Keskustan lehti näkee maailman Sipilän silmälasien läpi

“Opposition propagandan ja median saivartelujen läpi on osattava nähdä yhtä kirkkaasti kuin äänestäjätkin näkevät”, kirjoitti Suomenmaa ja sivuutti epämiellyttävät gallupit.

Kuva: Ppntori / Wikipedia (cc)

Helsingin Sanomien teettämä gallup kertoo, kuinka pääministeri Juha Sipilä on suomalaisten mielestä onnistunut tehtävissään. Lähes puolet suomalaisista on sitä mieltä, että Sipilä on onnistunut melko tai erittäin huonosti. 27 prosenttia arvioi Sipilän onnistuneen vähintään melko hyvin, kun samainen luku oli vielä kesällä 39 prosenttia. Hallituskauden alussa luottamus Sipilän osaamiseen oli vielä 59 prosenttia.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund arvioi Hesarille, ettei pääministeri ole sisäistänyt kansalaisten mielestä demokratian normaaleja pelisääntöjä.

Keskustan äänenkannattajassa Suomenmaa-lehdessä on kuitenkin eri ääni kellossa. Siellä Sipilän taival onnistutaan maalaamaan jättimenestykseksi. Suomenmaassa Ylen vuoden viimeinen puoluegallup, jossa Keskusta keikkuu SDP:n kanssa edelleen kärjessä, otettiin vastaan yltiöpositiivisesti ja samalla epämiellyttävät tutkimustulokset jätettiin huomiotta.

“Kansalaiset luottavat yhä keskustaan kuin muuriin, huolimatta opposition jatkuvasta arvostelusta ja huolimatta kaikenlaisista julkisuusmylläköistä.”

“Samalla galluptulos antoi hyvän neuvon. Opposition propagandan ja median saivartelujen läpi on osattava nähdä yhtä kirkkaasti kuin äänestäjätkin näkevät”, Suomenmaa sanaili.

Rehellisyyden nimissä myös Suomenmaan sivulta sai lukea tänään maanantaina Iltalehden teettämästä tutkimuksesta, jonka perusteella ei saa aivan yhtä ruusuista kuvaa hallituksen ja Sipilän onnistumisesta. Iltalehden kyselyn mukaan luottamus Sipilän johtamaan hallitukseen horjuu, sillä vain 39 prosenttia toivoo hallituksen jatkavan kauden loppuun asti.

“Tämä on jo aikamoista”, kommentoi Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Iltalehdelle.

Iltalehti sai selville myös, että yli puolet suomalaisista eli 56 prosenttia epäilee, että hallituksella on salainen agenda eli hallituksen päätarkoitus on muuttaa yhteiskunnan valtarakenteita eikä niinkään korjata Suomen taloutta. Iltalehden kyselyssä vastaajien ylivoimainen enemmistä ajattelee, että hallitus on onnistunut melko huonosti köyhyyden ja eriarvoisuuden estämisessä.

Vaikkei kyseisellä tilanteella ole välttämättä suurtakaan tilastollista merkittävyyttä, toimii Sipilän suosion symbolisena kuvana hyvin se, että Kansalaistorin juhlan lavalle uutena vuotena noussut pääministeri sai kohdata ensitekijöiksi buuaukset paikalle saapuneelta jättiyleisöltä.

1 kommentti

Jehutus

5.1.2017 18:28

Eli Suomenmaa lehti on samaa mieltä kun hallitus, kansaa ei kannata kuunella.
Millon nämä oman edun ajajat tajuavat erota? Kun ovat jo tehneet sen mahdottomaks että joku muu voisi erottaa hallituksen....tästä maasta on tullut SipiläBerner diktatuuri...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi