Tahdon2013-tukikonsertissa rokattiin rakkauden nimeen

Loppuunmyydyssä konsertissa esiintyivät muun muassa Kerkko Koskinen Kollektiivi, Pariisin Kevät, Scandinavian Music Group ja Anna Puu.

Pariisin Kevät villitsi yleisöä.
Pariisin Kevät villitsi yleisöä.

Suomen eturivin artistit osoittavat tukensa Tahdon2013-kampanjalle tiistaina 23. huhtikuuta Helsingin Tavastialla järjestetyssä tukikonsertissa. Lavalle nousivat drag-artisti Pola Ivanka, Kerkko Koskinen Kollektiivi, Pariisin Kevät, Reino Nordin, Scandinavian Music Group, Anna Puu, Olavi Uusivirta, Roope Salminen & Koirat ja kampanjan tunnusbiisin Yhteensovitaan esittävä Timi Lexikon. Tilaisuuden seremoniamestareina toimivat näyttelijä ja stand up -koomikko Krisse Salminen sekä Munamiehenä paremmin tunnettu Riku Nieminen.

Alkukeväästä asti suunnitteilla olleen Tahdon2013-tukikonsertin liput varattiin loppuun kymmenessä minuutissa. Tuotot käytetään lyhentämättömänä kampanjan rahoitukseen.

"Erityisen konsertista tekee tietenkin aihe, jonka takia se järjestetään. Olemme olleet iloisia etenkin siitä, kuinka suurella sydämellä musiikkirintamalla on lähdetty tukemaan asiaa", tukikonserttivastaavat Julia Stenroos ja Aino-Maria Paasivirta kiittelevät kampanjan nettisivuilla ja vihjaavat samalla, ettei konsertti jää viimeiseksi.

Parivaljakon mukaan kiinnostus tukikonserttia kohtaan oli niin suurta, että kaikki halukkaat artistit eivät mahtuneet mukaan:

"Harmiksemme jouduimme jopa kieltäytymään joistakin tarjouksista, kun tilaa esiintyjille ei yksinkertaisesti enää ollut", Stenroos paljastaa konsertin tiedotteessa.

"Kaikki artistit ja tekijät ovat olleet todella innolla mukana. Hienoa huomata, että niin moni on ollut halukas auttamaan ja  osallistumaan", Paasivirta lisää.

Tahdon2013-kansalaisaloite on ollut myötätuulessa kampanjan alkumetreiltä asti. Tukensa tasa-arvoiselle avioliittolaille on tähän mennessä antanut lähes 150 000 kansalaista. Tarvittavan 50 000 kannatusilmoituksen raja meni rikki jo kampanjan ensimmäisenä päivänä.

Huimasta suosiosta huolimatta kansalaisaloitteen vetäjät pelkäävät, että esitys hautautuu valiokuntakeskusteluihin. 17. huhtikuuta julkaisemassaan kannanotossa Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen paheksuu järjestelmää, joka "vesittää sen (kansalaisaloitteen) tarkoituksen ja aloitteet voivat jäädä kokonaan käsittelemättä."

Tukikonsertin sattui sopivaan saumaan, sillä Ranskan parlamentti hyväksyi samana päivänä lain, joka mahdollistaa samaa sukupuolta olevien avioliitot. Laki takaa samaa sukupuolta oleville aviopareille myös adoptio-oikeudet. Ranskasta tulee 14. maa, joka laillistaa homoavioliitot.

Kiistainalainen esitys meni läpi parlamentin alahuoneessa äänin 331-225. Ranskan parlamentin ylähuone hyväksyi lakiehdotuksen jo aiemmin. Lakialoitteen vastustajat ovat protestoineet raivokkaasti päätöstä vastaan, uutisoi The Huffington Post-lehti.

1 kommentti

Pessimistieipety

24.4.2013 20:44

Kovasti on näköjään hiipunut tahti alkuinnostuksen jälkeen. Taitaa alkaa olla allekirjoittajat kasassa. Kannattaneeko edes mainita miten pieni osa tuo vajaat 150000 on koko kansasta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi