Laman lapset

Heini, Riikka, Joonas ja Vera ovat nuoria ja työttömiä. Kenen vika?

Sen ei pitänyt olla meidän sukupolvemme murhe. Kyllä me muistamme edellisen laman - se tarkoitti sitä, ettei äidillä ollut varaa ostaa uutta legolinnaa. Mutta ei meistä kukaan ajatellut jäävänsä työttömäksi. Työttömiksihän jäävät luuserit, laiskat, kouluttamattomat ja ne, jotka ovat valinneet opiskelualansa tyhmästi. Nyt 140 000 meistä on vailla työtä. Kuka meitä kusetti?

140 000 nuorta aikuista etsii työtä. Joka neljäs nuori mies on vailla töitä. Helsingissä nuorisotyöttömyys on kasvanut 90 prosentilla. Nuoria toimeentulotuen hakijoita on tänä vuonna Helsingissä 95 % enemmän kuin viime vuonna. Kenen vika se on?

Syytämme olosuhteita

Työpaikat katoavat maailmanlaajuisen laman myötä juuri nuoria työllistäneiltä aloilta. Vuokratyöfirmat vähentävät pätkätyöpestejä, kesätöitä on Helsingissä kolmannes vähemmän kuin viime vuonna.

Kesän alusta lähtien sosiaaliviraston luukuilla ovat pyörineet myös sellaiset nuoret aikuiset, joilla pitäisi olla kaikki kunnossa.

"Niin sanotuilla resurssivahvoilla nuorilla on kaikki edellytykset pärjätä: heillä on koulutus, asunto, terveyttä ja mielenterveyttä sekä kova halu tehdä töitä. Mutta töitä ei yksinkertaisesti ole", kertoo Leila Palviainen Sosiaalivirastosta.

"Kesäkuussa toimeentulotukea tulivat hakemaan vastavalmistuneet sekä opiskelijat, jotka eivät olleet saaneet kesätöitä. Yli puolet sosiaaliviraston uusista asiakkaista on nuoria aikuisia."

Syytämme hallitusta

Hallitus päätti heti kautensa aluksi, että työllisyysmäärärahoja vähennetään. Kiitti vaan. Viime vuonna annettiin 30,5 miljoonaa euroa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja nuorisotyöttömyyden parantamiseen. Sillä ollaan saatu muun muassa kivaa nuorten työpajatoimintaa ja 250 amispaikkaa. Nuorisoliitto Allianssi sai puoli miljoonaa euroa kesätyöpaikkojen luomiseen.

"Ei ole mitään järkeä syytää rahoja vain työhallintoon. Tarvitaan resursseja sosiaalityöhön. Nuorille työttömille voi syytää rahaa loputtomasti, mutta sosiaalityön avulla nuoret saavat jossain vaiheessa asiansa kuntoon ja pääsevät huolehtimaan itse itsestään. Jos palkkatuettuun työhön saataisiin lisää määrärahoja, olisi ammattitaitoisia nuoria tulossa töihin jonoksi asti ", toteaa Palviainen.

Alle 25-vuotiaille on luvattu yhteiskuntatakuu. Se tarkoittaa, että alle 26-vuotiaille työttömille pitäisi kolmen kuukauden kuluessa tehdä suunnitelma tulevaisuuden varalle ja ohjata heidät töihin tai opiskelemaan. 25 prosentin kohdalla yhteiskuntatakuu ei toteudu.

Kun oppositio esitti hallitukselle välikysymyksen nuorisotyöttömyydestä, ministerit kirmasivat Bruce Springsteenin konserttiin keskustelun vielä jatkuessa. Lisää rahaa nuorten työttömyyden hoitamiseen ei luvattu.

Syytämme tukirakennetta

Minna on vastavalmistunut valtiotieteiden maisteri, joka on valmistuttuaan jäänyt työttömäksi. Hän saa työmarkkinatukea 551 euroa kuussa. 22-neliöisen yksiönsä 500 euron vuokraan hän saa asumistukea 220 euroa kuussa. Lisäksi hän saa toimeentulotukea 237 euroa kuussa. Yhteensä Minna saa tukia verojen jälkeen 917 euroa kuukaudessa.

Minna ottaa vastaan osa-aikaisen työpaikan kaupan kassalla. Hän tienaa bruttona 1100 euroa kuussa, mistä jää käteen verojen jälkeen noin 950 euroa kuussa. Hän menettää kaikki tuet. Kannattaako Minnan käydä töissä, kun hän ilman töitä saa lähes saman summan tukina?

Syytämme ammattiliittoja

Ammattiliitoilla on tarjota nuorille aikuisille lämmintä kättä ja sympatiaa sekä runsaasti mietintöjä siitä, kuinka tärkeää on saada nuoret töihin. SAK:n jäsenjärjestöihin kuuluvista alle 25-vuotiaita on 4 %, yli 45-vuotiaita 52 %. Kenenköhän asiaa liitot painavimmin ajavat? Erityinen helmi oli SAK:n kesäkuun mietintö suomalaisten työurien pidentämisestä. Siinä ehdotettiin, että potkut annetaan mieluiten nuorille. SAK:n yhteiskuntapoliittisen osaston apulaisjohtaja Kaija Kallinen, mitä helvettiä?

"Ruotsissa on käytössä järjestelmä, jossa ensiksi palkatut irtisanotaan viimeiseksi. 60-vuotiaan irtisanotun on vaikeampi löytää uutta työtä kuin 27-vuotiaan."

Kyllä, mutta kuusikymppiset ovat maksaneet asuntovelkansa, toimittaneet lapset maailmalle, ostaneet kaksi autoa ja kesämökin. Nuoret aikuiset todella tarvitsevat palkkansa maksaakseen asuntolainansa ja elättääkseen pienet lapsensa.

"Lama loppuu aikanaan ja silloin tarvitaan järjestelyjä, jotka suojaavat vanhoja työntekijöitä, joiden terveys saattaa olla jo heikentynyt ja ammatissa tarvittavat taidot hieman vanhentuneet. Ajattele, miltä tuntuu 60-vuotiaasta, joka siinä tilanteessa saa potkut! Tarkoitus on suojata häntä."

Suuret ikäluokat ovat tähänkin asti osanneet suojata itse itseään. Kuka suojelisi kaksvitosta? Työnantajanko pitäisi antaa potkut mieluummin ammattitaitoiselle, innokkaalle, työteholtaan erinomaiselle nuorelle kuin väsyneelle, vajaataitoiselle vanhukselle?

"Voidaan tästä lähtökohtaperiaatteesta sitten poiketa."

Syytämme tilastoharhaa

Työttömyysluvuissa käytetään kahta tilastoa. Valtavat nuorisotyöttömyysluvut ovat peräisin Tilastokeskuksen raporteista, maltillisemmat Työ- ja elinkeino-ministeriöstä.

Tilastokeskus laskee työttömiksi kaikki ne, jotka etsivät työtä ja ovat valmiit vastaanottamaan työn kahden viikon sisällä. Esimerkiksi päätoimiset opiskelijat, jotka etsivät viikonlopputöitä, lasketaan mukaan tähän lukuun. Näin 15–29-vuotiaiden työttömien määräksi saadaan 140 000 ja työttömyysprosentiksi 18.

Työ- ja elinkeinoministeriö ylläpitää toista tilastoa, johon lasketaan ainoastaan työttömät työnhakijat, ei siis esimerkiksi opiskelijoita. Näin laskettu luku on 68 500 henkilöä ja työttömyysprosentti 11,9 %. Koko väestön työttömyysprosentti on 9,1 %, joten meillä menee huonosti, mutta ei todella huonosti.

Syytämme itseämme

Viidesosa 25-vuotiaista miehistä on vailla mitään peruskoulun jälkeistä koulutusta.

Lue se uudelleen. Joka viides. 20 prosenttia. Ei mitään koulutusta – ei amista, ei lukiota. Opiskelun peruskouluun jättäneitä naisia on noin kymmenen prosenttia.

Tähän asti on pärjäilty hanttihommilla, mutta nyt on edessä ongelma.

"Ammattitaidottomat nuoret ovat ennen päässeet kursseille, työharjoitteluun ja lyhyisiin työsuhteisiin. Nyt kun tarjolla on koulutettua työvoimaa, palaavat ammattitaidottomat sosiaaliviraston asiakkaiksi", summaa Leila Palviainen.

Nyt on erittäin hyvä hetki palata kouluun.

Riikka, 28, työttömänä kaksi kuukautta.
Riikka, 28, työttömänä kaksi kuukautta.

Takana loistava tulevaisuus

"Toukokuussa sain kuulla, että työpaikallani suuressa kansainvälisessä yrityksessä alkavat yt-neuvottelut koskisivat myös minun osastoani. Aavistin, että lähtö on lähellä: vaikka olin kohonnut nopeasti esimiesasemaan, olin ollut talossa vasta pari vuotta. Urani oli nousujohteinen, mutta katkesi harmittavalla tavalla. Nyt on takana loistava tulevaisuus.

Ensin fiilis oli "helvetti, kaikkeni oon firmalle antanut ja nyt ne heittää mut pihalle, vaikka olen työuupumuksen partaalla raatanut". Pelotti, mutta kun asuntolaina-asiat sai sovittua, jännitys laukesi. En ole katkera.

Vaihtoehdot olivat irtisanoutuminen tukipaketin kanssa tai irtisanominen. Otin paketin.

Olen lähettänyt 20-30 työhakemusta, mutta vielä ei ole tärpännyt. Olen hakenut myös sellaisia töitä, joihin olen koulutukseni ja työkokemukseni perusteella liian pätevä. Työnantajat eivät usko, että viihtyisin help deskissä – se ei ole totta, olen varmaan maailman ainoa ihminen, joka todella pitää siitä työstä.

Uskottelen itselleni, että olen valinnut oikean alan ja että kunhan syksy tulee, it-alalla on taas töitä tarjolla. Olen hakenut työkkärin koulutuksiin, joissa voin syventää osaamistani, luen kirjastossa alani kirjallisuutta ja päivitän osaamistani. Työkkärissä sovin, että haen töitä itsenäisesti.

Huonoina päivinä ajattelen, että it-ala oli virhevalinta enkä ikinä saa töitä. Mutta ei se niin ole. Ei tämä ole ensimmäinen vastoinkäyminen elämässä, pakkohan tästä on nousta."

Joonas 26 v, työttömänä puoli vuotta.
Joonas 26 v, työttömänä puoli vuotta.

Loinen

"Jätin lukion kesken. Ajoin intissä yhdistelmäajokortin ja jäin autohalleille töihin vuodeksi. Sen jälkeen tein sekalaisia työkkärin osoittamia hommia: pakkasin, olin varastolla, ajoin trukkia ja jäteautoa. Kun kyllästyin edelliseen paikkaan, lopetin ja otin uuden työn.

Nyt työpaikkoja ei enää löydy. Jokaiseen paikkaan on yli 50 hakijaa, eikä silppuinen CV tee hyvää vaikutusta. Tällä hetkellä tekisin mitä tahansa paitsi feissaamista ja puhelinmyyntiä, mutta mitään ei ole. Sain työkkäristä osoituksen parvekelasien myyjäksi, mutta en päässyt edes haastatteluun. Käyn kesken jäänyttä lukiota loppuun, valmistun toivottavasti keväällä. Tulevaisuudessa toivoisin tekeväni muutakin kuin hanttihommia. Opiskelujen takia osa-aikainenkin työ sopisi.

Vuokran ja laskujen jälkeen käteen jää 200 kuukaudessa. Sillä saa ruuan, mutta ulkona ei voi käydä. Pari kertaa kuussa istumme iltaa jonkun kaverin luona. Vielä ei ole luonto antanut periksi lähteä leipäjonoon.

Välillä tulee sellainen olo, että olen loinen. Hävettää, ettei työtä löydy – mies parhaassa iässä ja valmis tekemään melkein mitä vaan. Mitä vikaa minussa on? Työkkärissäkin asenne on se, että oma vikasi kun et löydä töitä.

30 tunnin työviikko takaisi sen, että työtä riittäisi useammalle. Olen ollut työttömänä työnhakijana puolisen vuotta. Nyt sopeutuisin vielä nopeasti takaisin työelämään, mutta jos työttömyys pitkittyy, siitä tulee hankalampaa."

Heini 26 v.
Heini 26 v.

Toivoton tapaus

"Valmistuin iltalukiosta ja aloin opiskella hallintotieteitä. Samaan aikaan tein pätkätöitä, lähinnä lyhyitä sijaisuuksia kouluavustajana ja opettajana. Olin myös aktiivisesti mukana politiikassa.

Sairastuin masennukseen ja pidin vuoden sairauslomaa. Sen aikana tarjottiin kuntouttavaa työtä. Kuminauhojen pakkaaminen oli mielestäni lähinnä vitsi.

Noin vuosi sitten hoito lopetettiin, en päässyt kuntoutustuelle vaan jäin työttömäksi. En ole vielä riittävän terve kokopäiväiseen työhön tai opiskeluun, eikä Suomen tukisysteemi jousta siten, että vajaakuntoinen voisi opiskella esimerkiksi kolme päivää viikossa. Saadakseni työttömyystukea jouduin ilmoittautumaan yliopistolta poissaolevaksi.

Elän työmarkkinatuella ja toimeentulotuella. Saan rahaa lainaksi kavereilta, vanhemmilta en halua pyytää.

Keväällä olin työkokeilussa leipäjonossa. Sain palkkaa kahdeksan euroa päivässä, mikä on tässä tilanteessa suuri summa. Toivon löytäväni vastaavanlaista työtä syksyllä. Työkkäri tosin sotki lomakkeeni ja jouduin odottamaan kolmen kuukauden palkkaa lähes kolme kuukautta. 300 euron myöhästyminen on tässä tilanteessa katastrofi. Onneksi vuokranantaja on ymmärtäväinen.

Olen täyttänyt 25, joten asiaa nuorisotyöttömyyspalveluihin ei ole. Koska olen yli 25 ja vailla työkokemusta, minut kuitataan toivottomaksi tapaukseksi. Kun kyselin oppisopimuskoulutuksesta, sain vastauksia kuten 'olet tähän aika vanha'."

Vera, 25, työttömänä viisi kuukautta.
Vera, 25, työttömänä viisi kuukautta.

Potkut, mitä vittua!

Olen koulutukseltani suurtalouskokki ja leipuri-kondiittori. Työpaikkani, henkilöstöravintolan, omistaja vaihtui ja hain töitä paikan uudelta omistajalta. Minut palkattiin kolmen muun vanhan työntekijän kanssa.

Koeaika kesti kolme kuukautta. Maalikuussa, viikko ennen koeajan loppumista kaikille vanhoille työntekijöille ilmoitettiin, ettei seuraavana päivänä tarvitse tulla töihin. Olimme kaikki suu auki: mitä vittua? Pomo totesi, että saamme joko lähteä heti tai tehdä työpäivän loppuun, missä tapauksessa palkka maksettaisiin koko päivästä.

Vain meidät neljä vanhaa työntekijää pantiin pellolle, kymmenen uutta saivat jäädä. Olimme opettaneet heidät talon tavoille, joten meistä ei ollut enää hyötyä.

Tärisin vihasta ja pettymyksestä. Kuinka kukaan voi tehdä noin ruman tempun? Kiehuin raivosta ja lamaannuin lopulta niin, etten kahteen viikkoon pystynyt lähtemään kotoa työvoimatoimistoon ilmoittautumaan työttömäksi.

Tällä hetkellä olen henkilöstövuokrausyrityksen listoilla, mutta töitä minun ei kannata tehdä. Jos tekisin neljä täyttä työpäivää kuukaudessa, menettäisin tuet. Yritän löytää työpaikan itse, sillä työvoimatoimiston ehdottamat paikat eivät ole kaksisia. Välillä tuntuu, että työkkärissä vittuillaan: jos asut Vantaalla, tarjotaan työtä Porvoosta.

Keittiöalan piti olla työllisyyden kannalta turvallinen. Leipää ostetaan aina ja mä olen leipuri.

Tuloja on kuussa noin 850 euroa. Laskuja maksaessa mietin että aha, tästä on tullut vasta kaksi muistutusta mutta ei karhua, ei tarvitse vielä maksaa."

46 kommenttia

Työtön KTM

6.8.2009 14:27

Se puolue, joka tarttuu koulutettujen työttömyyteen ja yleensäkin koulutettujen (yliopisto/amk) riistoon työmarkkinoilla, saa ainakin minun ääneni. Tarvittaisiin joku puolue, joka ottaisi tiukan asenteen suurten ikäluokkien herroja vastaan. Ihan sama onko puolue Vihreät, Piraattipuolue vai Arhinmäen Vasemmistoliitto. Jos joku puolue ajaisi kerrankin minunkin asiaani, niin varmasti äänestän.

Siihen en kylläkään usko, että Kokoomuksesta EK:n kätyrit saisivat mitään aloitteita aikaan tässä asiassa. Samoin demarien kädet on SAK:n sitomat, ja kepulaisia nyt alle 50-vuotiaiden asiat ole ikinä kiinnostaneet. Persut saattavat tehdä näön vuoksi jotain aloitteita asiassa, mutta tosiasiassa niitä ei kiinnosta koulutettujen kaupunkilaisten ongelmat yhtään. Persut on SMP:n eli Suomen Maaseudun Puolueen perillinen.

Jäljelle jää siis jo mainittu kolmikko: Vihreät, Piraattipuolue ja Vasemmistoliitto. Tuhannen taalan tilaisuus hankkia paljon uusia kannattajia. Työelämässä sorretut nuoret ikäluokat eivät ole ihan pieni porukka kuitenkaan. Kuka tarttuu tilaisuuteen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hahhahahahahah

6.8.2009 14:52

Erittäin hyvin sanottu, odotuksesi on silti turhaa. Työttömät eivät kiinnosta ketään, yhtään työtöntä ei ole koskaan valittu kansanedustajaksi ja jos valitaan niin eipä enää ole työtön:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvä artikkeli!

6.8.2009 22:36

Täyttä asiaa ja nyt on taas tulossa samanlainen lama kuten edellinen. Haastatelluilla artikkelin johdosta on varmasti paljon paremmat mahdollisuudet työllistyä. Tsemppistä Heini, Riikka, Vera, Joonas <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Työtön

7.8.2009 01:54

Minä lopetin kouluni lähes yhdeksän vuotta sitten ja olen ollut työttömänä siittä lähtien. Työkokemusta nolla päivää. Oikeastaan en ole edes koskaan ollut työhaastattelussa ja en ole tehnyt yhtään työhakemusta.

Eipä ihme että eivät ole minua laittaneet työharjoitteluihin tai kokeiluihin, jos sijaisuuksia kouluavustajana ja opettajana tehnyttä, politiikassa mukana ollutta hallintotieteiden ylioppilastakaan ei kelpuuteta mihinkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

En Uskalla Kertoa

7.8.2009 11:27

http://www.adressit.com/allekirjoitukset/mielenosoitus-eduskunnan-eteen-08-09-2009/

- eduskunnan www-sivuille äänestys + forum omilla nimillä + anonyymi-osio
- eduskunnan sivut open source koodilla
- puoluerahoitus 100% auki ilman selityksiä
- äänestykset nettiin
- Puoluetukien verotus progressiiviseksi + 100% avoimeksi jälleen
- kansalaispalkka progressiivisena (RIP kela + sossu)
- Henkilöstön vuokraus (ORJAUS) firmoille RAJUT veronkorotukset ja säännöt

jne jne jne!! TULKAA MUKAAN JA JOS EI OLE RAHAA NIIN VR VARMASTI KUSTANTAA LIPUT !! JOS LAKI EI SALLI, RIKKOKAA LAKIA NIIN SITÄ MUUTETAAN!!!

KANNABIS LAILLISEKSI !!!

Rahaa voi siirtää internetissä mutta ääniä ?
Rahaa voi siirtää, ÄÄNIÄ ei !?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oikea suora

7.8.2009 11:41

"Työttömät eivät kiinnosta ketään, yhtään työtöntä ei ole koskaan valittu kansanedustajaksi ja jos valitaan niin eipä enää ole työtön:)""

Ei pidä paikkansa. Demareiden ryhmäjohtaja oli työtön yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereelta ja hänet valittiin suoraan kortistosta eduskuntaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ewk

7.8.2009 15:19

"Kannattaako Minnan käydä töissä, kun hän ilman töitä saa lähes saman summan tukina?"

Eikö oikea lähestymistapa olisi kysyä, kannattaako hänen käydä töissä, kun palkka on niin huono, että ylittää hädin tuskin toimeentulotuen.

Miksi ongelma esitetään niin, että tuet ovat niin hyviä, että työmotivaatio heikkenee? Pitäisi puhua siitä, että meillä on Suomessa 1,8 miljoonaa ihmistä, joiden tulot (yhteensä) ovat tuota toimeentulotuen tasoa. Miksi ihmisen pitäisi kituuttaa täyttä työviikkoa, jos palkka on niin paska, että vapaa-aikakin on kituuttamista toimeentulosta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

7.8.2009 16:12

ewk: Siksi, että keskustelupalstojen isin rahoilla opiskelleet kokoomuslaiset ja ne, joilla on mennyt elämässä kaikki muuten vaan putkeen ja kohdalleen, eivät hermostuisi. Mitään muuta syytä moiseen kituuttamiseen ei ole.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuunariiiiiiii

7.8.2009 17:01

Näyttää siltä suomen sosialismi romahtaa kuten muuallakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

7.8.2009 17:30

Mikäs sosialismi se sellainen on, että ihmiset, jotka haluavat tehdä töitä, eivät niitä saa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eipäolesellaista

7.8.2009 17:58

Näyttää vahvasti siltä, että tuo Vera on irtisanottu laittomasti, jopa parikin kertaa. Periaatteessa ihmettelen, ettei työkkäristä neuvottu työsuojeluun, mutta toisaalta, se on työkkäri...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

äänestäjä

7.8.2009 19:56

Eniten vaaleissa taitavat äänestää hyvin koulutetut ja hyvissä töissä olevat ja tulokset ovat sen mukaisia, Kokoomus jyräsi viimeksi. Nukkuvien puolueessa lienee paljon työttömiä ja vähän koulutettuja. Ihan kuin joku apatia vallitsisi sielläpäin. Saisivat ryhdistäytyä sen verran että äänestäisivät edes, ehkä sitten Vasemmistoliitto, Piraattipuolue tai Vihreät saisivat enemmän kansanedustajia. Piraattipuolueella ei tosin ole vielä ensimmäistäkään kansanedustajaa. Toivottavasti asia muuttuu seuraavissa vaaleissa. Jos ei edes äänestetä on turha toivoa muutosta tai työttömien aseman paranemista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

äänestäjä

7.8.2009 20:28

Työkkärin tehtävä on itse asiassa pitää yllä tietyn suuruista työttömyyttä, muutenhan se tekisi itsensä ja suojatyöpaikkansa tarpeettomiksi ja lopetettaisiin jos ei olisi työttömyyttä. Lisäksi työttömyys on hyvä bisnes huuhaakoulutuksien ja 8euroa/päivä työ"harjoitteluiden" eli orjatöiden järjestäjille.

Se että ministerit juoksivat Springsteenin konserttiin kesken keskustelutilaisuuden kertoo siitä, että esim. työttömien ja muiden pienituloisten asiat eivät kiinnosta yhtään nykyistä hallitusta.

Kokoomus väitti olevansa joku työväenpuolue jotta sai tyhmät duunaritkin äänestämään sitä viime vaaleissa. Tosiasiassa se on melkein äärioikeistolainen porvaripuolue jota ei kiinnosta pienituloisten asiat pätkääkään. Katainenkin haluaa lisätä maahanmuuttoa vain sen takia että paskaduuneihinkin saataisiin tekijät kun suomalaiset työttömät ovat tulleet järkiinsä eivätkä suostu ala-arvoisilla palkoilla ja työehdoilla varustettuihin duuneihin. Vain vasemmalla on duunarin pelastus.

Ehkä on joitain elämäntapatyöttömiäkin mutta ne eivät mene töihin oli palkka tai työehdot mitkä hyvänsä. Niiden lukumäärä ei ole kuitenkaan niin suuri että Suomen talous sellaisiin kaatuisi, lieveilmiöitä on ollut aina. Joidenkin ihmisten (pääasiassa Kokoomuksen kannattajien) harjoittama työttömien leimaaminen loisiksi, luusereiksi ja syypäiksi omaan työttömyytensä paljastaa vain kyseisten henkilöiden vähä-älyisyyden. Jos sankariveronmaksaja kokee pahana asiana sen että hänenkin verorahojaan käytetään työttömyys- ja sosiaalietuuksiin voi hän muuttaa vaikka Amerikkaan. Olkoon siellä sitten onnellinen niin kauan kun on työtä ja rahaa ja ei sairastu. Muuten voi tulla äkkiä ikävä Suomen sosiaaliturvaa, siellä kun sitä ei oikeastaan ole.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuunari_

8.8.2009 20:36

Parasta tässä on se että kohta pistetään hyysäreitä turpaan kadulla, kuten 30 luvulla saksassa nasset ja kommunistit tappelivat joka päivä kadulla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rikkautta tulossa pian

9.8.2009 11:05

Onneksi meille tulee lisää maahanmuuttajia rikastamaan yhteiskuntaamme. Pian meillä on lokoisat oltavat ja kaikki nämä henkilöt töissä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentaattori

9.8.2009 14:36

Jahas, Suomen Sisun pojat ratsastavat täällä heti muukalaisvastaisuudella. Kuitenkin työttömien asia on kovan globaalin kaaoskapitalismin tuote. Syyttävän sormen tulisi osoittaa enemmänkin kansainvälisiin pääomapiireihin, kotoisiin korruptiopoliitikkoihin ja suuryritysten optiojohtajiin.

Kuitenkin SS-miehet tahtovat hyökätä maahanmuuttajia, eli kaikkein heikoimmassa asemassa olevia vastaan. Miksi? Ovatko miehet ajattelukyvyltään niin vajavaisia, etteivät näe kapitalismin ja tämän tilanteen yhteyttä. Vai eivätkö he vain uskalla syyttää rikasta ja mahtavaa kapitalistia, on helpompaa haukkua ulkomaalaista?

Surkeaa, pojat, surkeaa. Olette pelkureita. Olette lisäksi pettureita. Suomen talvisodassa te olisitte ampuneet vähemmistöryhmiä edustavia omia sotilaita selkään, koska Neuvostoliitto oli liian pelottava vihollinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ehkäisyneuvontaa Afrikkaan

9.8.2009 14:52

"Suomen Sisun pojat ratsastavat täällä heti muukalaisvastaisuudella."
Sinähän se fakiiri olet, kun nimimerkkien yhdistystaustat tiedät.

"Kuitenkin työttömien asia on kovan globaalin kaaoskapitalismin tuote."
Ja siihen ei auta pätkääkään se, että romautetaan Suomen hyvinvointiyhteiskunnasta loputkin ulkolaisilla työttömillä.

"Syyttävän sormen tulisi osoittaa enemmänkin kansainvälisiin pääomapiireihin, kotoisiin korruptiopoliitikkoihin ja suuryritysten optiojohtajiin."
Toivottavasti vasemmisto tajuaa mahdollisimman pian olevansa samalla puolella maahanmuuttokriitikoiden kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AntiTuunari

9.8.2009 14:57

Jaahas, nimimerkki Tuunari heittää sitten nuiville ja hommalaisille ominaisen väkivaltauhkauksen. Sellaista väkivalta- ja hormonijengiä sieltä löytyy.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tarkkailen1488jengiä

9.8.2009 14:59

"Sinähän se fakiiri olet, kun nimimerkkien yhdistystaustat tiedät."

On olemassa pieni, mutta aggressiivinen joukko netzejä, nettinatseja. Tämä joukko trollaa joka ikistä keskustelupalstaa vihan ja pelon sanomallaan. Katsoppas esimerkiksi kuinka helposti tunnistettava Seppo Lehto on, ja kuinka uskomattoman tuottelias hän on ollut propagandansa levittämisessä. Te olette lauma ihan samanlaisia vihan ja pelon nettimannekiineja, joskin pykälää hillitympiä ja samalla paljon tylsempiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vasemmistolainen bodari

9.8.2009 21:35

Suomensisulaisia ei ota kukaan vakavasti paitsi ehkä kitukasvuiset ja riukukätiset peruskoulupudokkaat jotka pienikin tuulenpuuska kaataa kumoon. Pellejä ne ovat ja nauran niille päin naamaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nimimerkkikö

9.8.2009 21:43

Artikkeli täyttä asiaa. Harmi vaan ettei ketään päättäjää kiinnosta nuorten työttömyys - koulutettujen, tai varsinkaan kouluttamattomien. Lukion jälkeen, 3v sitten, koulutin itse itseni nykyiselle alalleni, päivitän jatkuvasti osaamistani ja olen erittäin pätevä. Teen extrahommia sinne tänne, pomot, työkaverit ja asiakkaat pitävät minusta. En kuitenkaan saa vakituista työpaikkaa, koska alallani ei palkata nyt uusia vakkariduunareita. Ei auta vaikka löytyy useita suosituspapereita - en ole "virallisesti" koulutettu, joten ansioni työelämässä nollautuvat.
En saa tällä hetkellä töitä muiltakaan aloilta, koska 3v työkokemukseni on peräisin vain yhdeltä alalta, ja jokaista työpaikkaa kohden on useita "pätevämpiä" hakijoita - yläasteaikainen viikon TETti jossain BodyShopissa asettaa lukiolaisen kesäduunarin edelleni. Toisaalta, mitä vähemmän työkokemusta noin ylipäätään, sitä vähemmän tarvii maksaa..
Asun kumppanini kanssa, ja teen 6-12 pvää duunia kuukaudessa. En saa mitään tukia. V*tuttaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Faskinen Mikämikämaassa

10.8.2009 00:33

"On olemassa pieni, mutta aggressiivinen joukko netzejä, nettinatseja."
Ovatko he niitä razzisteja, joista huhutaan?

"Tämä joukko trollaa joka ikistä keskustelupalstaa vihan ja pelon sanomallaan."
"viha ja pelko" on tutun oloista kaksoiskieltä...

Trollaus tarkoittaa, ettei kirjoittaja ole tosissaan. Silloinhan "nettinatseista" ei pidä olla mitenkään huolissaan.

"Katsoppas esimerkiksi kuinka helposti tunnistettava Seppo Lehto on, ja kuinka uskomattoman tuottelias hän on ollut propagandansa levittämisessä."
Niin, Seppo Lehto on tunnettu hörhö. Lehdon ns. "propaganda" on typerää tekstimassaa ilman päätä, häntää tai logiikkaa. Hänellä lienee henkisiä häiriöitä. Hän ei ole asiallinen maahanmuuttokriitikko.

"Te olette lauma ihan samanlaisia vihan ja pelon nettimannekiineja"
Ketkä te? Mitä sinä vihaat ja pelkäät?

"joskin pykälää hillitympiä ja samalla paljon tylsempiä."
Kaipaatko siis aggressiivisuutta? Taidat fanittaa näitä "netzejä".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anarko-Marko ja Natsi-Marko

10.8.2009 00:51

"nimimerkki Tuunari heittää sitten nuiville ja hommalaisille ominaisen väkivaltauhkauksen."
Eikä heitä, vaan viittaa 1930-luvun (tarkoitti varmaankin 1920-luvun?) Saksaan. Samanlaista hulinointia löytyy nykypäivän Ruotsissa. "anti"fasistit ja muuten-vaan-fasistit kusipäät pätkivät toisiaan turpaan Kaarle XII:n kuoleman muistopäivänä, vittuuntuneet poliisit seisovat välissä rauhoittamassa tilannetta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AntiPersu

10.8.2009 14:29

^Vaan minäpä olen antipersu. Se on antifasismia Suomen oloihin muokattuna.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rauhanmellakka

10.8.2009 16:50

"Vaan minäpä olen antipersu."
Ole vaan. Suomi on demokratia, jossa on mielipiteenvapaus.

"Se on antifasismia Suomen oloihin muokattuna."
Eikä ole. Mutta hyvä, ettet ole "anti"fasisti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Valitus

10.8.2009 18:49

Soppaan voisi heittää vielä "Syytämme koulutusjärjestelmää", toiselta näkökannalta ajateltuna, joka on se, että oppilaitokset ovat yhä enenevissä määrin osakeyhtiöpohjaisia, jolloin niiden toiminnan määrää samat lainalaisuudet kuin tuotteita tai palveluja valmistavissa yrityksissä.

Eli voittoa pitää saada. Voitto tässä tapuksessa tehdään pääsääntöisesti oppilailla, joista valtio maksaa oppilaitoksille valmistuneiden pääluvun mukaan. Ja oppilaita saadaan taas sen perusteella mikä ala kulloinkin on tarpeeksi mediaseksikäs, tai millä alalla maksetaan ainakin kuvitteellisella tasolla parhaiten (tämän tontin hoitaa taas yleinen mainonta ja markkinointi, tarpeiden mukaan).

Se, millaiset tarpeet varsinaisella yhteiskunnalla on työvoiman suhteen, tai miten yhteiskunta arvostaa tiettyjä aloja ja sen sisällään pitämiä työtehtäviä (kuten siivous) niin ihmisarvoisella kuin palkkauksellisellakin tasolla, on yhdentekevää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Löylä

13.8.2009 17:25

"Jätin lukion kesken. Ajoin intissä yhdistelmäajokortin ja jäin autohalleille töihin vuodeksi. Sen jälkeen tein sekalaisia työkkärin osoittamia hommia: pakkasin, olin varastolla, ajoin trukkia ja jäteautoa. Kun kyllästyin edelliseen paikkaan, lopetin ja otin uuden työn."

Tätäkö pitäisi sympata? On se kamalaa, ettei ilman koulutusta saa töitä, vaikka on dumpannut jo vaikka kuinka monta.

Kannattaa katsella niitä MOL:in sivuja. 13.8. pelkästään Helsingissä oli 1682 avointa työpaikkaa, joista yli kahdessasadassa haettiin autonkuljettajia. Lisäksi haettiin postinkantajia, siivoojia ym. työntekijöitä, näissä koulutusvaatimukset ovat yleensä matalat.

Joskus se työttömyys on ihan itsestä kiinni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kyllästynyt työnhakija

13.8.2009 20:29

Löylä: Jokainen töitä vähänkään enemmän hakenut tietää, että MOL:in sivut on täysin epäluotettava mittari. Sivuilla saatetaan hakea työntekijää samaan paikkaan monella eri ilmoituksella, esim. työpaikan oma ilmoitus ja työnvuokraustoimistolta parikin erilaista ilmoitusta. Sen lisäksi paikkoja, jotka jo hakuvaiheessa tiedetään täytettävän talon sisältä, laitetaan näön vuoksi hakuun MOL:n sivuille. Ja jottei tämä vielä riittäisi, niin lisäksi monet työnantajat pitävät paikkoja omituisesti muka "auki" kuukausi- ellei vuosikaupalla. Hakuja järjestetään, mutta ketään ei palkata.

Älä tule enää ikinä väittämään tänne mitään MOL-sivujen perusteella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

14.8.2009 11:26

Muuten kyllä voi olla Löylän kanssa samaa mieltä. Miksi ihmeessä pitäisi sympata kaveria, joka on löytänyt montakin työpaikkaa mutta lähtenyt lätkimään kaikista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Akateeminen ammattilainen

14.8.2009 18:31

"Hakuja järjestetään, mutta ketään ei palkata." Aina ei välttämättä ole sopivia hakijoita - tätä olen todistanut monta kertaa haastatellesani hakijoita.

Itselläni on kaksi akateemista loppututkintoa, työkokemusta yli 10 v kuudelta eri alalta ja kas, yt-neuvottelujen tullessa olen ensimmäisiä ulospotkittuja. Miksi? Olen n. 30-v. lapseton avioitunut nainen. Siispä olen riski työnantajalle, voinhan jäädä äitiys-hoitovapaalle milloin vain. Näin minulle on jälkikäteen kahdesta työpaikasta sanonut kollega - siis ei laillisesti sitova lausahdus.

Neljästä yt-stä vain yhdestä selvisin työpaikkani säilyttäen. Hupaisaa on, että teen yl. 50-tuntista työviikkoa ja olen tavoitettavissa 24/7. Alaiset tykkäävät (hoidan hommat turhia lepsuilematta, mutta olen oikeudenmukainen), mutta silti minut voidaan heittää menemään noin vain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Köysi mielessä

15.8.2009 11:35

Ensin teetetään vuosikausia pätkätöitä, sehän on yritysten lempparipuuhaa nykyään. Ja sitten katsotaan alaspäin ja sanotaan: "huh mitä luusereita koko sukupolvi, niin on silppuista työkokemus, ei ole kauaa pysynyt yhdessä paikassa.." ja "niin ovat henkisesti heikkoja, eivät mitään kestä!"

Kunpa olisin ollut nuori ja 60-luvulla. Nykyään tällaiset työhalut ja vastuuntunnot vanhenevista vanhemmista ei kannata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tumputtaja

15.8.2009 20:25

"Vihreät, Piraattipuolue ja Vasemmistoliitto"

Perustulopuheistaan huolimatta vihreät ei ole olleet enää pitkään aikaan ns. pienen ihmisen puolella. Nykyvihreiden pääkannattajajoukkoa ovat espoolaiset pientaloasujat, joilla on oikeasti varaa niihin ekologisiin valintoihin joita työttömät ja pienituloiset eivät voi koskaan saada. Vihreiden nykykunnosta kertoo paljon se, että joku Merikukka voi hypätä kätevästi kokoomukseen eikä kukaan edes huomaa mitään.

Joogalentäjien puolue - anteeksi Piraattipuolue - on tyypillinen yhden asian liike, jolla ei ole uskottavaa agendaa muihin asioihin. Puolueen puheenjohtaja sanoi taannoin Hesarin haastattelussa, että eduskunnassa piraatien kansanedustajat saavat äänestää kaikista piratismi- ja tekijänoikeusasioiden ulkopuolelle jäävistä asioista - eli siis ihan kaikesta siitä mikä tässä yhteiskunnassa on oikeasti tärkeää - omantunnon mukaan. Ts. piraattipuoluetta äänestäessä voi saada äänensä vastineeksi ihan mitä tahansa. Ei kiitos.

Vasemmistoliitto taitaa olla huonoista puolistaankin huolimatta paras vaihtoehto nuorisotyöttömyydestä ja -työllisyydestä huolissaan oleville äänestäjille. Uusi puheenjohtaja Arhinmäki on kaikkein selväsanaisemmin ottanut kantaa sukupolvensa työllisyysongelmiin, silpputyöhön, koulutusputkiin, ym. Eikä Paavo ole mikään korpikommunisti, joten tässä tapauksessa sitä vasemmistolaisuutta ei tarvitse pelätä ihan hirveästi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tumputtaja

16.8.2009 09:46

"Tätäkö pitäisi sympata? On se kamalaa, ettei ilman koulutusta saa töitä, vaikka on dumpannut jo vaikka kuinka monta."

No mutta kaverihan on tehnyt koulun jälkeen duunia toisensa perään ja maksanut veroja enemmän kuin koulutusputkessa jumittava opiskelija vastaavana aikana. Paskaduuniura on selkeästi jampan oma valinta, eikä hän vaikuta tuon jutun perusteella olevan siitä mitenkään pahoillaan.

No nyt tuli lama, ja jätkä aikoo lähteä takaisin opiskelemaan. Oikein hyvä idea. Symppaan tällaista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LAWANDORDER

16.8.2009 17:45

Laiskuudesta se työttömyys on kiinni. Itse opiskelen oikiksessa ja aiemmin tein hanttihommia kaupan kassalla yms. Nyt olen oman alan töissä ja opintotukea en edes tarvitse. Toki juristisukuni on hieman tasoittanut matkaani huipulle, mutta kaikki on viime kädessä omasta työstä kiinni.
1) Kaikki sosiaalituet tulisi poistaa
2) Opinnot tulisi järjestää lainarahoitteisesti
3) Lukukausimaksut käyttöön yliopistoihin
4) Julkinen terveydenhuolto karsittava minimiin
5) Verot alas!!!
6) RUK/AUK suorittaneille verovähennykset
7) Kuolemantuomio palautettava mm. murhaajille, pedofiiliraiskaajille ja maanpettureille
8) Asevelvollisuus pakolliseksi KAIKILLE miehille vankeusrangaistuksen uhalla

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Akateeminen työtön

16.8.2009 18:03

Haista LAWANDORDER vittu! Oikeustieteellinen on suunnilleen ainoa opiskeluala, joka edelleen takaa työpaikan ja hyvät tulot vaikka olisi mikä spede tahansa. Nauti vaan etuoikeutetusta asemastasi äläkä tule tänne selittämään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tumputtaja

16.8.2009 22:38

Mitäpä tuosta. Toi nimimerkki on ilmiselvä provoilija, joka yrittää saada "oikeistolaisesti" ajattelevat näyttämään idiooteilta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

17.8.2009 08:28

Oikeistolaisista trolleista ei kyllä koskaan tiedä, ovatko ne tosissaan vai eivät. Luulin, että eräällä keskustelupalstalla suurta melua pitävä tyyppi on vain vitsi, kunnes tapasin sen tosielämässä ja sama retoriikka jatkui ruokapöydässäkin :P

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

haterhater

17.8.2009 11:37

"Ja jottei tämä vielä riittäisi, niin lisäksi monet työnantajat pitävät paikkoja omituisesti muka "auki" kuukausi- ellei vuosikaupalla. Hakuja järjestetään, mutta ketään ei palkata."

Tämä on todella omituista, mutta ilmeisesti kaksi selitystä löytyy:

1. Halutaan pitää oma yritys aktiivisisesti "kartalla" ts. näyttää "dynaamiselta" kun yritys "kasvaa" ja "palkkaa" uusia henkilöitä jatkuvasti

2. Etsitään oikeasti jos jollain ihme tuurilla joku tule Ollila haluaisia tulla 1500€ kuukausipalkalla juuri tähän yritykseen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

raksa-kake(37v fil. yo)

17.8.2009 21:23

Koulutus ei kannata! Tai arvostakaa duunareitakin, eivät kaikki halua olla DI tai "korkeamman" koulutuksen omaavia.

Kyllä duunia löytyy, jos nöyryyttä tehdä paskahommia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

paskatyöntekijä

19.8.2009 11:34

”Kyllä duunia löytyy, jos nöyryyttä tehdä paskahommia.”

Näin se vähän tuppaa olemaan etenkin isommissa kaupungeissa. Aika harva akateeminen lähtee enää valmistuttuaan koulutustaan huomattavasti alempiin töihin. Monille työteossa motiivina ovat muutkin asiat kuin vain raha. Pysyy pää paremmin kasassa ja silleen kun on jotain tekemistä. Naisvaltaisilla matalapalkka-aloilla se pieni palkkakin on yleensä kuitenkin edes vähän enemmän kuin erilaiset tuet. Mutta tietenkin tässä tasa-arvon maassa vähän koulutusta vaativan miesvaltaisen ammatin ansiosidonnainen päiväraha on huomattavasti enemmän kuin vaikkapa parturi-kampaajan tai myyjän palkka.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paska.

20.8.2009 18:52

"Nyt on erittäin hyvä hetki palata kouluun."

Vainiin. Millä tavalla on järkeä mennä kouluun kun ei ole minkäänlaisia takeita työn saamisesta koulun oheen jolla voisi rahoittaa opintoja (opintotuet ovat pienemmät kuin työttömyyskorvaukset), ei minkäänlaisia takeita koulutuksen jälkeen työllistymisestä, (kun ei viime lamankaan jälkeisellä noususuhdanneajalla jostain kumman syystä ilmaantunut oikeita työpaikkoja)?

Onko siis tarkoituksenmukaista mennä kouluun ja ottaa kerta toisensa jälkeen opintolainaa kun töitä ei ole ainakaan tarpeeksi koulun ohessa, jotta sitten voi opintojen päätyttyä päästä taas työttömyyskortistoon sillä erotuksella että sitten niskassa on vielä isot opintolainat ja entistä suurempi vitutus? Köyhänä on hyvin vaikea keskittyä opiskeluun täysillä, kun kaikki energiat menevät jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paska.

20.8.2009 19:05

ewk

"Kannattaako Minnan käydä töissä, kun hän ilman töitä saa lähes saman summan tukina?"

Eikö oikea lähestymistapa olisi kysyä, kannattaako hänen käydä töissä, kun palkka on niin huono, että ylittää hädin tuskin toimeentulotuen.

Miksi ongelma esitetään niin, että tuet ovat niin hyviä, että työmotivaatio heikkenee? Pitäisi puhua siitä, että meillä on Suomessa 1,8 miljoonaa ihmistä, joiden tulot (yhteensä) ovat tuota toimeentulotuen tasoa. Miksi ihmisen pitäisi kituuttaa täyttä työviikkoa, jos palkka on niin paska, että vapaa-aikakin on kituuttamista toimeentulosta?"

Veit muuten jalat suustani. Asioiden ilmaisutapa muokkaa paljon mielikuvia. Olen kiinnittänyt samaan huomiota monta kertaa kun puhutaan milloin mistäkin aiheista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

äänestäjä

23.8.2009 19:45

Toivottavasti kenelläkään ei ole nöyryyttä tehdä paskaduuneja. Vain siten paskaduunien teettäjät pakotetaan maksamaan parempia palkkoja ja suostumaan parempiin työehtoihin (joilloin ne eivät enää ole paskaduuneja). Toinen vaihtoehto on poistaa paskaduunien verotus kokonaan (raja olkoon vaikka 1500 euroa/kk jonka jälkeen alkaa tuloverotus). Silloin noiden duunien tekijöille jää käteen enemmän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Riikka lehtijutusta

9.9.2009 12:24

Olen juuri saanut tiedon, että olen saanut työpaikan. Työt aloitan muutaman viikon kuluttua ja työttömyyttä on siinä vaiheessa kestänyt 3 kuukautta ja 10 päivää. Taloudellisesti jään tässä jopa vielä plussalle, koska sain tukipaketin firmasta lähtiessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

realismia

14.3.2010 22:11

Niin no tätä se todellisuus on. Jopa hyvä koulutus ei oikeastaan takaa pysyvää työpaikkaa. Jos nyt ihan halutaan olla realistisia, niin ei pysyvää työpaikkaa olekaan kaupallisen alan duuneissa ja aloilla, jotka ovat suhdanteiden vietävissä. Hyvinäkin aikoina joutuu taistelemaan työpaikoista. Ongelmatonta elämää ei olekaan!

Sitä pitää olla sitkeä... ja jos ei jaksa niin pitää olla itselleen armelias. Miksi muuten köyhyyttä pitäisi hävetä? Ihan älytöntä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi