Tasa-arvoinen avioliittolaki menisi läpi, jos papit päättäisivät

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papistosta 44 prosenttia on lain kannalla, 41 prosenttia sitä vastaan.

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on tulossa eduskunnan käsittelyyn. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papistosta  44 % kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, kun vastustajia heidän joukossaan on 41 % (Linkki tutkimukseen). Mikäli papit siis saisivat äänestää, jaa-ääniä olisi enemmän. Kuinka on eduskunnan laita?

Tätä papit haluavat kysyä videolla, jolla on muusikkopapit, laulaja ja kantelisti, versioivat Jukka Takalon Jokainen on vähän homo -biisiä. Videolla erilaiset, Suomen kaikissa eri hiippakunnissa työskentelevät papit, nostavat peukalon pystyyn jaa-äänen merkiksi. Heidän mielestään kyseessä olisi laki, joka toteuttaisi rakkautta ja oikeudenmukaisuutta paremmin kuin tämänhetkinen lainsäädäntö. Nämä Jumalan palvelijat kysyvät eduskunnalta: ovatko erilaiset perheet silmissänne tasa-arvoisia?

Tasa-arvoista avioliittolakia kannattavat papit tahtovat tuoda esille, että kirkon tehtävä on aina ollut haastaa yhteiskuntaa ja vallanpitäjiä silloin, kun yhteiskunta on epätasa-arvoinen tai kun jotakuta sorretaan. He tahtovat painottaa kaikkien seurakuntalaistensa olevan heille tärkeitä ja olevansa valmiit puolustamaan heitä, jos heidän elämäänsä tai perhettään syrjitään.

Videon lisäksi tasa-arvoista avioliittolakia kannattavat papit ovat avanneet videoon liittyvän facebook-sivun, jolla kutsuvat muita ammattiryhmiä liittymään valokuvillaan mukaan kampanjaan.

5 kommenttia

Ingenjör

11.11.2014 11:42

Kirkon liberaalin siivun vastaisku, kun seurakuntavaaleissa konservatiivit veivät pitemmän korren. Ei ihme, että kirkot tyhjenee ja Jumalan siunaus on lähtenyt kirkon yltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

käsi Raamatulla

15.11.2014 21:19

Miten niin on lähtenyt siunaus? Kuka sinä olet arvioimaan, onko Jumala siunannut jotain vai ei. Kristus siunaa kirkkoaan silloinkin, kun se (joidenkin mielestä) kulkee harhaa.

Sillviisii niin

11.11.2014 15:45

Ketä kiinnostaa taikauskoinstituution modernien poppamiesten kannat jotka ovat ylläpitäneet kauhua vuosisatoja luonnon erillaisuutta vastaan ja taipuneet pitkin kielin vasta suosion romahtamisen edessä humaanisempaan suuntaan. Keskittyisivät nyt vaan papit myymään sitä homeessa olevaa jumalallista sankaritarinaa ja jättäisivät moraalin editoimisen rauhaan koska se on voima johon ei voi kuitenkaan vaikuttaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HeliosRex

12.11.2014 17:49

"Ketä kiinnostaa taikauskoinstituution modernien poppamiesten kannat "

Mediaa ilmeisesti, kun on täynnä propagandaa (sanan neutraalisssa ,alkuperäisessa merkityksessä) kirkon&homoliittojen puolesta.

Silfur

22.1.2015 15:26

Ihan muuten hyvä, mut tutkimuksessa kyl sanottiin, että 60 % papeista puolti samaa sukupuolta olevien parien siunaamista ja kanttoreista se 44 %. Kun lähdet referoimaan tutkimusta kannattaa ensin lukea koko tutkimus huolella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi