Lumihelvetin kolme ihmistyyppiä: Mä hiihdän, Vituttaa 24/7 ja Maailmanloppu on käsillä

Mihin ryhmään sinä kuulut?

Eikä tässä vielä kaikki - lisää on luvassa.
Eikä tässä vielä kaikki - lisää on luvassa. Kuva: Riikka Möhkölä

Lumimyrskyt ovat riepotelleet Suomea alkuvuoden ajan eikä loppua tunnu näkyvän. Lumi-infernossa räpiköinti tuo ihmisen todelliset piirteet pintaan.

Mä hiihdän

Tämä tyyppi viljelee lausahduksia kuten “huono säähän on vain pukeutumiskysymys” ja sivakoi kadulla vastaan hymy huulessa, vaikka paskaa tulisi taivaalta vaakatasossa. Samaa lajia talvifillaroijan kanssa. Loppumaton kärsivällisyys suurin piirtein kaikkea kohtaan ja ehtymätön positiivinen asenne ovat Mä hiihdän -tyypin syvintä olemusta parhaimmillaan.

Töissä tämä ikuinen positiivari jakelee vinkkikolmosia kollegoille pikkuflunssan taltuttamisesta.  Sinkki, valkosipulihunajatee, D-vitamiini suoraan suoneen sekä raastettu inkivääri vilisevät hepun puheissa. Ja mikä tärkeintä: luonnon ja ulkoilun merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa.

Vituttaa 24/7

Varovaisen arvion mukaan noin 90 prosenttia suomalaisista kuuluu tähän kastiin loskahelvetin ollessa valloillaan. Nämä vinonaamaiset murjottajat kansoittavat julkista liikennettä, katuja ja kauppoja. Kommunikointi lumivitutuksen aikaan koostuu murahduksista, kulmien alta mulkoilusta ja huokailusta.

Mikäli Vituttaa 24/7 -tyyppi ei pääse katkaisemaan pitkän talven aiheuttamaa ketutusta kaukomaan lämmössä, on maaliskuun rullatessa mestoille otsaulokkeen mitta jo varsin huomattava. Tämä mölli lohduttautuu Mä hiihdän -tyypin juttuja kahvihuoneessa kuunnellessaan sillä, että ainakaan hänellä ei ole piriongelmaa. Meinaan siis… eihän kukaan ole luonnostaan noin pirteä tähän aikaan vuodesta?

Maailmanloppu on käsillä

Astetta kovempi versio vitutustoverista. Tämä ihmiskyrpä menettää kaikki kenties jo valmiiksi heikoissa kantimissa olleet käytöstapansa, kun valkoinen kurittaja (kiitos Iltalehti) iskee. Suojatiellä tämä tyyppi tönäisee sinut lähes kumoon vihreiden valojen vaihtuessa, kun rynnistää ylittämään tietä. Autolla liikkeellä oleva mulkero tööttäilee välittömästi, kun joku kehtaa laskea nopeuttaan keliin sopivaksi.

Maailmanloppu on käsillä -tyyppi vajoaa alkukantaisiin tapoihin elää. Omat tarpeet ohittavat kaiken muun, ja kauppojen hyllyiltä hamstrataan kaikkea purkkikeitoista vessapaperiin. Jos joku mummeli kehtaa alkaa laskea senttejään kassajonossa, on solvausvirsi armoton.

1 kommentti

Nordic

8.2.2019 15:50

Olen erilainen, Kuulun porukkaan joka vaihtaa maisemaa kohti aurinkoisempia maita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi