Nuorisoasuntoliitto vaatii lisää toimenpiteitä nuorten asunnottomuuden ehkäisemiseksi

Tuoreiden tilastojen mukaan nuorten asunnottomuus Suomessa on kasvussa.

ARA:n tänään julkaisemat asunnottomuustilastot osoittavat, että nuorten asunnottomuus on kasvanut Suomessa vuoden 2017 aikana. Nuorten asunnottomien lukumäärä kohosi 186 henkilöllä edelliseen vuoteen verrattuna samalla, kun asunnottomuus kokonaisuudessaan laski.

Tilastojen mukaan yli yksi viidestä asunnottomasta on alle 25-vuotias. Nuorten asunnottomien määrä kohosi muun muassa Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Myös pitkäaikaisasunnottomien nuorten lukumäärä lisääntyi. 

”Tuoreet luvut herättävät kysymyksiä siitä, miten hyvin asuntomarkkinat pystyvät vastaamaan kaikkien nuorten tarpeisiin. Asunnottomuuden uhka on nuorille paljon valtaväestöä suurempi. Alati kohoavat vuokrat ja kova kilpailu asunnoista kasvukeskuksissa ja pääkaupunkiseudulla kurittavat erityisesti pienituloisia nuoria", Nuorisoasuntoliitto ry:n (NAL) toiminnanjohtaja Ville Savilampi kommentoi.

”Syyt nuorten asunnottomuuden lisääntymiseen on selvitettävä ripeästi, mutta moni keino nuorten asumistilanteen helpottamiseksi on jo tiedossa. Esimerkiksi yleishyödyllistä vuokra-asuntotuotantoa lisäämällä kasvukeskuksissa ja pääkaupunkiseudulla taataan useammalle nuorelle kohtuuhintainen koti. Asumisneuvontaa tarjoamalla voidaan tehokkaasti ehkäistä häätöjä ja maksuhäiriömerkintöjä", Savilampi jatkaa.

ARA:n tilastojen mukaan Suomessa oli vuonna 2017 yhteensä 7 112 asunnotonta. Yksineläviä asunnottomia oli 6 615 ja alle 25-vuotiaita asunnottomia 1 585.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi