Rahakysely - Ratkaisut maailman köyhyysongelmaan

Heureka! Maailman köyhyysongelma on ratkaistu

"Ratkaisu nro 1: maailman rikkain prosentti jakaa omaisuutensa lopulle 99 prosentille. Jos tämä ei onnistu, niin siirrytään varasuunnitelmaan. Pidetään huoli että avustusrahat menevät kehitysmaissa oikeasti köyhille, panostetaan koulutukseen ja ihmisoikeuksiin. Opetetaan kehitysmaiden ihmisille tehokkaita mutta ympäristöystävällisiä maanviljelytapoja. Lopetetaan kaikkialla turha kerskakulutus ja keskitytään olennaiseen. Suomessa pitäisi nostaa matalapalkka-alojen palkkoja, tarjota ihmisille kokoaikatöitä, tukea nykyistä paremmin esimerkiksi yksinhuoltajien ja pitkäaikaistyöttömien taloutta ja jaksamista, laittaa mielenterveystyöasiat kuntoon ja taata köyhemmälle väestölle mahdollisuus edes kohtuuhintaiseen asuntoon."

"Alettaisiin jokaisessa köyhässä maassa kerätä veroa asukkailta ja tehtäisiin niillä rahoilla kouluja, sairaaloita ja niin ihmiset saisi perusasiat kuntoon."

"Bill Gates ystävineen tulee uskoon ja käyttää kaikki rahansa ja businessyhteytensä köyhyyden poistamiseksi."

"Lopettamalla suurkauppaketjut, koska ne heittävät mielettömiä määriä pilaantunutta ruokaa menemään. Sillä määrällä ruokkisi varmaan puoli Afrikkaa."

"Riippuen mistä köyhistä puhutaan. Ratkaisu on kaikkien yhdenmukaiset mahdollisuudet. Se on sitten taas ihmisten omissa käsissä miten hyvin se osataan hyödyntää. Esim. Suomen “köyhät” ovat köyhiä omaa laiskuuttaan/tyhmyyttään, joten sitä ongelmaa eivät voi ratkaista kuin ao. henkilöt itse. Suomessa kaikille annetaan yhtäläiset mahdollisuudet menestyä. Sitten taas kehitysmaiden köyhät ovat eri asia, heille pitäisi antaa edellytykset parempaan elämään esim. yhtiöt perustamalla tehtaita (=työpaikkoja) kehitysmaihin."

"Nälkä ja köyhyys kulkevat yleensä käsi kädessä. Nälkäongelma ratkaistaisiin sillä, että valtaosa maapallomme ihmisistä rupeaisi kasvissyöjiksi tai ainakin roimasti vähentäisi lihansyöntiään. Karjan tuottaminen kuluttaa tuntuvasti enemmän ihmisille kelpaavaa ravintoa kuin kasvisravinnon tuottaminen. Eli eläimet kuluttavat elämänsä aikana moninkertaisesti sen määrän, mitä niistä loppujen lopuksi ruuaksi saadaan. Kun nälkäongelma olisi poissa köyhyyden yksi tärkeimmistä oireista häviäisi ja oltaisiin jo monta askelta edempänä pois köyhyydestä."

"Kun tarpeeksi moni viisas ihminen osaisi lyöttäytyä saman pöydän ääreen, kaikilla olisi sama vilpitön tavoite. Köyhyyden poistaminen siis. Ja toki ihmisten tulisi samalla luopua ahneudestaan."

"Sitä ei missään nimessä tarvitse ratkaista! Se olisi täysi ekokatastrofi!"

"Pudotetaan poliittikkojen palkkoja. Suomessa kun on 200 kansanedustajaa,ja jos heidän palkkojaan pudotettaisiin esim. 500 e "

"kuussa, säästettäisiin johonkin muuhuun, hyvään tarkoitukseen vuodessa 1 200 000 e. Myös muuttamalla presidentin palkka verolliseksi saataisiin vuosittain lisättyä valtion verotuloja huimasti. Tehdään tämä sama homma ympäri maailmaa, ja voilà köyhiä ei enää ole."

"Kaikki antavat reilusti rahaa keräyksiin köyhien maiden hyväksi, yhä useampi ihminen menee vapaaehtoistyöntekijäksi köyhään maahan. Tai jokainen ihminen ottaa “kontolleen” yhden köyhän ihmisen ja antaa tälle asuinpaikan ja auttaa löytämään työpaikan ja pääsemään jaloilleen."

"Sterilisaatiolla Aasian maissa ja muuallakin. Tai sitten lakkautetaan katolinen kirkko ja paavi, jotta kondomit ja abortit olisivat sallittuja köyhissäkin maissa."

"Nykyisellä ihmisten ahneudella, ei mitenkään. Äärimmäisen rikkaat voisivat sijoittaa köyhyysongelmaan valtavat määrät rahaa, mutta ahneuttaan ei voi. (Bill Gatesia lukuunottamatta)"

"Kansakunnat alkavat sydämestään noudattamaan Jeesuksen antamaa rakkauden kaksoiskäskyä: Rakasta Herraa Jumalaasi kaikesta sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi. Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. (Mark.12:30-31)"

"Viedään Jari Sarasvuo Afrikkaan luennoimaan suomalaisten verorahoilla."

"Kehittämällä kehitysmaiden koulutustasoa ja yleistä sivistystä. Verottamalla kaikkia liian hyvin ansaitsevia ihmisiä kovemmalla kädellä, jotta kaikki olisivat suunnilleen samassa lähtöpisteessä. "

"Otetaan urheilusta siellä pyörivät rahat pois ja ennen kaikkea Hollywoodista ja ohjataan kaikki varat kehitysmaiden auttamiseksi. Lisäksi eläintenruokamainoksiin ei tarvitsisi satsata niin paljon, eli nekin rahat pois siitä bisneksestä ja muualle."

"Diktaattorit viedään saunan taakse ja poliitikkojen tulot suhteutetaan kansan keskimääräisiin tuloihin. Johan loppuu paskan jauhaminen ja alkaa oikeitten ongelmien ratkaisu. "

"Tehdään samanlainen exchange-ohjelma, kuin esimerkiksi kielikurssit. Afrikan köyhät muuttavat länsimaisten asuntoihin vuodeksi ja päinvastoin. Samalla ratkaistaan myös läskiongelma, sillä päiväntasaajan kuumuudessa ei tee mieli safkaa ja laihtuu varmasti."

"Ei mitenkään. Itsekkyys on uusiutuva luonnonvara."

"Parhaimmillaan ratkeamassa, kun työpaikat ovat siirtymässä kehittyviin maihin, joissa on suuri väestömäärä."

"Mie halluisin kyllä ratkaista sen ongelman ku käy sääliks niitä nälkäisiä ihmisiä, mutta toisaalta halluun olla miljonääri. Tällaistä kaksinaismoralismia näkee kaikkialla ja mie oon oon vaan yks paskiainen muitten joukossa. toisaalta.. en ymmärrä niitä miljoonien dollareiden Hollywood-leffoja. Niiden kustannuksia vois pienentää."

"Ratkeaa melko hyvin heti kun jokainen uskonto hyväksyy ehkäisyn, ja köyhiin maihin roudataan helvetinmoinen kasa ilmaisia kondomeja."

"Kysykääs Walter de Campilta."

"Hyvinvointivaltioiden kansalaisille 1 %:n hyväntekeväisyyslisävero. Elintarvikeylijäämien uudelleenohjaus."

"Eristetään Afrikka 30 vuodeksi ja annetaan niiden kuolla aidsiin ja sisällissotiin. Ja muistetaan, että köyhäkin ihminen voi olla ihan onnellinen, jos ei vain tiedä paremmasta (pitäisikö internet ja media tuhota?). Nyt meni liian typeräksi, unohtakaa tämä vastaus."

"Elintasoa on parannettava kehiyysmaissa, ja saatava aikaan tilanne, missä kehitysmaat eivät olisi riippuvaisia jatkuvista avustuksista vaan saisivat itselleen toimivia yrityksiä perustettua. Ei kalastajaaluksia jolleivat osaa siis ajaa niitä! Satojen miljoonien eurojen projekteja menee mäkeen koska avustusprojekteja ei suunnitella avustettavien näkökulmasta ja heidän tarpeitaan vastaaviksi. Pari kunnon ehjää kalaverkkoa voi usein olla niitä kalliita mahtikalastusaluksia paljon toimivampi ja edullisempi ratkaisu. Tämä nähty Dar es Salaamissa Tansaniassa, missä alukset ajettu ja ankkuroitu aikoinaan satamaan, josta eivät ole liikkuneet sitten tulonsa. Nyt ovat ihan aavelaivoja, ruosteessa satamassa...Kun ei ajateltu tansanialaisten kannalta asiaa yhtään, eikä edes kysytty heiltä mikä oikeasti heitä auttaisi..."

"Tobinin verolla. "

"Ei mitenkään, jos toimiva tapa olisi tiedossa, asia olisi jo hoidossa. Elämän premissi on, että on köyhiä, on laiskoja, on vahvoja ja heikkoja."

"Jokainen rikas taittelee 90% seteleistään lennokeiksi, ajelee privaattilentskarillaan ympäriinsä ja heittelee ikkunasta rahalennokit tasapuolisesti kaikkialle."

"Rikkaat hävitettäisiin maailmasta ja raha jaettaisin tasapuolisesti kaikille."

"Infektiot ym. populaatiota karsivat keinot. Bushin kaltaiset idiootit pysykööt farmareina. Afrikkaa tms. potkittava jaloilleen."

"Tehdään Robin Hoodit: Viedään rikkaiden rahat ja annetaan köyhille. Tai viedään rikkaat vapaaehtoistyöhön kehitysmaihin ilman reality-tv-palkkaa."

"Mitkään turvevillapaitahippien ostoboikotit eivät tätä ongelmaa ratkaise..."

"Vaikea kysymys. Riippuu kulttuurista, hyvinvointivaltion sosiaalidemokraattinen malli, jossa tapahtuu uudelleenjakoa verotuksen kautta, pyrkii tasaamaan tuloeroja ja vähentämään köyhyyttä. Ainakin palvelujen pitäisi olla kaikille mahdollisia, ja toteutua tasa-arvoisina. Tuskin tätä millään muulla ihmeellä ratkaistaan, kuin maksamalla veroja, jotta palvelut rahoitetaan. Järki sanoo, että voisi olla joku tuloraja ihmisille, kuka oikeasti tekee jotain yli 5000 euron kuukausipalkalla? Siis mihin sitä tarvitaan? Mutta eihän tähän kukaan rikas suostu, eikä sekään oikein ole, että lepäillään vaan laakereilla ja rahaa tippuu taivaasta. Ehkä ahneus kasvaa rahan tullessa, on ansaitsemastaan myös oltava oikeus nauttia, mutta mihin se kohtuus katoaa rikastuessa?"

"Ottamalla rikkailta ja antamalla köyhille tavaroina ja palveluina. Dr Phil sanoo, ettei rahaongelmia ratkaista rahalla. Jos perustoimeentulo on turvattu, köyhät voivat tähdätä rahan ja omaisuuden kerryttämiseen."

"Jokaisen henkilön maailmassa maksimi omaisuus tulisi olla 10 000 000 dollaria."

"Poistetaan kerskakulutus ja turhakkeet - jaetaan tulot tasaisemmin lännen ja idän välillä. Miksi kiinalainen voi tehdä töitä 12 tuntia päivässä seitsemän päivää viikossa alle eurolla päivä, kun suomalainen sairaanhoitaja ei suostu työskentelemään normaalia 36,5 h viikossa 1500 euroa?"

"Ei sitä voikaan ratkaista. Fakta on se, että toisten on maailmassa kärsittävä, jotta toisten elämä on parempaa. Jos kaikille suotaisiin samat mahdollisuudet, maailmasta loppuisi raaka-ainevarat jne. Köyhyys johtuu ylikansoittumisesta."

"Oikeastaan aika julmaa ajatella näin, mutta Stalinilla ja Hitlerilläkin oli varsin toimivat mallit. Tietysti kehitys tulisi luoda ilman sotaa."

"Kolmas maailmansota, jää vähemmän rahan tavoittelijoita ja jakajia."

"Kehitysmaat tulisi saada jaloilleen, niin että ne lopuksi kykenisivät itse elättämään omat kansalaisensa. Tässä voisivat esimerkiksi kansainväliset suuryritykset ja muut varakkaat yhteisöt aluksi auttaa tarjoamalla avuksi rahan lisäksi myös ja tietotaitoaan. Varakkaille maille (esim. USA), jotka eivät varakkuudestaan huolimatta kykene huolehtimaan edes omista köyhistään, suosittelisin pohjoismaista yhteiskuntamallia."

"Sukupuolivalistuksella"

"Perustetaan Mc Donald´s joka maahan."

"Rakkaudella."

"Kansalaispalkalla."

"Työllistymistä parennetaan, komiteat eri alueille hoitamaan köyhyysongelmia, kaupankänynnin tukeminen kaikkialla, kommunismi pois, Pohjois-Korea sulautetaan Etelä-Koreaan ja Kim Jong Il vankilaan."

"Tehdään päätös että jokainen yritys, jolla on kassavaroja yli 200 miljoonaa joutuu antamaan puolet köyhyyden poistamiseen. Sama pätee ihmisiin joilla yli 20 miljoonan omaisuus."

"Sitä ei voi ratkaista, sillä vaikka länsimaat lopettaisivat entisten alusmaidensa riiston, niin niiden hallitsijat eivät ole halukkaita jakamaan rikkautta tasaisesti, vaan kahmivat suurimmat rikkaudet itse."

"Miljonääreiltä ja rikkaammilta aletaan periä maailmanveroa, jolla avustetaan köyhiä maita. “Pakko-hyväntekeväisyyttä”."

"Vallankumouksella."

"Koska rahan määrä on “vakio” omaisuuden uudelleen jaolla, tosin tuskinpa mikään realistinen vaihtoehto"

"Köyhien maiden naiset saavat vähintään keskiasteen koulutuksen ja vapautuvat miesten holhouksesta. Köyhien maiden diktatuurit kaatuvat. "

"Kaikille maksettaisiiin jonkin aikaa samaa palkkaa ja olisi laki, joka takaisi kaikille maailmassa koulutuksen. Kehitysmaiden velat annettaisiin anteeksi. Jokaisessa maassa olisi demokratia. George W. Bush ja Vladimir Putin saisivat elinkautisen, kuten muutkin elossa olevan diktaattorit tai wannabe-diktaattorit."

"Tuhoamalla monikansalliset paskayhtiöt."

"Maailman väestömäärän täytyy pienentyä merkittävästi. Tämä todennäköisesti ratkeaa luonnostaan seuraavien vuosikymmenien aikana jonkin luonnonkatastrofin tai ilmastonmuutoksen myötä."

"Ei mitenkään, onneksi."

"Korruption kitkennällä."

"Mission totally impossible. Ei kukaan nykyihminen halua luopua saavutuksistaan auttaakseen toista. Tai ainakin liian harva, jotta sillä olisi merkitystä."

"Rikkaiden veroprosenttia pitäisi kiristää huomattavasti."

"Hyväntekeväisyydellä."

"Ei mitenkään, ihmisten itsekkyys ja omaan napaan tuijotus estävät sen. Pääsääntöisesti mitä enemmän rahaa ihmisillä on, sitä itsekkäämpiä paskiaisia heistä tulee."

"Lasketaan rajaa jolla köyhyys määritellään alemmaksi nykyisestä. Näin tilastojen mukaan köyhiä on vähemmän."

"Lopetetaan sotiminen ja kaikki saatanan vouhotus!"

"Rikkaat ovat liian itsekeskeisiä auttamaan..."

"Rikkaat ei saisi mennä naimisiin keskenään."

"Reilulla kaupalla rikkailta mailta köyhille, eli autetaan köyhiä maita jalostamaan raaka-ainettaan ja ostetaan vasta puolivalmista. Tulee kalliimmaksi rikkaille maille kuin pelkkä raaka-aineen osto, mutta auttaa köyhiä maita loppupeleissä eniten auttamaan myös itseään. Sekä avustusten järkevällä suuntaamisille koulutukseen, erityisesti naisten ja tyttöjen koulutukseen."

"Kehitysmaiden velat anteeksi 100-1000 maailman rikkainta ihmistä antaa vähintään puolet omaisuudestaan köyhille."

"Siirrytään takaisin oravannahkoihin ja tuhotaan kaikki aseteollisuus maailmasta."

"Jos sen tietäisin, enköhän olisi tehnyt asialle jo jotakin."

"Pienlainoilla, joissa on minimaaliset korot, jotta jokainen voi yrittää itse, mikä nostaa myös sitoutumista. Lisäksi hyvinvointivaltioden tulee auttaa köyhiä maita rahallisesti, koska olemme osasyyllisiä maaiman tilanteeseen."

"Mahdollistetaan ihmisten vaurastuminen katkaisemalla kurjuusketjuja (uskonnon suuri vaikutus, abortti- ja ehkäisykiellot, hallinnon vainokamppanjat) ja antamalla pieniä alkupääomia (mikrolainat etc), ja mielekkäitä ansaintamalleja (pienvijelys, kalankasvatus, pienteollisuus) ja myyntikanavia auki."

"Ei kai mitenkään niin kauan kuin on itsekkäitä ihmisiä, päätä sekoittavia uskontoja tai epärehellisiä välikäsiä."

"Jokainen länsimaa sitoutuu maksamaan ja oikeasti maksaa bkt:sta sen 0,75 % kehitysapuun. Lisäksi yritykset ja keskimääräistä parempituloiset ihmiset lahjoittavat omista tuloistaan samaan tarkoitukseen. Kehitetään kestäviä tuotantomenetelmiä, parannetaan naisten lukutaitoa ja koulutusta."

"Lopettamalla sodat."

"Luopumalla kapitalismista, siirtymällä kestävään kehitykseen ja asettamalla rikkaudelle yläraja. Tämän ylittävät tulot jaettaisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Kohti kommunismia."

"Keksitään kone, joka vie ihmiseltä halun omistaa."

"Siten että hyväosaisimmat lopettavat omien etujensa ajamisen heikompien kustannuksella. Eli reilulla globalisaatiolla."

"Ei hoideta kolmansien maiden AIDS-epidemiaa tai muitakaan kuolemaan johtavia tauteja. Luonto hoitaa!"

"Paris hilton töihin ja rahat afrikkaan."

"Poissa."

"Poistamalla länsimaiden suoja- ja tukijärjestelmät omilta tuotteiltaan."

"odottamalla seuraavaa mustaa surmaa, karsii 90 prossaa maailman väestöstä niin eiköhän siihen mahdu sekä köyhiä ja rikkaita, sairaita ja terveitä...."

"Syömällä vähemmän lihaa ja tuottamalla enemmän kasviksia."

"Tuloille yläraja 8 000 euroa kuussa, siitä yli menevät rahat menisi tueksi. Saatanasti aurinkopaneeleja johki Saharaan ja sähköillä tukea kehitysmaihin, tavalla tai toisella. Rikkaat firmat panostaisivat myös asiaan. Tai jos yksinkertaisesti kaikkia ihmisiä kiinnostaisi ratkaista köyhyysongelma, niin sehän ratkaistaisi."

"Aletaan kaikki syömään kasviksia."

"Suurin ongelma on se, että kun IMF myöntää kehitysmaille velkoja se edellyttää, että kehitysmaat toteuttavat sen määräämää markkinahurmiopolitiikkaa, vaikka niiden maiden sisämarkkinat eivät ole edes toimivat. Ehdot ovat olleet tuhoisia kehitysmaille. Mm. vesilaitoksia on yksityistetty monikansallisille yhtiöille. Lisäksi Euroopan ja USA:n tullit kehitysmaiden tuotteille ovat ongelma."

"Kansanedustajilta palkka puoliksi ja edut pois, nämä rahat köyhille. kohenisi Suomessa eläminen kummasti"

"Globalisaation lopettamisella."

"Ei mitenkään. Maailmassa on liikaa porukkaa. Ainoa ratkaisu olisi köyhän väestön karsiminen, mutta eihän sellaista voi tehdä.."

"Suurien maiden saumattomalla yhteistyöllä."

"Suvaitsevuudella ja rehellisyydellä."

"Jos jokainen luovuttaisi tuloistaan esimerkiksi 2-5 prosenttia kuussa ja nämä rahat sijoitettaisiin köyhyysongelmien ratkaisuun."

"Oikeudenmukaisella maareformilla, tyttöjen koulutuksen parantamisella, seksuaali/AIDS-valistuksella, uusimalla vääränlaiset viljelymenetelmät."

"Rahat jaetaan sentilleen tasan rikkaiden ja köyhien kesken."

"Ehkä velkojen sovittelulla, mutta ei ainakaan kehitysavuilla tai muilla länsimaisten avustuksilla."

"Annetaan köyhille tuottajamaille se mikä heille kuuluu. Ei riistetä enempää niiltä, joilta me olemme jo lähes kaiken riistäneet."

"Kehitysmaissa käytössä olevat ns. mikrolainat yritysten perustamista varten ovat ilmeisesti ihan toimivia. Sellaista soisi harrastettavan enemmänkin, siis toimintaa, jossa autetaan kehitysmaiden köyhiä ihmisiä työllistämään itsensä."

"Sitä ei voida ratkaista, koska ihminen on itsekäs olento. Ihmisen “luonto” estää ongelmanratkaisun."

"Ökyrikkailta annetaan köyhillekin jotain, ei kukaan voi tarvita sitä kaikkea turhaa, mitä joillakin rikkailla on."

"Armahtamalla kehitysmaiden velat ja kouluttamalla kolmansien maiden ihmiset auttamaan itse itseään."

"Ei sitä ratkaista niin kauan kun todellinen tahto köyhien maiden johtajilta puuttuu."

"Pommilla."

"Jo olemassa olevien varojen uudelleensijoittelulla ja koulutuksella. Jos rikkaammat maat maksaisivat köyhempien maiden tuotteista hieman paremmin nykyisten riistohintojen sijaan, siirtyisi rahaa rikkaammista maista köyhempiin. Tällöin köyhemmillä mailla alkaa pikkuhiljaa menemään taloudellisesti paremmin, jolloin julkisten koulujen määrä lisääntyisi ja nuori sukupolvi saisi paremman koulutuksen. Paremmin koulutettu sukupolvi työllistyy paremmin ja pystyy näin ollen maksamaan enemmän veroja valtiolle, jolloin kouluja saadaan jälleen parannettua ja julkisia palveluita (esim. terveydenhuoltoa) lisättyä ja tehostettua. Tämä taas omalta osaltaan parantaa työllistymisastetta. Koulutus on siis kaiken a ja o."

"Rajoittamalla lisääntymistä, maapallolla on jo nyt liikaa väkeä siihen nähden paljonko täällä on luonnonvaroja."

"Opettamalla kehitysmaiden ihmisiä huolehtimaan itsestään."

"Kitkemällä hyvinvointivaltioista “omassa kuplassa elämisen” ja yleisen piittaamattomuuden."

"Jokainen hoitaa omat ongelmansa."

"Saamalla väestönkasvu hallintaan ja saattamalla ihmisten määrä suhteessa resursseihin kestävämmälle pohjalle."

"Kouluttamalla naisia."

"Lopetetaan se iänikuinen kehitysapu yms kaikki turha paska johon ihmisten verorahoja tuhlataan."

"Poistamalla raha käytöstä."

"Jos tietäisin, olisin jo voittanut Nobelin rauhanpalkinnon."

"Otetaan öljyrikkailta arabeilta ja annetaan niille jotka tarvitsevat."

"Sitä on jo yritetty tuloksetta. Rock-starojen ei pidä yrittää ratkaista nälänhätää eikä köyhyysongelmia!"

"Ei mitenkään. Jos kaikki maailman varat jaettaisiin tasan, niin tunnin kuluttua joku olisi taas köyhä ja joku toinen jo tuplasti rikkaampi. Maailmassa pitää olla rikkaita ja köyhiä. "

"Perhe afrikassa on mielestään rikas, kun heillä on 30 lasta eikä yhtään rahaa.. Rikkaus on niin suhteellinen käsite, niinkuin köyhyyskin."

"Uskonnot pitäisi kieltää!"

"Ei sitä voi ratkaista. Sitä mukaa kun maailma vaurastuu köyhyydenkin raja nousee. Aina tulee olemaan köyhiä."

"Tuetaan maiden omaa kehitystä ja kansantalouden kilpailukykykä. Koulutetaan ihmisiä ja yritetään saada yhteiskuntiin toimivat taloudelliset ja sosiaaliset rakenteet."

"Sitä ei voi kokonaan poistaa. Helpotusta toisi koulutus, opastus ja naisten aseman parantaminen."

"Erotaan EU:sta."

"Lopettamlla tukemiset ja avustukset. Tekisinkö minä töitä tai yhtikäs mitään jos toiselta puolelta maapalloa kuskattaisiin vaatteita ja ruokaa ilmaiseksi viikottain?"

"Maailman rahajärjestö vai mikä onkaan, voisi takavarikoida rikkaiden sulttaanien kultaisia pisuaareja ja muuta kiinteää ökyilyomaisuutta. Ne rahaksi muutettuna auttaisi todella paljon köyhiä. Aloittaisivat vaikka Brunein sulttaanista"

"Ei millään ihan täysin. Vapaa kauppa ja kapitalismi levittävät hyvinvointia, mutta aina on ihmisiä, jotka jäävät sen ulkopuolelle. Edes Suomen sosialistinen utopia ei voi toimia pidemmän päälle, eli täälläkin alkaa olla enemmän ja enemmän köyhiä."

"Antamalla enemmän rahaa esim. Unicefille."

"Erittäin köyhien maiden velkoja pitäisi antaa anteeksi, ja kehitysapua tulisi lisätä."

"Ihmisten viisaudella sekä epäitsekkyydellä."

"Väkiluvun vähentäminen puoleen."

"Jakamalla rikkaudet tasaisemmin. Nykyinen riistosysteemi kerryttää rikkaiden varallisuutta, mutta köyhät köyhtyvät entisestään."

"Antamalla ihmisten tehdä työtä rahojensa eteen."

"Pannaan afrikkalaiset uuniin. Kastroidaan kaikki yli 30 vuotiaat ja kaikki korkeakouluttamattomat miehet."

"Jos tietäisin vastauksen tähän tuskin olisin näin köyhä."

"Ei mitenkään. Suomen köyhyysongelma poistuisi tasaverotuksella."

"Kouluttamalla köyhiä ansaitsemaan itse elantonsa."

"Tuettu tuotanto ja tullit pois."

"Ihmisten ja kansakuntien tulee ottaa vastuuta elämästään ja luonnonvaroistaan"

"Koulutuksella. Luonto hoitaa väestön määrän sopivaksi"

"Köyhyysongelmaa ei voi ratkaista. Globaalia tilannetta voi parantaa yhä suuremmalla markkinoiden avautumisella ja vapatumisella."

"Väkiluvun säännöstelystä on hyvä aloittaa. Sen jälkeen tulee roskiin heitetyn ruoan säästäminen ja sen köyhille jakaminen."

"Koulutuksella"

"Globalisaatiolla"

"Realistisesti ei mitenkään. Teoriassa yksinkertaisesti jakamalla rahat. Isompi tuloisille korkeammat verot"

"Rikkaat antaa köyhille!"

11 kommenttia

Psykolofi

3.1.2008 19:27

"Lopettamalla suurkauppaketjut, koska ne heittävät mielettömiä määriä pilaantunutta ruokaa menemään. Sillä määrällä ruokkisi varmaan puoli Afrikkaa."
Just joo, ja varmaan maistuisi paikallisille pilaantunut ruoka. Jotain rajaa kiitos!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Realist

4.1.2008 14:04

Melko paljon kommentteja, missä koitetaan kuullostaa fiksulta, mutta lopputulos on toinen. Päätä on lupa käyttää, olla realisti ja jättää typerät ehdotukset sinne oman päänupin perukoille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

yousaygoodbye

5.1.2008 23:31

Jaksoiko kukaan tuota ees lukea?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jorel

7.1.2008 23:05

Vai on Suomessa kaikilla yhtäläiset mahdollisuudet menestyä? Ja että köyhät on tyhmiä ja laiskoja?

Nuo taisivat tulla jonkin miljonääriperillisen suusta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Insomnia*

8.1.2008 15:46

En jaksanut edes lukea koko lässytystä kokonaan. Mä en vaan ymmärrä nykyistä köyhyys-keskustelua. On oikeasti köyhiä ihmisiä, ihmisiä joilla ei oikeasti ole rahaa edes päivittäiseen ruokaan. Suomessa sitten voivotellaan ihmisiä jotka saavat ainakin mun näkemyksen mukaan ihan kivasti rahaa - ei tietenkään "kunnon" palkkaan verrattuna paljon, mutta kyllä tuolla elää jos edes vähän katsoo mihin rahansa kuluttaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan:
Perustoimeentulotukeen sisältyy perusosa, jolla pitää lain mukaan kattaa ravintomenot, vaatemenot, vähäiset terveydenhuoltomenot, henkilökohtaisen puhtauden ja kodin puhtauden menot, paikallisliikenteen maksut, lehtitilaukset, televisioluvat ja puhelimen käyttö. Perusosa on yksin asuvalla ja yksinhuoltajalla 399,10 euroa kuukaudessa vuonna 2008.

Perusosan lisäksi perustoimeentulotuella katettavia menoja ovat asumistukilain 6 §:n mukaiset asumismenot (esim. vuokra tai vastike, vesimaksu, lämmityssähkö), vähäistä suuremmat terveydenhuollon menot, taloussähkölasku ja kotivakuutusmaksu.

Itse sain aikoinaan opintotukea ja asumislisää yhteensä vajaat neljäsataa euroa, josta ensin maksoin vuokran (kämppä oli valittu kaukaa keskustasta ja oli vielä solu, näin asuu halvemmalla kun ei liikaa rahaa ole), vesi-ja sähkökulut ja puhelinlaskun (ei sekään tietty välttämättömyys olisi, siihen kuitenkin katsoin rahojen riittävän) ja loput käytin ruokaan ja jos yli jäi (ja ihme kai mutta jäikin vielä) niin baari-iltoihin sun muuhun ylimääräiseen. Eii siinä miljoonia säästöön jäänyt, mutta eli kuitenkin, en ole nälkää nähnyt ;)
Eri asia on tietty jos samalla summalla yrittää elättää viisihenkistä perhettä, mutta kyllä yksin asuvalle riittää ehdottomasti.
"Oikeaan asuntoonkin" muutettuani asuttiin vaatimattomasti, ex-ukon kanssa yksiössä. Mutta hyvin sinnekin mahduttiin, ei sitä tilaa tarvi oikeesti minkään kolmion verran.
Ei siinä lehtiä tilailtu eikä juuri mitään muutakaan ihmeellistä tehty, mutta kyllä ruokaa pöydässä oli ja ihan ok elämää noin muutenkin.
Mielestäni TV ja lehdet jne. eivät välttämättömyyksiä elämässä ole, lehtiä en tilaa vieläkään vaikka töissä käynkin.
Tää on tietty vaan mun mielipide, nyt voi sitten kaikki "vähävaraiset" alkaa haukkumaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ChimChim

3.2.2008 19:35

Ei se köyhyys sillä ratkea, että rikas jakaa rahansa muille; kun ne rikkaan rahat on tuhlattu, ihmiset ovat taas persaukisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ZombieBarbie

11.2.2008 15:27

Näin laman kynnyksellä kandee tietty sijoittaa kultaan jne.
Tosin matearilistinen maailmakuva on perseestä ja se tulee luhistumaan ymmärtäessmme olevamme jumalaisia olentoja ja elävämme kolektiivisessa tajunnassa -jota voimme Jumalaksi kutsua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Inhimillinen ominaisuus

17.4.2008 09:19

(suurin)Osa ehdotuksista oli koomisen typeriä, pari kertaa suorastaan repesin. Toivottavasti kukaan ei oikeasti ehdota, että köyhyys poistuu kun otetaan pahoilta poliitikoilta palkkaa pois? Muutenkin ehdotuksista paistoi läpi vasemmistouhreille tyypillinen, vastakkainasetteleva ajattelutapa: "me" vastaan "ne".

Köyhyys on ihmisen oma vika. Afrikassakin yksilö pystyy aivan varmasti nousemaan omaan verrokkiryhmäänsä nähden varakkaaksi, kunhan viitsii nähdä vaivaa ja tehdä jotain muutakin kuin huitoa niitä vitun kärpäsiä silmistä ja tirauttaa pari kyyneltä televisiokameroille! Sokeiden maassa yksisilmäinen on kuningas.

Afrikka on ihmisen alkukoti. Osa ihmisistä vaelsi sieltä pois, koska olivat yritteliäitä, uteliaita ja halusivat parempaa. Ketkä jäivät? Ne, jotka eivät viitsineet tehdä mitään omaksi hyväkseen.

Köyhä ansaitsee köyhyytensä. Jos hyvin käy, köyhyys ei koskaan poistu maailmasta.

Palkkatulo 3500 euroa/kk, pääomatulo 960 euroa/kk.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ritvakhliknkl

17.4.2008 13:22

^Ooh, ansaitsepas paljon. Aah palvon sinua rikas älykkö!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuukuukkeli

4.11.2009 00:29

Enoni kävi Afrikassa turvaamassa rauhaa ja kertoi, että upeeta rehevää maata oli pilvin pimein ja ukot vaa maleksi ja löhöili päivät pitkät kun, joku yks vaimo teki työt ja syötti sillä mummin, vaarin, siskon, veljen, lapsen, lapsen, lapsen, lapsen, lapsen.... Siis yksi inehmo syötti monta työhön kykenevää sillä pienellä pellolla minkä oli itse jaksanut raivata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Englonki

5.2.2012 21:24

Entäs mafiat?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi