Joulun kulutusbileissä eivät kaikki juhli – Jouluavulla iloa aattoon vähävaraisille perheille

Jouluavun kautta voi tehdä lahjoituksia niin ruoan kuin lahjankin muodossa vähävaraisille perheille.

Joulukuusi hienoine koristeineen ei ole itsestäänselvyys vähävaraisissa perheissä.
Joulukuusi hienoine koristeineen ei ole itsestäänselvyys vähävaraisissa perheissä. Kuva: Tj Holowaychuk/Unsplash

Joulunalusaika on suurta kulutusjuhlaa. Marketit täyttyvät jonoista, verkkokauppa käy ja ihmiset ovat stressaantuneita. Black Friday ja Älä osta mitään -päivä sotivat toisiaan vastaan. Todellinen joulun henki loistaa ostokliimaksissa poissaolollaan.

Kaikilla ei kuitenkaan ole edes mahdollisuutta osallistua shoppailumässäilyyn. Vähävaraiset perheet kamppailevat siitä, että saavat muutakin kuin Saarioisten einesruokaa aattona pöytään. Helsingin Sanomien mukaan noin joka kahdeksas lapsi elää köyhässä perheessä Suomessa.

Jouluapua antaa mahdollisuuden tehdä aitoa hyvää. Facebook-ryhmänä vuonna 2013 alkanut yhteisö toimii linkkinä avunantajan ja avunsaajan välillä. Lahjoitusten vastaanottamisen sijaan apu toimitetaan suoraan avun pyytäjälle.

Yleisimpiä toiveita ovat jouluruoka, hygieniatuotteet, vaatteet sekä lelut lapsille. Tavarat voivat olla käytettyjä, mutta niiden pitää olla ehjiä, siistejä ja puhtaita. Tänä vuonna Jouluavun kautta apua saa arviolta noin 700 suomalaista perhettä.

Vähävaraiset perheet ilmoittautuvat mukaan ja esittävät toiveen lahjoituksista. Jouluapua-sivuston kartalta voi valita perheen, jolle toimittaa lahjoituksensa. Näin sekä avunpyytäjä että -antaja saavat aitoa joulumieltä.     

Jos oma budjettisi antaa myöten, suuntaa Jouluapua-sivustolle ja lahjoita hyvä mieli.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi