Tissihiki, pimppipieru ja menkkamokat saavat huomiota Lupa puhua-kampanjassa

Mikä sinua hävettää, vaikka sen ei kuuluisi hävettää?

Torstaina 17. Elokuuta julkaistu kampanja Lupa puhua – Sex, Tits & Periods kannustaa ihmisiä avoimuuteen oman kehon toiminnoista ja tarpeista puhumisessa.

Rintoihin, kuukautisiin ja seksiin liittyy vaikeita tabuja, eikä niistä oikein kehtaa puhua välttämättä läheisillekään ihmisille. Kehossa tapahtuu paljon asioita ja se on luonnollista.

Osana Lupa puhua – Sex, Tits & Periods -kampanjaa järjestetään Helsingin Taiteiden yössä torstaina 24. elokuuta kello 17-20 Espalla osallistava performanssi, jossa ihmiset voivat muun muassa kertoa avautumistuolissa, mistä ei ole ollut lupa puhua ja mitä siitä on seurannut.

Pimppipieruista julistaminen yleisön edessä saattaa kuulostaa oudolta, mutta asioista puhuminen normalisoi niitä ja häivyttää häpeää. Kuukautisten kanssa on helpompi elää, kun niitä ei tarvitse piilotella. Rintojen omatarkkailu sujuu paremmin, jos suhde omaan kehoon on positiivinen.

Lupa puhua – Sex, Tits & Periods toimii kaksi viikkoa sosiaalisessa mediassa ja siihen liittyviä hashtageja voi keksiä itse lisää. Kampanjan vetäjinä toimivat Endometrioosiyhdistys, Lipstick Mafia, Lunette ja Tunne rintasi ry.

2 kommenttia

Muuan mies

19.8.2017 23:17

Hieno juttu, mutta miksei yhtään miehistä esimerkkiä? Onko kampanja rusinat pullasta -feminismiä eli pelkästään naisten elämän epäkohtia otetaan esiin?

Miehenä voi mainita jatkuvan takapuolen ja pallien kuumenemisen, hikoilun ja kutinan. Jos näitä sitten yrittää helpottaa istumalla mukavasti (=leveästi) ja raapia, on heti joku valittamassa, ettei noin saa tehdä ja että oman olonsa helpottaminen on julmaa sortoa. Go figure...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

23.8.2017 11:15

hashtag manspreadingisarealproblem

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi