Kekkonen näyttää Sipilältä oluttölkin kyljessä

Mikkeliläinen Saimaan Juomatehdas siirtää käsityöläispanimoiden verohuojennukset hintoihin ja toivoo Sipilän joukoilta hyvää yhteistyötä panimoiden suuntaan.

Eduskunta hyväksyi huhtikuussa verohuojennuksen pienpanimoille. Mikkeliläinen panimo Saimaan Juomatehdas on huomannut kuluttajien huolen pienpanimo-oluiden hinnassa ja aikoo siirtää verohuojennuksen kuluttajahintoihin. Tämä tarkoittaa 20 prosentin pudotusta panimon oluiden hintoihin.

”Laatuoluen ei tarvitse maksaa maltaita. Olemme Saimaan Juomatehtaalla tehneet hartiavoimin töitä tuotteidemme hintojen saattamiseksi laajemman oluenjuojajoukon ulottuville. Kasvanut kysyntä on mahdollistanut tehokkaamman oluen valmistamisen”, kerrotaan tuoreessa blogissa.

Saimaan Juomatehdas on pyrkinyt tehostamaan toimintaansa, jotta käsityöläisolutta saataisiin ihmisille järkevään hintaan. Se on tarkoittanut tuotannon tehostamista sekä jakelun suoraviivaistamista. Oleelllisessa roolissa on kuitenkin myös veropolitiikka ja valmisteverojen huojennukset käsityöläispanimoille antavat tilaa hengittää.

Panimon uutuustuote on Kekkonen-olut. Sen tölkissä komeilee presidentti Kekkosesta kuva, jossa hän muistuttaa Juha Sipilää. Kekkoselle maistui kuppi ja tarinat kertovat, kuinka hänen suojissaan koko suomalaista ulkopolitiikkaa johdettiin vahvasti tissutellen. Tämän päivän Keskusta väläytteli vielä hetki sitten keskikaljan viemistä Alkon hyllyille, mutta uuden hallituksen ohjelmaan Saimaan Juomatehtaalla ollaan varovaisen tyytyväisiä.

“Kotimainen olut on poliittisesti ajankohtaisempi kuin vuosikymmeniin. Pääministeri Juha Sipilän hallitus suhtautuu ohjelmassaan ilahduttavan tolkullisesti alkoholipolitiikkaan. Ehdottoman raittiuden vaatimusten sijaan hallitus haluaa vihdoin korostaa kansalaisten vastuunottoa omasta elämästään sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä”, panimon blogissa kirjoitetaan.

Saimaan Juomatehdas haluaa selkeästi pitää hyvän tuulen takanaan ja uuden hallituksen tyytyväisenä. Se etsii uudesta hallituksesta elinkeinoelämää tukevia signaaleja ja tiedostaa, että alkoholiveron korotukset kummittelevat kaikkien hallituspuolueiden keinovalikoimassa.

”Edelliset hallitukset ovat saaneet hintojen korottamisen politiikalla korotuksilla aikaan vain verotulojen valumisen etelänaapuriin Viroon. Ainoa järkevä keino viinarallin katkaisemiseksi on alkoholiverojen asteittainen laskeminen ja sitä kautta kotimaisen kysynnän lisääminen. Näinhän esimerkiksi Tanskassa on onnistuneesti jo tehty”, blogikirjoituksessa mainitaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi