Meppi ja poppari tunneälytestissä

City metsästää tammikuun ajan Tunneälyn Suomenmestaria.

City etsii tammikuussa Valtakunnan tunneälykkäintä henkilöä. City.fi-verkkosivuilla käytävässä Tunneälyn SM-alkukarsinnassa kokelaiden tehtävänä on tunnistaa 40 kasvokuvasta seitsemän eri tunnetilaa. Tähän mennessä kykyjään on käynyt koettamassa yli 2 000 tunteiden tulkkia. Hamuatko SM-titteliä? Vielä ennätät mukaan osoitteessa www.city.fi/tunnealy.

Mutta kuinka monta ilmettä menikään oikein mepillä, popparilla, juontajalla ja viiripäällä?

Laulaja Kim Herold

Sanoi ennen testiä: “En ole mikään tunteiden tulkki, vaan tavis sillä puolella. Tosin tunnetiloja on loppupeleissä aika helppo lukea.”

26 oikein

Extreme Duudsonien Jukka

Sanoi ennen testiä: “En tiedä, onko tästä mitään hyötyä. Meillä kun on aina sama irvistys, oli kivaa tai ei.”

27 oikein

Juontaja Ellen Jokikunnas

Sanoi ennen testiä: “En osaa sanoa, kuinka tunneälykäs olen. Se on tärkeimpiä älykkyyden muotoja, mutta olen tulkinnut ihmisiä monta kertaa väärin.”

31 oikein

Europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi

Sanoi ennen testiä: “Uskon aistivani keskimääräistä paremmin ihmisten tunnetiloja. Sosiaalisessa ammatissa on tärkeää, että pystyy tulkitsemaan asioita muustakin kuin pelkästä puheesta.”

38 oikein

Ben Furman kieltäytyi testistä

“En pidä tunneälykäsitteestä. Nyky-yhteiskunnan normien mukaan kelvollisen kansalaisen pitää olla tunneälykäs ja osata puhua tunteistaan. Aikoinaan ihmisiä luokiteltiin älykkyystestien mukaan, nyt olemme kohta samassa jamassa tunneälykkyyden kanssa. Se on paskamainen juttu ja uusi vittumaisuuden muoto, jolla psykologit arvottavat ihmistä.”

7 kommenttia

arvio

21.1.2005 01:38

Miksi MAKSAA testistä joka on epätarkka jo lähtökohdiltansa? Jos on valittava monesta huonosta sanasta se muka kuvaavin, ei testi mittaa mitään todellista.
Kukaan omaa puhelinlaskuansa maksava ei voi olla niin arvostelukyvytön että sortuisi moiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hassus

21.1.2005 10:02

Mitä höliset. Hauska testi, jossa arvioidaan kasvonilmeitä, ei mitään sanoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rosepippuri

21.1.2005 13:33

Tein tuon saman testin jollain jenkkien sivuilla aikoinaan - ja ihan ilmaiseksi! Kiukutti kun menin maksamaan moisesta. Tyhmästä päästä kärsii koko lompakko :(

Niin tyhmä en sentään ollut että olisin maksanut lisää saadakseni tietää miten Cityn osalta testin suoritin.[SIGNATURE]

_______________________
Yhdistelmä makeaa ja kirpeää.[/SIGNATURE]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TuskinValidi

21.1.2005 22:14

Ei tolla testillä varsinaisesti ole mitään virkaa. Ne kuvat, jotka kuvasti "iloa" tai "hämmästystä", voisi joskus ihan hyvin tarkoittaa ylenkatsetta. Lähes kaikki noista voi tarkoittaa sitä. Ilmeistä näki selvästi, mikä OLISI ollut oikea vastaus, mutta eihän se vastaa todellisuutta. Vittumaisinta ylenkatsetta on juuri nimenomaan mairea hymy.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tunnoton

22.1.2005 10:06

[LAINAUS]TuskinValidi kirjoitti 21.01.2005 klo 22:14:

Ei tolla testillä varsinaisesti ole mitään virkaa. Ne kuvat, jotka kuvasti "iloa" tai "hämmästystä", voisi joskus ihan hyvin tarkoittaa ylenkatsetta. Lähes kaikki noista voi tarkoittaa sitä. Ilmeistä näki selvästi, mikä OLISI ollut oikea vastaus, mutta eihän se vastaa todellisuutta. Vittumaisinta ylenkatsetta on juuri nimenomaan mairea hymy.[/LAINAUS]

Vaikuttaa siltä, että tätä raukkaa viilataan jatkuvasti silmään. Aika surkeasti on asiat jos sotkee ilon ilmaukset ja ylenkatseen. Olet tunneälyltäsi saappaan tasoa.

No joo, hauska testihän toi on. Ei se silti mittaa kuin pienen osan tunneälystä. Tunteiden ilmaiseminen kuin näkyy muutenkin kuin kasvoilla. Siihen liittyy kaikki muukin ei-verbaalinen viestintä, koskettelu, asennot, jne. Verbaalisesta viestinnästäkin monet osaa poimia tunneviestejä sanojen valinnasta ja niiden painatuksista, rivien välistä ja muuten, vaikkei asioita suoraan sanoisikaan. Varsinaisesti tunneälykkään tulee osata myös nämä kokonaisuudet ja ymmärtää tekojen ja seuraamuksien väliset suhteet. Pelkkä asioiden tunnistaminen ei tarkoita vielä niiden hallitsemista. Moni osaa tunnistaa kaikki automerkit, mutta osaako nämä henkilöt välttämättä ajaa autoa?

Tunneälyä ei myöskään sekoittaa myötätuntoon, sympaattisuuteen tai empaattisuuteen. Aikaisemmassa Cityssä mainitut psykopaatit saattavat vallan mainiosti oppia tunnistamaan näitä tunneviestejä, vaikkeivat he itse ole kykeneviä tuntemaan mitään, eivätkä siten tiedä laisinkaan niiden merkitystä muuten kuin havainnoitsemalla niiden seuraamuksia. Piia-Noora Kauppi esimerkiksi voi tunnistaa hyvin tunteet, mutta väittäisin että hänen empaattisuuden tasonsa on samaa kuin Vladimir Putinilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alyttomyys

30.1.2005 00:14

En ymmärrä, miksi ihmiset ottavat koko jutun niin vakavasti. Tein itse testin ja totesin sen, minkä tiesin entuudestaankin: leikkimielisen köykäinen kokeen hahmotelma. Totta kai tunneäly on muutakin kuin konemaisten ilmeiden lukemista tietokoneen näytöltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rahat_pois

31.1.2005 21:38

Sinne meni nekin rahat, kankkulankaivoon. Tulos oli kohtalainen, 37/40. Ei ihme, että täältä on poistettu ne viestit joissa kerrotaan testin todellinen hinta. Sehän pitää maksaa kahdesti, tilatessa ja tulokset saadessa. Onneksi on firman kännykkä.

Ylenkatse oli kyllä ihan turha tuossa testissä. Hymy toiselle poskelle tarkoitti muka ylenkatsetta. Valitsin aina ylenkatseen sille ilmeelle, koska mikään muu ei ollut lähelläkään sitä. Mielestäni (ja omalta kohdaltani), hymy toiselle poskelle tarkoittaa lähinnä "enpä tiiä", "ehkäpä", jota korostetaan olkien kohautuksella.

Toisaalta ihmettelen koko testiä. Olen joskus tehnyt oikeita tunneälytestejä, jotka antavat vastineeksi älykkyysosamäärän. Sellaisia, joissa kysytään kysymyksiä tyyliin "Lapsi itkee leikkikentän reunalla, kun muut eivät ota mukaan leikkimään. Miten reakoit?". Noista testeista sain vaivaiset 100p, mikä on keskiarvo. Cityn testin mukaan minun pitäisi olla nero. Kusetusta koko homma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi