Tue yhteistä kaupunkia! – Senioreita kyyditsevä kyläpyörä hakee joukkorahoitusta

Kallioon sijoittuva pyöräprojekti auttaa yksinäisiä.

Nappi Naapuri ja Yhteismaa ry käynnistävät Helsingin Kalliossa hankkeen, jonka avulla se auttaa ikäihmisiä liikkumaan tarjoamalla heille vapaaehtoisvoimin kyytejä sohvapyörällä.

Sohvapyörä hankitaan joukkorahoituksella, ja jokainen rahoittaja sekä vapaaehtoinen kyyditsijä saa vastikkeeksi tuestaan käyttää pyörää myös omiin menoihinsa. Seniorit ja muut heikosti liikkuvat ovat ensisijaisia kyydittäviä.

Hankittava pyörä on tukeva ja turvallinen. Siinä on istuinpehmusteet, turvavyöt ja aurinko- sekä sadekuomu. Hankkeen toteutumiseen tarvittava minimisumma on 6500 euroa. Jos rahaa kertyy enemmän, voidaan hanketta kehittää muun muassa rakentamalla pyörälle parempi varausjärjestelmä.

Pyörää pidettäisiin käyttämättömänä ollessaan sisätiloissa ja muutama kalliolainen liike on jo tarjonnut tilojaan pyörän säilytykseen. Osallistujilta kerätään tarvittavat henkilötiedot turvallisuuden lisäämiseksi. Yhteistyössä Pyöräliiton kanssa luodaan ohjeistus ja mahdollisesti opastus kyydittämiseen.

Tue kyläpyörähanketta mesenaatti.me -palvelussa ja levitä sanaa eteenpäin. Jos hanke kerää tarpeeksi rahaa, voidaan pyöriä hankkia jopa kaksi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi