Samppanjan avaaminen miekalla

Samppanjapullon avaamista miekalla kutsutaan sabrage-menetelmäksi. Pullon avaamiseen voi käyttää miekan asemasta suurta keittiöveistä tai jopa vesuria. Tärkeintä avausvälineessä on se, ettei terä jousta. Avaamiseen ei myöskään tarvita terävää terää, joten…

  1. Samppanjapullon avaamista miekalla kutsutaan sabrage-menetelmäksi.
  2. Pullon avaamiseen voi käyttää miekan asemasta suurta keittiöveistä tai jopa vesuria. Tärkeintä avausvälineessä on se, ettei terä jousta. Avaamiseen ei myöskään tarvita terävää terää, joten keittiöveitsen hamarapuoli sopii avaamiseen.
  3. Jäähdytä samppanjapullo jääkaapissa 24 tuntia ennen avaamista
  4. Kuori pullon metallifolio pois ja poista sidelanka. Aseta pullo tukevasti syliisi 45 asteen kulmaan. Poista ihmiset edestäsi.
  5. Liu’uta miekkaa voimalla pullon saumaa pitkin, kunnes se kolahtaa pullon suussa olevaan kohoumaan.
  6. Pullon sisällä olevan paineen voimasta kaula katkeaa korkin alapuolelta. Pullosta poistuu puoli lasillista samppanjaa, eikä pulloon jää lasinsiruja.

Lähde: www.champagneclub.org, www.altiaviinikerho.fi.

Suosittelemme