Slush järjestää maailman ensimmäisen SER-kierrätyspäivän

SER-kierrätys ja Slush kampanjoivat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kestävän kierrätyksen puolesta.

Kuva: Petra Nowack - peno / Fotolia

Pohjoismaiden suurimman startup-tapahtuman Slushin (11.-12. marraskuuta) toisena päivänä vietetään maailman ensimmäistä SER-kierrätyspäivää, We3Recycle Day:ta.

"Visuaalinen suunnittelijamme Jenni Kääriäinen halusi tuoda tapahtumassa esille myös teknologian kehityksen varjopuolen - globaalisti kasvavan SER-jätteen määrän. Kun SER:iä lähdettiin hankkimaan lavasteita varten, huomasimme kuinka tietämättömiä itse olimme asiasta. Koimme, että tarve tietoisuuden kasvattamiseen siitä, mihin SER:iä tulisi palauttaa ja mikä kaikki oikeastaan on SER:iä, on suuri", Slushin kumppanuuspäällikkö Ghita Wallin sanoo.

SER:iä eli sähkö- ja elektroniikkaromua arvioidaan syntyvän maailmassa vuosittain noin 50 miljoonaa tonnia eli 5 000 kertaa Eiffel-tornin verran. Tästä massasta jopa 90 prosenttia eli melkein 19 miljardin dollarin edestä elektroniikkaa päätyy laittomille kaatopaikoille ympäri maailman.

Suomessakin vain noin puolet käytöstä poistetuista laitteista palautetaan virallisiin kierrätyspisteisiin. Jos jokainen kiikuttaisi vanhat kännykkänsä, tehosekoittimensa ja valaisimensa oikeisiin SER-kierrätyspisteisiin, kymmeniä tuhansia tonneja enemmän metalleja ja muoveja saataisiin hyödynnettyä. Esimerkiksi kannettavan tietokoneen materiaaleista saadaan kierrättämällä hyödynnettyä yli 99 prosenttia.

SER-kierrätyksen kontti ottaa vastaan alle 25-senttisiä, käytöstä poistettuja SE-laitteita Slushin ajan. Kontti palvelee Messukeskuksen pihassa myös muita kuin Slushin vieraita 11.-12. marraskuuta kello 9-19.

Tämänvuotisen Slushin lavasteet on rakennettu vanhoista laitteista kuten porista, pesukoneista ja piirilevyistä. Tuottajayhteisöjen yhteistyöfoorumi SER-kierrätys on yhteistyökumppaneidensa kanssa lainannut tonneittain käytöstä poistettuja laitteita Slushin käyttöön. SER-kierrätys hallinnoi Suomessa yli 400 virallista, maksutonta kierrätyspistettä ja niiden lisäksi yhteistyötä maanlaajuisen kauppakeräysverkoston kanssa. SER-kierrätys myös huolehtii, että laitteet käsitellään asianmukaisesti Suomessa.

Kierrätä omat SER-jätteesi:

  • Käy läpi kaappisi ja katso, onko sinne jäänyt käyttökelvottomia sähkö- ja elektroniikkalaitteita.
  • Vie käyttökelvottamat laitteet lähimpään viralliseen SER-kierrätyspisteeseen. Helsingissä alle 25-senttisiä laitteita voi myös palauttaa Slushin SER-kontiin, joka on auki Messukeskuksen pihalla 11.-12.11. kello 9-19.
  • Voit myös viedä laitteet samanlaisia laitteita myyvään kauppaan.
  • Huomaatko laitteissasi, uusissa tai vanhoissa, hassuja naamoja? Ota sellaisesta kuva ja lataa se Instagramiin hashtagilla #SERxSlush. Hauskimman SER-kasvon tallentanut saa palkinnoksi Elämyslahjat.fi:n lahjakortin, jolla voi valita aineettomia lahjoja 150 euron edestä illallisesta pimeässä tuulitunnelilentoon. Voittaja valitaan maailman ensimmäisenä SER-kierrätyspäivänä torstaina 12. marraskuuta kello 19. Inspiraatiota naamoihin löydät Instagram-tilitä @serkierratys.

2 kommenttia

Viracocha

8.11.2015 19:29

Asiaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sama fööni 31 v

12.11.2015 09:33

Anteeksi nyt tämä täydellinen "erimielisyys":
EIKÖ MEIDÄN PITÄISI KAMPANJOIDA ELEKTRONIIKKALAITTEIDEN KESTÄVÄN
K Ä Y T Ö N PUOLESTA? Harmittaa, kun kaikki tietokoneet sun muut sähköiset laitteet valmistetaan kehnosti ja laitetaan keinotekoisesti loppuun kulumaan, jotta ostaisimme uutta ja sitten marmatetaan järjettömästä kulutuksesta ja jätevuorista.
Tämä kampanja on siis vain ryppyvoidetta valmistajien rosoiselle omalletunnolle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi