Ura reittä pitkin

Mitä olet valmis tekemään menestyksesi eteen?

Olen harrastanut seksiä pomon, työharjoitteluvalvojan ja työnantajan kanssa. Luokanvalvojan kanssa aikaan saatiin oikein seksisuhde, josta oli apua esimerkiksi tentteihin lukiessa. Nykyisen pomon kanssa välit kärsivät seksin harrastamisesta kovastikin, mutta pikkuhiljaa on palattu entistä läheisempiin väleihin. Työnantaja antaa tiettyjä etuisuuksia, joista muut työntekijät ovat autuaan tietämättömiä", kertoo Nainen, 22.

Puolet ihmisistä kokee jossain vaiheessa elämäänsä työpaikkasuhteen ja parhaillaankin kuusi prosenttia meistä käy kuumana työkaveriinsa.

"Neljännes työpaikkaromansseista johtaa sänkyyn. Kymmenen prosenttia suhteista johtaa avo- tai avioliittoon", kertoo dosentti Osmo Kontula Väestöliitosta.

Näin tietenkin siinä tapauksessa, että suhteessa on mukana myös tunteita. Mutta entä kun kyse on urakehityksestä, tai ainakin sen tavoittelusta?

"Olen suudellut miespuolista esimiestäni ja tapauksen jälkeen pyysin parempaa työtehtävää – ja sain sen! Mies oli sukulaiseni aviomies ja nähtävästi hän pelkäsi, että kertoisin tapauksesta", toteaa Nainen, 21.

Työpaikkasuhteissa seksi ja valta liittyvät väistämättä yhteen.

"Ajatellaan, että valloittamalla pomo saadaan myös itselle valtaa. Karuinta on, että ensin vietellään ja sitten kiristetään. Harkitulla, kylmällä ja laskelmoidulla teolla pyritään puhtaasti saamaan menestystä itselleen", sanoo psykoterapeutti Taru Kaivola Andante Consulting Oy:stä.

"Mutta aina ei tietoisesti mietitä, että pokaamalla pomon saa myös valtaa. Motiivit suhteelle voivat olla itsellekin hämäriä ja hyöty tulee lisänä."

"Pääsin viikon jälkeen miljoonan liikevaihdon lafkassa pomon "sihteeriköksi" pidettyäni kivaa pikkujouluissa. Se ei ollut suoranaista huoraamista, olisin voinut olla hänen näköisensä kanssa joka tapauksessa", sanoo Nainen, 20.

Sängyssä hankittu CV tai ylennys saattaa aluksi tuntua naurettavan helpolta tavalta edetä uralla, mutta osoittautua myöhemmin huomattavasti ennalta arvattua työläämmäksi keinoksi.

"Vaikka ihminen on päässyt hyvään ja haluttuun asemaan, ei hän yhtäkkiä olekaan tyytyväinen. Tulee itseinhon tunteita ja omanarvontunto laskee. Ihminen voi kokea asemansa epäoikeudenmukaiseksi ja tekee järjettömästi töitä todistaakseen pätevyytensä. Vaatimukset itseä kohtaan muuttuvat kohtuuttomiksi. Se johtaa työuupumukseen", selittää Kaivola.

Lisäksi työpaikkaromanssi ei koskaan ole vain kahden kauppa.

"Työpaikkasuhteet pyritään yleensä pitämään salassa, mutta ne tulevat aina jotenkin ilmi. Ihmiset ovat naurettavia luullessaan, ettei kukaan tiedä, kun asia on samalla työpaikan julkinen salaisuus."

Jokainen voi arvata, että pomon kanssa vehtaaminen – etenkin ylenemistarkoituksessa – ei herätä sympatiaa työyhteisössä.

"Tällainen henkilö käyttäytyy helposti työpaikalla kuin kuningatar. Työkaverit alkavat miettiä, mitä hänelle voi puhua ilman että pomo kuulee siitä, ja alkavat vältellä hänen seuraansa. Usein suhteen osapuolet ovat lisäksi naimisissa tahoillaan ja työyhteisö joutuu tahtomattaan mukaan valheiden vyyhtiin. Moni ei usko millaiseen soppaan pistää itsensä lisäksi myös kaikki työtoverinsa", Kaivola sanoo.

"Lisäksi seksi-valta-suhteet haurastuttavat kaikkia työyhteisön eettisiä normeja. Pomo menettää arvostustaan ja moraali rapistuu. Miksi kukaan jaksaisi yrittää, jos johtajakin saa käyttäytyä näin?

Lukijoilta

"Koska olen niin sanottu "duunari", niin mahdollisuuksia ei hirveästi ole. Mutta kulkiessani toimistoissa, on kyllä aina semmoinen flirtti päällä, että neidit kutsuvat kyllä minut useimmin töihin, jos vain saavat valita. On kyllä laatuaikaakin yhdessä vietetty - töissä myös."
Mies, 28

"Keksin valheen jolla aikaansain potkut työtoverilleni jonka paikan ja palkan halusin. Kaikki meni suunnitelmien mukaan, kunnes omatunto alkoi kolkuttaa ja otin loparit. Lopputulos on se, että ollaan molemmat työttömiä - minä sekä työkaveri. Käydään joskus yhdessä punttiksella ja haukutaan entistä pomoa."
Mies, 30

"Nuoleskelen pomoani jatkuvasti noustakseni korkeampaan asemaan. Käyn hänen kanssaan spinningissä ja soittelemme vapaa-aikana. En näe tässä mitään väärää, työmaailma on nykyään raaka ja jos haluaa pärjätä, on oltava hyvissä väleissä johtoportaaseen."
Nainen, 24

"Miespuolinen työkaverini on useamman vuoden ajan pannut harvinaisen rumaa naispomoamme. Molemmat ovat tahoillaan naimisissa. Takanapäin mies juoruaa pomon perversioista ja tekee varsin selväksi, ettei sellaista lehmää panisi normaalioloissa ikinä. Ura on ollut harvinaisen nousujohteinen, vaikka taitoja ei ole nimeksikään. Taidot taitaa olla sänkypuuhissa."
Nainen, 29

"Työkaverini on naimisissa yhden esimiehemme kanssa ja saa aina tahtonsa läpi, asiassa kuin asiassa. Ja osaa käyttää sitä häikäilemättömästi hyväkseen. Otin lopputilin, kun työkaverini sai kokemukseen perustuvan palkankorotuksen ja minä en... olin ollut talossa kaksi vuotta kauemmin kuin hän."
Nainen, 29

"Etenen urallani aina reittä pitkin. Se on parempi keino kuin kiristys, joka johtaa pahimmillaan poliisitutkintaan."
Nainen, 25

9 kommenttia

rupuna

3.2.2006 13:03

Hyvät tissit, asiaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ihmettelee

5.2.2006 04:08

ei mikään ihme että firmat menee nurin ja työyhteisöt on perseestä kun johtoporrasta ohjailee tällaset saatanan huorat ja ruskeakielet. herätkää ihmiset, tehkää työt työmaalla, älkää pomon makuuhuoneessa. te jotka tätä harrastatte, olette pahinta pohjasakkaa mitä maa päällään kantaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suomipoika porskuttaa

5.2.2006 14:19

Mitkä ihmeen firmat menee nurin? Mitkä työyhteisöt mättää? :D Jos et ole sattunut huomaamaan, Suomessa eletään suurinta nousukautta ikinä. Edes hullut kasariajat ei ole mitään verrattuna nykysuomen elintasoon. Missä ihmeen satumaailmassa sä elät?? :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

realisti79

6.2.2006 10:23

Mitäs sitten jos joku haluaa edetä "reittä pitkin" työelämässä. Jokaisen ihan oma asia. Turha siinä on jonkun kateellisen kitistä, jos ei ite kelpaa pomollensa.(harva meistä rehellisesti seksistä kieltäytyy) Pidemmän päälle se voi kostautua kun asia tulee selville, mutta se on ko. henkilön oma ongelma, ei muitten. Myyntialalla kun työskentelen on joitakin vihjailuja tullut muttei mitään "actionia" vielä. Ainakin itse aion käyttää tilanteen hyväkseni jos asiakas kuvittelee panemalla saavan ****** halvemmalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

realisti?

6.2.2006 14:38

Realisti79, missä maailmassa SINÄ oikein elät? Miten niin harva meistä "rehellisesti" seksistä kieltäytyy? Minä ainakin olen saanut tarjouksia ihmisiltä ja kieltäytynyt, koska en ole heitä halunnut. Niin myös moni muu. Mutta ehkä sinä olet niitä itsetuntovammaisia, joiden mielestä pitää vaan olla imarreltu kun joku haluaa ja antaa minkä jaksaa eikä muulla elämällä ole väliä. Kyllä sillä on. Työpaikan suhteilla, omilla ihmissuhteilla, itsekunnioituksella, terveydellä... Minä en luottaisi ihmiseen, joka harrastaa seksiä saadakseen etuja itselleen. Jos hän tekee sitä minun kanssa, hän tekee samaa muidenkin kanssa ja päinvastoin. En haluaisi olla hänen partnerinsa, olin sitten itse hänelle ylemmässä tai alemmassa asemassa. Pidän itseäni paremmassa arvossa. Kuningattaret eivät makaa porsaiden kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Realisti4

16.2.2006 20:17

Suomessa on aina edetty uralla pomojen perseitä nuolemalla tai persettä jakamalla kuten tostakin jutusta käy hyvin ilmi. Ja tyypillinen jakorasia on 20-25 vuotias itseään kauniina pitävä huorahtava nainen. Ei tässä maassa rehellisellä työnteolla uralla etene. Sillä saa vain yksinkertaisen juntin maineen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Diipadaapaduu

28.1.2010 12:15

"Tällainen henkilö käyttäytyy helposti työpaikalla kuin kuningatar."

Pelkästäänkö muijat tätä harrastaa? Entäs "kuninkaat?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Herkkupeppu2011

20.7.2011 22:25

Olen hyvänäköinen nainen ja minulla on jotakin jalkojeni välissä, josta miehet ovat kiinnostuneet. Miksi en käyttäisi kykyjäni ja taipumuksiani hyväkseni työpaikan saamisessa, uralla etenemisessä ja lopulta myös rikkaan miehen nappaamisessa. Ulkonäköni on minun valttini ja eikä ole tarvinnut opiskella paljon. Joku voi kutsua minua huoraksi, mutta en välitä kateellisten puheista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

IceSwimmerTuuli

16.11.2021 09:00

Olen nyt aika hyvässä asemassa oleva nais johtaja ...uran alkuvaiheissa nousu pisnes hierarkiassa edellytti minulta joissakin tapauksissa tietynlaista edustamista piti joku diili saada firmalle niin yleensä minut lähetettiin peti puuhiin pamppujen kanssa viettelin heidät olin ja olen hyvin taitava siinä edelleen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi