Kaupunkipyörät tulevat Turkuun – pääsponsori Viking Line

Punaiset pyörät tulevat katukuvaan 1. toukokuuta.

Turussa vapunpäivänä lanseerattavien kaupunkipyörien myötä Viking Linen kyydissä voi liikkua jatkossa vuoden ympäri niin saaristossa kuin Turun keskustassakin. Viking Line on toukokuun ensimmäisenä päivänä käyttöön otettavien kaupunkipyörien päämainostaja.

Kaupunkipyörien sponsorointi kytkeytyy vahvasti Viking Linen pitkäjänteiseen ympäristötyöhön. Pyöräily on ympäristöystävällinen liikkumistapa ja osa luonnollista vihreiden tekojen jatkumoa. Turun tavoitteena taas on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2040, ja kaupunkipyörät ovat merkittävä osa tämän tavoitteen toteutumista.

"Halusimme mukaan kaupunkipyöräprojektiin, sillä vihreät arvot ovat meille tärkeitä ja liikkuminen kaupungissa pyöräillen tukee näitä arvoja", Viking Linen aluepäällikkö Riikka Arola sanoo.

Kaupunkipyöräjärjestelmä koostuu yhteiskäyttöisistä polkupyöristä ja pyöräasemista, jotka toimivat pyörien lainaus- ja palautuspisteinä. Pyörät on tarkoitettu erityisesti lyhytaikaiseen käyttöön keskusta-alueella.

Kaupunkipyörät vahvistavat Turun seudun joukkoliikenteen Fölin palveluja ja tekevät Föli-fillarilla liikkumisesta entistä vihreämpää. Pyörän saa käyttöönsä eri pituisiksi ajanjaksoiksi, esimerkiksi päiväksi 5 euron päivämaksulla tai koko vuodeksi 40 euron vuosimaksulla.

Turkulaisissa järjestelmän käyttöönotto on herättänyt mielenkiintoa ja innostusta. Kehittyvänä pyöräilykaupunkina tunnettu Turku parantaa pyöräilymahdollisuuksia nyt entisestään.

"90 prosenttia turkulaisista asuu alle 30 minuutin pyöräilymatkan päässä keskustasta. Turulla on kaikki edellytykset kehittyä Kööpenhaminan kaltaiseksi pyöräilykaupungiksi", kaupunkipyöräprojektin hankepäällikkö Stella Aaltonen ideoi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi