Parkkipaikoista terasseja Helsingissä?

Alkoholia ei parkkipaikkaterasseilla saa valitettavasti, eikä tietenkään, tarjoilla.

Kuva: Karri Huhtanen / Flickr.com (cc)

Helsinki kaavailee uutta systeemiä parkkipaikkojensa käyttöön. Yleisten töiden lautakunta käsittelee tänään tiistaina aloitetta, joka mahdollistaisi yrittäjien omat parkkiruudut. Käytännössä yrittäjä voisi lunastaa esimerkiksi kivijalkaliikkeensä edessä olevan parkkipaikan ja käyttää sitä terassina tai asiakkaiden väliaikaisena pysäköintipaikkana.

Rakennusvirasto on suhtautunut ideaan myönteisesti ja ehdottaa, että sitä testattaisiin jo ensi kesänä. Yle Helsinki kertoo, että mallia yritysparkkiruutuihin on haettu muun muassa San Fransiscosta, jossa kivijalkaliike tai kansalaisjärjestö voi ehdottaa uutta käyttötarkoitusta kadunvarren parkkiruuduille.

Alkoholin suhteen Suomessa on tunnetusti tiukka linja, joten parkkipaikkaterassista voivat haaveilla vain kahvilat ilman anniskeluoikeutta. Anniskelusääntöjen mukaan terassin on oltava yhteydessä ravintolaan, jotta siellä voi nauttia alkohoila. Toinen kohta, jossa yrittäjät voivat törmätä ongelmiin on se, että paikkojen käytöstä pitää päästä sopuun myös asukkaiden kanssa. Parkkipaikan hyödyntämisen esteeksi voi nousta pysäköintitilan korkea hinta.

Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksanen on Ylen mukaan idean suhteen varovaisen myönteinen. Hän tosin muistuttaa, että Helsingin keskustassa parkkipaikat ovat jo kortilla, joten nähtäväksi jää, kuinka paljon paikkoja voidaan ohjata muuhun käyttöön.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi