Samppanjan avaaminen miekalla

    Samppanjapullon saa auki vesurilla.
    Samppanjapullon saa auki vesurilla.
  1. Samppanjapullon avaamista miekalla kutsutaan sabrage-menetelmäksi.
  2. Pullon avaamiseen voi käyttää miekan asemasta suurta keittiöveistä tai jopa vesuria. Tärkeintä avausvälineessä on se, ettei terä jousta. Avaamiseen ei myöskään tarvita terävää terää, joten keittiöveitsen hamarapuoli sopii avaamiseen.
  3. Jäähdytä samppanjapullo jääkaapissa 24 tuntia ennen avaamista
  4. Kuori pullon metallifolio pois ja poista sidelanka. Aseta pullo tukevasti syliisi 45 asteen kulmaan. Poista ihmiset edestäsi.
  5. Liu’uta miekkaa voimalla pullon saumaa pitkin, kunnes se kolahtaa pullon suussa olevaan kohoumaan.
  6. Pullon sisällä olevan paineen voimasta kaula katkeaa korkin alapuolelta. Pullosta poistuu puoli lasillista samppanjaa, eikä pulloon jää lasinsiruja.

Lähde: www.champagneclub.org, www.altiaviinikerho.fi.

3 kommenttia

Rosepippuri

29.4.2005 15:32

Testattu on, hyvin toimii!

MrT_kirjain

4.5.2005 12:47

Minkä takia sitä pulloa ei voi avata ihan normaalisti?

Nyt ainakin pari snobia vipeltää ostamaan tai tilaamaan samppanjamiekan. Ihana rappio...

-ave-

18.5.2005 02:58

-Hmm? Mihin on tän kaupungin kansa menossa. Eikö kyseessä ole joka pojan perustaito, kuten esimerkiksi lukon avaaminen ruusulla?

Da??!