Taiteiden yön promillerajat

Loimme taiteiden yön tapahtumille promillerajat.

Ensimmäinen esitys lapsiperheille, toisessa ilo on aikuisilla ylimmillään.
Ensimmäinen esitys lapsiperheille, toisessa ilo on aikuisilla ylimmillään.

Taiteiden yössä vaeltaa perinteisesti paljon nestemäistä taidetta nauttineita ihmisiä. Mutta kun olutta on nautittu yli kiintiön, voi taiteen seuraaminen olla vaikeaa. City kantaa vastuunsa kaupunkilaisten taidenautinnoista ja loi taiteiden yön tapahtumille promillerajat.

Ja eiku vierailemaan vaginaan, juomaan cocktaileja Vanhalle ja kuuntelemaan aarioita Jaskan grillille. Tämän lähemmäksi taidetta ei enää pääse!

Promilleraja 0 alkoholiannosta

XIV Grand Cocktail Festival

Baarimestareiden huippusuosittu cocktail-tapahtuma alkaa kuudelta ja päättyy siihen, että cocktaileja on nautittu liikaa. Viimeistään kahdelta yöllä tunnet potkun persuksissasi.

XIV Grand Cocktail Festival Vanhalla Ylioppilastalolla, klo 18–02.

Fotomaraton ja Citywall

Valokuvauskilpailu käynnistyy Ylioppilastalolla klo 17 alkaen. Osallistumismaksu on 10 euroa ja sillä saa ottaa kisaan 12 valokuvaa. Ja jos kuvia tai videopätkiä tulee räpsittyä enemmän, niin ne voi lähettää Taiteiden yön Citywalliin. Lasipalatsin sisäpihalla on ikkuna, jossa kuvat elävät yön mukana.

Fotomaraton klo 17, Citywall: http://citywall.org.

Unicefin kynttilälautta

Illan tunteina on mahdollisuus myös pistää hyvä kiertämään ja nauttia kynttilämeren kauneudesta pimenevässä maisemassa muiden hyväntekijöiden seurassa. Unicefin kynttilälauttaan voit osallistua ostamalla kaksi euroa maksavan kynttilän. Tuotto menee maailman lapsille.

Tokoinranta, klo 19–22.

Mimosa Pale: Mobile female monument

Nyt on kerrankin mahdollisuus päästä hetkeksi vaginaan selvinpäin. Ja mikä parasta, tämä pillu ei perään soittele. Mimosa Pale ja vagina ovat kävelyllä kaupungilla ja sisään turvalliseen koloon pääsee makoilemaan ja rauhoittumaan yksi kerrallaan. Äläkä pelkää, tätä elintä et voi missata.

Mimosa Pale ja Mobile Female Monument kaupungilla klo 23–01.

Promilleraja 2 alkoholiannosta

Kirjaston festaribussi

Uutuutena Taiteiden yössä tarjotaan mahdollisuutta lainata kirjoja kolmeen asti yöllä. Kirjaston festaribussissa voi kysyä myös mitä vaan musiikista. Muista ottaa kirjastokortti mukaan. Kaksi annosta siksi, että uskaltaisit kysyä jotain.

Kirjaston festaribussi Hesperian puistossa, klo 18–03.

Kirjojen yö

Mitä olisikaan Taiteiden yö ilman kirjallisuutta? Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla mm. Eva Wahlström, Bettina Sågbom ja Leena Lehtolainen. Runoilijan yölampulla mm. Riina Katajavuori ja Atriumilla Juba signeeraa uusinta Viivi ja Wagner –albumia. Miehille on myös parkki, jossa kunnostetaan huonekaluja. Eivätkö miehet muka lue?

Akateeminen kirjakauppa klo 17–24.

Design District Helsinki Diana-puistossa

Uusittu Diana-puisto avataan kuudelta. Avajaisissa on luvassa musiikkia, esityksiä ja Helsinki-henkistä sushia. Samalla tutustumaan pääsee halutessaan designkortteliin. Sinä, joka olet alle 20 vuotta: ei, tällä Dianalla ei ole mitään tekemistä sen prinsessan kanssa.

Diana-puiston avajaiset kolmikulmalla, klo 18.

Kaapelitehdas – Viisi hehtaaria kulttuuria

Kaapelitehtaan omassa taiteiden yössä ei tekeminen lopu. Kokeilla voit vaikka rakukeramiikkaa mikroaaltouunilla, meditaatiota ja varjoteatteria.

Kaapelitehtaan taiteiden yö, klo 17–02.

Promilleraja 3 alkoholiannosta

Strange fruit – The Field

Taiteiden yön spektaakkelissa melbournelaisryhmä nousee korkeuksiin taiteen vuoksi. Jo noin 40 maassa kiertänyt teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistävä esitys salpaa hengen. Taiteilijat keinuvat musiikin tahdissa nelimetristen tankojen päässä. Esitys kestää 45 minuuttia.

Strange Fruit – The Field Eduskuntatalolla klo 19 ja 24.

Nanahani – Kanoottitanssi

Jos väsyneet silmäsi haluavat jotain piristystä, rantaudu Töölönlahdelle tai Ruoholahteen. Ruoholahden kanavassa kanadalaiset kanoottitanssiesitykset ovat kello 18 ja 19. Töölönlahdelle melojat ovat päässeet klo 20.30.

Nanahani Töölönlahdella ja Ruoholahden kanavassa.

Kasarmintorin yhden illan keittiö

Jos aariat eivät ole sitä ominta itseäsi, niin kotimatkalla voi maistella muutakin kuin grillin antimia. Ravintoloitsijat kantavat tänä yönä Kasarmintorille herkkujaan. Makupaloja saa iltapäivästä asti, joten syömään voi poiketa useampaan otteeseen. Samalla voi itseään sivistää musiikilla, jota tarjoilevat mm. Maritta Kuula ja Manna.

Kasarmintorin Mini Stage ja Yhden illan keittiö, klo 17 eteenpäin.

Hesperianpuiston yö

Puistossakin voi bilettää läpi yön. Illan aikana voit nauttia mm. reggaestä, tulinäytöksistä ja japanilaisten asetekniikoiden esittelystä. Ja jos vietät puistossa tarpeeksi paljon aikaa, niin krapulaasi helpottaa linnunlaulu.

Hesperianpuiston yö, klo 18 eteenpäin.

Promilleraja 4 alkoholiannosta

Penkit

Töölönlahdella voit kokeilla kuntoasi. Jos yrität istua vedessä kelluville penkeille tai innostut kahdeksanmetrisen lepästä rakennetun naisen yöuinnista, niin on aika ryömiä kotiin. Penkit lahdelle on kelluttanut Helka Immonen, Anneli Hiili ja Marja-Leena Valkola.

Penkit Töölönlahdella 24.8.-2.9. Leppänainen uimassa klo 22–01.

Oopperaa grillillä

Snägäriltä mukaan makkaraperunat ja taide-elämys. Ooppera on suljettuna, mutta onneksi Jaskan Grillillä voi kuulla aarioita. Tässä jonossa ollaan hiljaa, joten jos tappelua kaipaat, niin muitakin safkapaikkoja kaupungilta löytyy.

Jaskan Grilli, Dagmarinkadun & Museokadun kulmaus

[reiv:Ibiza]

20 vuotta on siitä kun levoton monotoninen biitti rantautui legendaariselta bailusaarelta, Ibizalta, Eurooppaan. Silloin sitä kutsuttiin acid houseksi. Nykyisin soundi tunnetaan paremmin konemusiikkina. Tätä ihanuutta voit kuunnella Stockholm Discotekin kahdella tanssilattialla. Liput 10 e. K 20.

[reiv:Ibiza] Stockholm Diskotekissa

Liken bileet

Liken 20-vuotisohjelmaa juhlistaa bileet, jossa pukeudutaan Kellopeliappelsiini-asuun. Samalla kadulla on myös tarjolla Drag Showta DTM:n ulkolavalla, klo 21 ja Stupido-Shop pitää ovensa avoimena yömyöhään.

Bileet Isolla Roballa, klo 18 eteenpäin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi