Kuka määrittelee lifestylen

  • Kristian

Taloussanomat uutisoi tänään, että lifestyle-hotellimarkkinoilla alkaa olla kohta tungosta, koska Helsinkiin on valmistumassa jo toinen tällä kammottavalla uussanalla varustettu hotelli, Glo. Ensimmäinen oli Klaus K:ssa.

Tällä lifestyle-idealla kuulemma tarkoitetaan sitä, että huoneisiin voi tilata esimerkiksi maalaustelineen, kitaran ja jotain muuta ekstrarompetta, ja huoneissa on design-huonekalut, isot taulutelkkarit ym. No niinpä tietenkin.

Nyt kun joka kodin sisustamisesta ja huippusuunnittelusta vouhkataan (lähtökohtaisesti ovat ihan hyviä asioita), niin tulee ilkikurisesti mieleen: kuka määrittelee käsitteen lifestyle sisällön?

Nythän lehtien lifestyle osasto pitää sisällään kalliita Vepsäläinen-tyylin huonekaluja, parin tonnin espressokeittimiä, jonkun ranskalaisen muotigurun suunnittelemia pähkinänsärkijöitä ja mukaoriginellejä astiastoja.

Mutta lifestylehän tarkoittaa elämäntapaa, elämäntyyliä. Jollekin elämäntapa tarkoittaa keskikaljaa, pitsaa, lätkää ja pornoa, jollekin askeettista mietiskelyä pelkistetysti sisustetussa huoneessa, luomuruokaa, vihreää teetä ja humisevaa ambientia.

Miksei näitä asiakkaita palvella? Sitä paitsi nämä pitsa ja kalja -kategoriaan kuuluvathan ovat tavallaan edelläkävijöitä: he juovat jo nyt omia viinojaan hotellihuoneissa ja kiikuttavat sinne jatkoilta pitsoja. He eivät pelkää pitää päällään POpedan tai AC/DC:n t-paitaa ja Lapin Kullan lippistä.

Mutta tämä Etelä-Helsingin muotikortteleiden väkikö määrittelee lifestylen? Heidän määrittelemäänsä elämäntapaan on tosi harvalla varaa, edes hotellissa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus