat kyllästyneet tapaan, jolla rasismin ja selkeästi väkivaltaisen liikehdinnän kanssa venkoillaan maamme korkeimman johdon tasolla asti.

“Suomeen on viime vuosina rakentunut hiljaisuuden kulttuuri, jonka varjossa rasismi ja väkivaltainen äärioikeisto ovat saaneet kasvaa rauhassa. Yksi rohkea päätti kuitenkin rikkoa hiljaisuuden ja maksoi siitä hengellään. Kutsumme nyt kaikkia yhdessä rikkomaan hiljaisuuden ja näyttämään, ettei fasismille ja rasismille ole tässä yhteiskunnassa sijaa. Kutsumme kaikkia toimimaan yhdessä sen puolesta, että kukaan ei joutuisi pelkäämään natsien väkivaltaa”, Facebookin mielenosoituskutsussa kirjoitetaan.

“Me mielenosoittajat vaadimme, että pääministeri Juha Sipilä ja sisäministeri Paula Risikko puuttuvat väkivaltaan nykylainsäädännön puitteissa ja ottavat rasismin tosissaan. Poliisilla on mahdollisuus valvoa SVL:n julkista toimintaa niin tiukasti, ettei se kykene väkivallantekoihin. Puhalletaan peli poikki ja näytetään, että yhdessä toimimalla voimme rikkoa hiljaisuuden ja rakentaa yhteiskuntaa, jossa yhdenkään ei tarvitse kuolla mielipiteidensä takia.”

Pääministeri Sipilä kuuluu niihin, joille kannanottaminen asema-aukion tapahtumiin on ollut hidasta ja vaikeaa ja kun ulostulo vihdoin tuli, siihen oli liitetty kommentti Otanmäen tapahtumista, vaikka kyseessä on täysin asiaankuulumaton tragedia omine syyllisine ja uhreineen. Suomen kuvalehden Mikko Niemelä kysyy aiheellisesti, miten pääministeri voi pitää pitkään radiohiljaisuutta koko kansaa kuohuttavasta aiheesta ja vedota näin tärkeässä aiheessa jälkikäteen siihen, että oli saanut tapaukseen “vähän huonosti tietoa”. Vaikka Sipilä olisikin ollut reissussa, luulisi tiedon kulkevan tänä päivänä melko sutjakkaasti mihin tahansa päin maapalloa. 

Kuva: Jorieskolin.fi

Äärioikeiston väkivaltaiseen liikehdintään liitetyt poliitikot ovat tarjonneet omat selityksensä todistettujen liitosten mitätöimiseksi. Perussuomalaisten Olli Immonen on joutunut omien sanojensa mukaan aivan vahingossa taannoin samaan kuvaan väkivaltaisten natsien kanssa Eugen Schaumannin muistotilaisuudessa, eikä hän tunne heistä ketään, kuten ei tunne suurta osaa Facebook-kavereistaankaan.

Puoluetoveri Espoosta, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Teemu Lahtinen oli päätynyt samaan natsikuvaan myös sattumalta, vaikka oli tosin itse järjestämässä tapahtumaa. Hieman samaan tapaan kuin oli päätynyt 1990-luvulla vahingossa perustamaan fasistisen nuorisojärjestön Sinimustat. Oman kertomansa mukaan hän oli saanut tehtäväksi tehdä “erilaisia ehdotelmia IKL:n nuorisotoiminnan järjestämiseksi”, mutta ne tehtyään “pahaksi onneksi ajattelematon Ajan Suunnan toimitus julkaisi etusivullaan yhden minun nimissäni, ehkä juuri sen hassuimman”. Harvapa meistä on puolivahingossa päätynyt fasistijärjestön perustajaksi. 

Ylellä omaa maailmanselitystään aiheeseen tarjoilee myös europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Hänen mukaansa asema-aukion kuolemantapausta on käytetty kyynisesti politikointiin, vaikka “vastaavia tapahtuu joka ainoa viikonloppu Helsingin rautatieaseman tuntumassa”. Ehkä Halla-aho unohti kyynisestä hyväksikäytöstä puhuessaan, mihin hänen oma poliittinen menestyksensä perustuu.

Samaan aikaan vastarintaliike jatkaa omilla sivuillaan uhoamistaan, ei osoita tippaakaan katumusta ja tekee entistä selvemmäksi, miksi mielenosoitukselle on tarvetta. Alla oleva teksti on allekirjoitettu Pohjoismaisen vastarintaliikkeen johtajan Simon Lindbergin nimiin. Siinä kerrotaan, miten järjestö olisi toiminut, jos sen tarkoituksena olisi ollut tappaa.

Tämä peli on pistettävä poikki!

Peli Poikki! -mielenosoituskulkue kokoontuu lauantaina 24.9. klo 12 Kansalaistorille, josta kävellään yhdessä Senaatintorille, jossa ilmaistaan kanta poliittista väkivaltaa, fasismia ja rasismia vastaan.

Tapahtuman järjestää puoluepoliittisesti sitoutumaton yhteenliittymä yhteiskunnallisesta ilmapiiristä tarpeekseen saaneita yksityishenkilöitä, joukossa kokeneita tapahtumatuottajia, järjestöväkeä, toimittajia, yrittäjiä ja aktivisteja.

12 kommenttia

Viracocha

21.9.2016 20:38

Koska puuututaan anarkistien riehumiseen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

älä_usko_edes

22.9.2016 18:27

ei koskaan ne kun on rauhan asialla ;)))))))

Down2EarthToo

22.9.2016 18:57

Siis mitä helvettiä? Ensin luulin, että jesh, vihdoin mielenosoitus pakolaisten toteuttamaa väkivaltaa vastaan, mutta pidemmälle luettuani huomasin että tässä protestoidaan jotain yksittäistapausnatsin tekoa vastaan. Natseja Suomessa on muutama kymmenen ja pakolaisia muutama kymmenen tuhatta. Natsien määrä ja heidän tekemien rikoksien määrä ei kasva, sen sijaan pakolaisten määrä ja heidän tekemien rikoksien määrä kasvaa jatkuvasti. HALOO!!! REALITEETIT TAAS KEHIIN!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sämpylä

22.9.2016 20:01

Turhaa voukaamista tuo oli yksittäistapaus.
Paikassa missä Jimi Karttunen kaatui, tapettiin suomalainen yliluutnantti potkimalla vuonna 2003. Asialla oli kaksi somalia. Syylliset selvisivät ehdollisilla tuomioilla! Miksette marssineet silloin?
Tässä on enemmän yksitäistapauksia.
http://hommaforum.org/index.php/topic,103931.msg1984206.html#msg1984206

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

.-fJe OJ .S

22.9.2016 22:52

Siihen on vielä matkaa että Anarkistien tekemiin hirmutöihin puututaan, uskon kuitenkin että jossain vaiheessa puolisotilaallinen Särjettyjen Liikennemerkkien Vapautusrintama näyttää kaapin paikan..

Hei haloo tarkastelepa vertailukohtana II Maailmansotaa jossa riehumisen aloitti SVL:een henkinen ideologia kannattajineen 1930-luvulla. Tää on joko vitun keskinkertainen provo tai saatanan tyhmä kommentti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ennen ja nytkin

23.9.2016 19:10

Toista maailmansotaa aloittamassa olivat myös punafasistit, ruskeapukuisten fasistien lisäksi. Ja ihan alusta alkaen, ei vasta 1941.

"Molotov–Ribbentrop-sopimus -- oli natsi-Saksan ja Neuvostoliiton välinen hyökkäämättömyyssopimus, joka solmittiin 23. elokuuta 1939. -- Sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa sovittiin etupiirijaosta. Suomi, Baltian maat, Puola ja Romania olivat jaon kohteina. Näin suurvallat pystyisivät ilman toistensa uhkaa laajentamaan alueitaan. Saksa saattoi ryhtyä sotaan Puolaa ja mahdollisesti myös sen riippumattomuuden taanneita Britanniaa ja Ranskaa vastaan ilman pelkoa Neuvostoliiton hyökkäyksestä niiden tukemana. Samalla Neuvostoliitto valmistautui omiin operaatioihinsa Puolan, Suomen ja Baltian maiden osalta. Saksa hyökkäsikin vain hieman yli viikko sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Puolaan (Puolan offensiivi). Neuvostoliitto hyökkäsi Puolan itäosaan 17. syyskuuta 1939 alkaen"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop-sopimus

---

Saksalaiset kommunistit kapinoivat vuonna 1919 Berliinissä ja Münchenissa aseellisesti laillista esivaltaa vastaan. Poliisivoimat ja sotaveteraanien vapaaehtoisjoukot (koska 1. maailmansodan rauhanehdot sallivat tuolloin Saksalle vain pienet poliisivoimat) kukistivat kapinan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Spartakistikapina
https://fi.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchenin_neuvostotasavalta

Vuonna 1923 natsit pyrkivät aseellisesti valtaamaan Münchenin, Baijerin osavaltion pääkaupungin. Poliisivoimat ja armeija kukistivat tämän kapinan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Oluttupavallankaappaus

---

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tasavallan_suojelulaki
"Vuonna 1930 säädettiin tasavallan suojelulaki niin sanottujen kommunistilakien yhteydessä. Sen nojalla presidentti saattoi torjua maahan kohdistuvaa uhkaa asetuksin, joilla tarvittaessa saatettiin rajoittaa kansalaisten perusoikeuksia. Vuonna 1932 lakia sovellettiin Mäntsälän kapinan jälkeen lapualaisiin."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapuan_liike
"Lapuan liike (joskus lapuanliike, ruots. Lapporörelsen) oli vuosina 1929–1932 vaikuttanut suomalainen oikeistoradikaali kommunisminvastainen kansanliike. Alkuvaiheessaan liike oli luonteeltaan yleisporvarillinen, mutta saavutettuaan ensisijaisen tavoitteensa, kommunistisen toiminnan kieltämisen, liike radikalisoitui ja menetti maalaisliiton ja maltillisen oikeiston tuen."

---

7.12.2013: "Pirkanmaan poliisin mukaan useita, jopa toistakymmentä poliisia loukkaantui mellakoiden yhteydessä. Poliisit saivat etupäässä mailojen lyönneistä vammoja kasvoihin, käsivarsiin ja kylkeen. Suurimmalle osalle aiheutui kuulovammoja poliisien päälle heitetyistä ilotulitteista.
--
Kuulin mellakoiden aikana poliisiradion kautta, että lähes jokaisessa poliisiryhmässä oli tullut kuulovaurioita päälle heitetyistä pommeista, kertoo poliiseihin kohdistuneiden rikosten tutkintaa johtava rikoskomisario Jari Kinnunen.
Iso osa mellakkapoliiseista oli komennettu Tampereelle muista poliisipiireistä, joten näiden poliisien saamista vammoista tulee tieto vasta myöhemmin.

- Poliisin ratsut saivat avohaavoja mailojen lyönneistä, kerrottiin poliisin tiedotustilaisuudessa lauantaina aamupäivällä.
Kinnusen mukaan toinen hevonen sai vammoja kaulaan. Toista hevosta oli yritetty rampauttaa, kertoo Kinnunen:
- Hevosta oli lyöty kinnerjänteeseen. Aikeena oli ilmeisesti saada aikaan eläimelle kunnon vammat."
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000690164.html

14.6.2014: Anarkistit hyökkäsivät kokoomuksen kansanedustajan kimppuun
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000769170.html

30.4.2015 : Anarkistit hyökkäsivät poliisin kimppuun Tampereella
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000918667.html

20.11.2015:
"Helsingissä poliisi varautuu Helsingissä jälleen anarkistien mielenilmauksiin. Tällä kertaa anarkistinen toiminta ei näyttäisi kohdistuvan niinkään itsenäisyyspäivän vastaanottoon vaan Itsenäisyyspäivänä järjestettävään 612-soihtukulkueeseen"
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/339295-itsenaisyyspaiva-lahestyy-anarkistit-virittavat-ritsoja-poliisi-valmiina-kahdessa

Tästä videosta näkee, kuinka ritsalla ammuttu teräsammus tai marmorikuula uppoaa kymmenen senttiä ja enemmänkin ballistiseen gelatiiniin, joka tiheys vastaa ihmislihaa.
https://www.youtube.com/watch?v=JVdq1Z5cSvA

20.9.2016: Raju tuhopoltto Vantaalla paljastui luultua vaarallisemmaksi: viisi bussinkuljettajaa pelastui täpärästi
"Eläinaktivistit ovat kertoneet sytyttäneensä tulipalon -- Pohjolan Matkan linja-autovarikolla tuhoutui kokonaan tai osittain kymmenkunta autoa – ja alle parinkymmenen metrin päässä lähimmästä palaneesta bussista oli lepäämässä viisi kuljettajaa."
http://www.hs.fi/kaupunki/a1474342189906?jako=3cb8464c6292ab5360d86f6629dd559e&ref=tw-share

nNickone

27.9.2016 03:27

Huh huh mikä palopuhe väkivaltaanarkistiglobalistiliberaaleille ja vielä väitetään että "ihan tavalliset ihmiset" He heeee

Menee tämäkin media itsellä pannaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nNickone

27.9.2016 03:29

Ha ha ha ha ;DD

"Tapahtuman järjestää puoluepoliittisesti sitoutumaton yhteenliittymä yhteiskunnallisesta ilmapiiristä tarpeekseen saaneita yksityishenkilöitä,"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nNickone

27.9.2016 03:31

Ensin avaus tällä kuvalla
http://image.citycdn.fi/01/46/81/19/2cc53b2dd270a65496af27c51dc50ff4.jpeg

ja heti seuraavassa :
"Onkohan Teemu Lahtinen katkera siitä että oma fasistijärjestö ei koskaan breikannut eikä osannut tappaakaan?"

Mikä idea tälläisessä journalistiikassa on? Ensin ollaan olevinaan jotain mieltä ja sitten kumotaan se seuraavassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nNickone

27.9.2016 03:35

Miksei muuten tämä "poliittisesti sitoutumaton :DDD" jengi ole vielä kertaakaan järjestänyt marsseja kun mamut tappavat tai raiskaavat suomalaisia. Viimeksi vain pari viikkoa ennen tätä kokoontumista, irakilaiset tappoivat Arto Mikkosen - ja ryöstivät samalla. Näitähän on tullut nyt viikottain jo pitempään....

Missä on kansalaisjärjestöt kun niitä tarvitaan !? Eikö ole munaa ?

"Tapahtuman järjestää puoluepoliittisesti sitoutumaton yhteenliittymä yhteiskunnallisesta ilmapiiristä tarpeekseen saaneita yksityishenkilöitä"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

7.10.2016 19:03

Huvittavaa. Imagoprotesti. Kyllä, kuulapää teki väärin. Siinä ei ole mitään epäselvää. Yksittäistapaus (jopa ihan oikeasti) ja uhri oli yhteiskunnan riippakivi, rikollinen jota jäi kaipaamaan ainoastaan vanhemmat ja hekin vain koska ovat suoraa sukua ylenevässä polvessa. Kyseessä ei ollut mikään pyhimys. Tämä ei tietenkään vähennä teon vakavuutta, mutta on hyvä silti pitää realiteetit mielessä.

Oikeiston kikkailu on naurettavaa nappikauppaa verrattuna punavihreiden päivittäiseen touhuun. Jos maahanmuuttaja olisi ollut tekijä ja uhri kuulapää niin mitään kohua ei olisi ollut, mitään mielenosoitusta ei järjestettäisi ja muutenkin tapaus olisi lakaistu jemmaan heti kun mahdollista. Näillä ihmisillä olisi mitään selkärankaa he olisivat nostaneet metelin tästä JA niistä kaikista anarkistien JA maahamuuttajien uhreista. Aika hiljaista on ollut kahden jälkimmäisen porukan touhujen kritisoinnin osalta.

Kyllä taas hävettää olla samaa lajia kuin nämä mielenosoittajat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samoissa kuvissa

22.10.2016 05:39

"-- Paavo Arhinmäki (vas) esiintyy musiikkivideolla Puotilan kappelin edustalla sattumanvaraisesti valitun uhrinsa, 86-vuotiaan miehen, teräaseella tappaneen Al-Montathar Mahdi Basita Al-Mehsenin kanssa. Kyseisen musiikkivideon biisi, ”emme suostu pelkäämään”, on nyttemmin korotettu eräänlaisen poliittisen ristiretken tunnukseksi, ja on läheinen ”Peli poikki!” -kampanjalle."
http://www.nykysuomi.fi/index.php/2016/10/06/puotilan-tappaja-olikin-ylen-monikulttuuri-mannekiini/

15.9.2006:
City: "Olit perustamassa FC Jokerien kannatusyhdistystä 116% Boysia. -- Kerrot kannattavasi Chelseaa. Chelsean kannattajayhdistys Headhunters on tunnettu väkivaltaisesta käytöksestään, rasismistaan sekä kontakteistaan valkoista ylivaltaa ajaviin äärikoikeistolaisiin ryhmittymiin. -- Onko 116% Boysissa haettu vähän samaa fiilistä?"
Arhinmäki: "Joskus kun on jälkikäteen miettinyt, että minkä tyyppistä jengiä siellä oli, niin suurella osalla Jokeri-kannattajista oli sellainen brittifudistausta. Että kyllä siinä oli selvästi sellaista brittiläistä lad-kulttuuria. -- Olihan siinä muutama ylilyönti porukalla, yleensä kännissä vierasreissulla."
http://www.city.fi/ilmiot/paavo+arhinmaki/2090

12.7.2005:
"HJK-FC Lahti -ottelun -- väliajalla lahtelaiskannattajat ja Veikkausliigassa aikaisemmin pelanneen Jokerit-joukkueen fanit suunnittelivat joukkotappelua, josta myös poliisi sai vihiä. Poliisi löysikin ottelun jälkeen 30-40 jalkapallofania tappelemasta Töölön kisahallin päädystä. Aseina olivat nyrkit ja lasituopit."
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000098602.html

27.10.2013:
"Joukkotappeluun osallistui poliisin arvion mukaan kolmisenkymmentä henkeä. -- Osa TPS-faneista oli mahdollisesti tullut Helsinkiin Lahdesta. Siellä TPS ja FC Lahti olivat aiemmin päivällä pelanneet Veikkausliigaottelun. -- Yksi faneista jouduttiin kuljettamaan sairaalaan, ja osalle tuli lievempiä vammoja."
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/552745/TPSn+ja+Jokerien+kannattajien+joukkotappelu+ei+johtanut+kiinniottoihin

---

17.10.2016:
"STT: Sdp:stä juuri eronneella Rami Adhamilla useita pahoinpitely- ja dopingtuomioita"
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001932362.html

21.10.2016:
"Aleppolaisten orpolasten avustamiseen liittyy useita epäselvyyksiä. HS:n haltuunsa saaman materiaalin perusteella Adham on myös keksinyt tarinoita Alepposta mediahuomion saamiseksi. Jo aiemmin Helsingin Sanomat (HS 17.10.) on uutisoinut Adhamin yhteyksistä jihadistiliikkeisiin."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476942210831?jako=f7600b418aac327352b11856f3f7ccb2&ref=fb-share

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi