Blogi


Mikä koiria vaivaa?  1

..vai pitäisikö kysyä mikä omistajia vaivaa..?? Viime aikoina on ollut huolestuttavan paljon tapauksia joissa koira on purrut tai hyökkäillyt vastaantulijoiden päälle. Viimeisin tapaus oli viime keskiviikkona, kun noin 2-vuotias sakemanni oli hyökkäillyt ihmisten kimppuun, omistaja oli jättänyt koiran vapaaksi eikä ollut itse paikalla, tästä omistaja selvinnee sakoilla. Suurin osa julkisuuteen tulleista tapauksista on ollut sellaisia, että koira on ollut irrallaan tai köytettynä esim. puuhun, hyökännyt ihmisen/ihmisten kimppuun ja omistaja on ollut lähistöllä tai teillä tietymättömillä.

Suomen rikoslain mukaan omistaja saa syytteen näissäkin tapauksessa eläimen vartioimatta jättämisestä, aina tosin tämäkään ei toteudu. Esim. Lohjalla (2003) kotonaan ollut isokokoinen koira puri 4-vuotiasta tyttöä kasvoihin, syytteet ihmiselle vaarallisen eläimen kytkemättä jättämisestä ja koiran valvonnan laiminlyömisestä hylättiin ja omistaja sai 35 päiväsakkoa vammantuottamuksesta.

Sanotaan että koira ei synny luonnevikaisena vaan omistaja tekee siitä luonnevikaisen, en ihan voi yhtyä tuohon sanontaan koska esim. Kesäkuussa 3,5-vuotias Bordercollie, joka oli tietojen mukaan ystävällinen ja tottunut lapsiin, puri 4-vuotiasta tyttöä poskeen ja kurkkuun. Eli jonkinlainen tilapäinen mielenhäiriö, ärsyke, sairaus, mikä lie? iski tuohonkin kyseiseen koiraan. Tässä tapauksessa omistaja on ilmoittanut lopettavansa koiran.

Millainen isäntä, sellainen koira. Koirakouluttaja Eva Bodfäldtin mukaan ei ole hankalia lemmikkejä, vaan kouluttamattomia. (http://plaza.fi/ellit/koti/lemmikit/koirien-kontaktikoulutus). En kyllä ihan 100% allekirjoita tuotakaan, vaan olen sitä mieltä että ihmisten kannattaa koirakuumeen iskiessä harkita todella tarkkaan minkälaisen tessun hankkii, ottaa selvää rodun ominaispiirteistä ja kouluttaa koira hyvin, sillä kaikki koirat eivät todellakaan sovi kaikille. Aika usein hankitaan ns. omille kyvyilleen liian "vaikeita" & isoja rotuja, sitten ulkona nyitään hihnasta ja sadatellaan kun ei saada koiraa hallintaan, ja pahimmassa tapauksessa käy juuri niin että koira on jonkin ohikulkijan kintussa kiinni.. Todella ikävän näköistä touhua!!

Itse olen kerran joutunut tilanteeseen jossa vastaantulevalla henkilöllä oli Rottweiler hihnassa ja kun tulin kohdalle niin koira hyökkäsi kuin hidastetussa elokuvassa ja otti hampaillaan kiinni kädestäni, ei purrut (onneksi) vaan otti kiinni. Omistaja, (vanhempi nainen), hätääntyi ja pyyteli kovasti anteeksi tapahtunutta sekä selitti kun koira on kovin vaikea hallita.. Tuosta onneksi selvittiin säikähdyksellä ja vaikka en koiria pelkää niin mielelläni väistän jos tulee vastaan koiranulkoiluttajia jotka eivät selvästi hallitse lemmikkejään, tai jos näen että koira on irrallan sillä koskaan ei tiedä..

Ystävättäreni joutui kerran lenkillä ollessaan kaappaamaan Chihuahuansa syliinsä kun irrallaan ollut isokokoinen koira oli yhtäkkiä hyökännyt heitä kohti ettei tuo pieni koira polo olisi joutunut tuon toisen koiran suuhun..
Ystävättäreni lähellä on myös koirapuisto, olen monesti kauhulla katsonut kun siellä käy pari ihmistä koirineen ja toinen koirista, karkeakarvainen mäyräkoira, tulee aina ihan sekopäiseksi kun muita koiria kävelee tuon koirapuiston ulkopuolella.. se alkaa hyökkäilemään verkkoaitaa päin, rähisee ja tarrautuu aitaan kynsin & hampain kiinni kuin raivotautinen, omistajan istuessa penkillä juoruamassa kaverinsa kanssa.. tämä on toistunut jo monta kertaa ja arvata voi että kovin moni muu koiranulkoiluttaja ei tuolloin puistoon halua mennä.

Missä vika? Väärä koira väärällä ihmisellä? Kouluttamattomuus? Välinpitämättömyys? Luonnevika, koiralla vai omistajalla? Osaamattomuus? Jokin vakava sairaus koiralla?

Lainsäädäntö ihmisen kimppuun käyvistä koirista on hatara, ja oikeuden päätökset osoittavat, että laintulkinnat ovat usein epäloogisia. Tuomioistuin voi määrätä koiran lopetettavaksi, mutta edes ihmisen tappaminen ei merkitse automaattisesti koiralle hengenlähtöä. Pitäisikö Suomen lakiin saada muutoksia aiheesta, vai auttaisiko sekään mitään loppupeleissä? Onko vika koirassa vai ihmisessä itsessään?

Koiran purema:


Miesten ongelmat  1

Ihmissuhde-aiheiselta keskustelupalstalta, jossa eräs mies purki tuntojaan:

Olen jo pitkään epäillyt, että vaimoni on uskoton. Usein käy niin että
kännykkä soi toistuvasti ja hän vain vilkaisee puhelimeen ja katkaisee soiton vastaamatta siihen. Hän on usein "tyttöjen" kanssa ulkona, ja kun kysyn keiden tyttöjen, on kyseessä aina joku työkaveri jota en tunne.

Olen yrittänyt seurata ikkunasta kun hän palaa taksilla kotiin, mutta
hän kävelee aina viimeisen korttelivälin ja minä ainoastaan kuulen kuinka auto ajaa matkoihinsa. Mahtaako olla taksikaan?

Pari päivää sitten halusin tarkistaa kellonajan hänen kännykästään, ja
hän sai siitä huutoraivarin kiljuen ettei hänen kännykkäänsä saa koskea ja että minä kyylään. En ole halunnut kovistella häntä tästä asiasta ja luulen
etten edes halua tietää totuutta asiasta, mutta eilisiltana päätin kuitenkin tarkistaa tilanteen. Jäin väijyyn asuntomme lähellä olevaan puistikkoon pensaan juurelle röllipuku päällä ja kivääri kädessä. Pitkähkön odottamisen jälkeen lähistölle pysähtyikin mersu jossa vaimoni suuteli kiihkeästi minulle täysin tuntematonta miestä.

Siirryin piiloon oman autoni taakse, etteivät he havaitsisi minua. Siinä
kyykkiessäni huomasin alkavaa ruostetta takalokasuojan kaaressa.

Pitäisikö minun teidän mielestänne vaihtaa koko kaari vai asentaa vain
uusi levikeosa?

T: Epätietoinen


Hyvää Matkaa.. ;)  1

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Mene metsään
Mene vuorille
Mene kauas merelle
Anna yksinäisyyden
hyväillä sinua
kunnes ihosi
on kyllin ohut
Niin ohut
että sydämesi
näkee sen läpi minut
että minä se olin
joka hyväilin,
hyväilen sinua
Mene, mene

-Tommy Tabermann-

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Älä lennä liian matalalla.. ;)

Älä lennä liian matalalla..
Älä lennä liian matalalla..

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

I Believe I Can Fly
http://www.youtube.com/watch?v=jBPBfNlCHio

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

´


Pidän ajattelutavastasi.. ;)  1

Koulut ovat alkaneet ja helteet sen kun jatkuvat.. hiki!! Ei tuo eilinen kaamea ukkonenkaan ilmaa yhtään raikastanut. Täällä vantaalla ukkonen jytisi niin julmetusti että hyppäsin aina sängystä metrin ilmaan kun paukahti.. aivan kuin olisi joku pommeja heitellyt katolle, eikä kirkasta salamointia päässyt piiloon edes peiton alle.. vielä kun piti ikkunakin laittaa kiinni niin sitten olikin kuin olisi yrittänyt saunassa nukkua, tuuletinkaan ei paljoa auttanut.. nyt pientä nuhaa pukkaa, kiitos sen tuulettimen!! Nyt kyl väsyttää viimeyön jälkeen sen verran että taidan painua peiton alle sitä nukkumattia odottelemaan, jospa se vaikka tänä yönä uskaltaisi tulla.. ja humauttaisikin heti kunnolla sillä hiekkasäkillä päähän, nuijanukutus vaan aamuun asti =D Vai täytyyköhän minunkin tästälähtien väkisin maata itseni sellaisella kepillä kuin tuossa ketonen & myllyrinne show-videossa..??
(Kyseinen video löytyy lopusta)

"Hyvän yön vitsi":

Opettaja matematiikan tunnilla oppilaalleen;

"Jos langalla istuu kolme lintua, ja metsästäjä ampuu niistä yhden, niin montako jää langalle?"
"Ei yhtään", vastaa eräs pikkupoika.
"Miten niin ei yhtään?" Kummastelee opettaja. "Siis jos langalla istuu kolme lintua ja niistä yksi ammutaan, niin montako sinne langalle jää istumaan lintuja?" Opettaja tivaa edelleen.
"Ei yhtään" Vastaa pikkupoika itsevarmasti. "Jos metsästäjä ampuu kolmesta linnusta yhden, niin ne kaksi muuta säikähtävät laukausta ja lähtevät lentoon eikä langalle jää siis yhtään ainoaa lintua istumaan." Poika selventää.
"Hmmm... Vastaus oli alunperin väärä, mutta pidän ajattelutavastasi", opettaja sanoo pojalle.
"Voisinko minä nyt kysyä opettajalta kysymyksen?" Poika kysyy kiltisti.
"Totta kai voit" Opettaja myöntyy.

Ja niin pikkupoika kysyykin;
"Jos penkillä istuu kolme naista syömässä mehujäätä, joista yksi nuolee mehujäätä, toinen haukkailee paloja ja kolmas imee sitä, niin kuka heistä on naimisissa oleva nainen?"
Opettaja punastuu korviaan myöten ja yrittää väistää kysymyksen;
"Eh... Eihän tämä ole matematiikkaa..."
Pikkupoika ei anna periksi;
"Jos kolmesta naisesta yksi imee, yksi nuolee ja yksi haukkailee mehujäätä, niin kuka heistä on naimisissa? Muista että lupasit antaa minun kysyä!"
Opettaja päättää vastata;
"No se joka imee, taitaa olla naimisissa."
Poika hymyilee.
"Ei, vaan se jolla on vihkisormus sormessaan. Mutta minä pidän ajattelutavastasi."

*käkätikää!!*

------------------------------------------
ketonen&myllyrinne show - nukkumatti
http://www.youtube.com/watch?v=VDkNMxhTt_8
-------------------------------------------



Huomenta!! =D  1

Aamu alkaa puurolla!! Opettelen taas syömään puuroja aamuisin jotta pysyy nälkä kauemmin loitolla :) hyviähän ne ovat, mutta aikansa menee taas ennenkuin oppii kunnon aamupalan syömään. Kun tätä ennen aamupalani on ollut iso kuppi kahvia ja viipale pullaa.. ei oikein tuo masu tykkää moisesta "aamupalasta" ! Elikkä puuroa, tuoremehua, soppaa ja menox =D

Oikein mukavaa päivänjatkoa kaikille!!


UUDEMPAA MIESTIETOUTTA!!  2

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Vastaisku iänikuisille Blondivitseille.. =D

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Miehille on vihdoinkin keksitty tehokas ehkäisykeino:
Urheiluruutu, ympäri vuorokauden.

Kun Jumala loi Aatamin, Hän kysyi aivoista. Aatami kuuli kysymyksen olevan VAIVOISTA ja toivoi mahdollisimman pieniä ja huomaamattomia.

MITÄ tapahtui naiselle, joka oppi ymmärtämään miehiä ?
-Hän kuoli nauruun.

MITEN saat selville millaista on elää ilman miestä ?
-Mene naimisiin.

MIKÄ on miehen käsitys romanttisesta illasta ?
-Kynttilöin valaistu jäähalli.

MIKÄ on miehen viiden A:n kriisi ?
-Kun hän haluaa vaihtaa samaan aikaan akan, auton, asunnon, ammatin ja alushousut.

MIKSI miehillä on yksi geeni enemmän kuin hevosilla?
-Jotteivät he joisi vesisangosta autoa pestessään.

MITÄ sanoo mies istuessaan vedessä niin, että vesi yltää vyötärön yläpuolelle?
-Tämä menee yli minun ymmärrykseni.

MILLOIN mies on 1 euron arvoinen?
-Työntäessään ostoskärryjä.

MITÄ tekee nainen, kun mies juoksee sik-sakkia puutarhassa?
-Jatkaa ampumista.

MIKSI kätilöt läpsäyttävät vastasyntyneitä pepulle?
-Älykkäiltä tipahtaa tappi pois.

MIKSI naisen pitää olla mieluummin kaunis kuin älykäs?
- Koska miehet ovat parempia näkemään kuin ajattelemaan.

MIKSI kutsutaan miestä, joka on menettänyt 90 % aivokapasiteetistaan?
-Leskeksi.

MIKSI miehet pitävät blondivitseistä?
-He ymmärtävät ne.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Man, can't live with them - can't live without them.. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ERBP50_q_40

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Mitä mies ei sano koskaan!!  1

Vai oletko sinä koskaan kuullut miehen suusta näitä sanoja??

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

1. Sä voisit vaikka illalla mennä ulos ystäviesi kanssa, kun mä menen käymään Ikeassa ja haen sen uuden kaapin, kasaan sen ihan parissa tunnissa.

2. Oikeastaan hänen rintansa ovat minusta aivan liian isot.

3. Ei aavistustakaan, missä olemme. Avataan auton ikkuna ja kysytään tuolta mieheltä ohjeet.

4. Se punainen näytti sinulla aika hyvältä, mutta eihän tässä ole kiirettä kokeillaan useampaa kauppaa, voit ihan rauhassa valita minkä haluat.

5. Tänään tulee ensi-iltaan uusi leffa, jossa on Brad Pitt - haluaisitko mennä katsomaan?

6. Hei voinko tuoda sinulle jotain, samalla kun käyn keittiössä?

7. Ei, nyt ei mene alas enää yhtään ainutta tuoppia.

8. Muistathan, että tiistaina on vanhempainilta ja meidän on hyvä mennä sinne ajoissa.

9. Kirjoitin kaikki joulukortit. Tekisinkö listan hankittavista lahjoista?

10.Puhuttiin töissä Mikan kanssa, heillä on vaimon kanssa ongelmia. Sanoin, että ammattimainen parisuhdeneuvonta olisi nyt heille paras ratkaisu.

11. Katsos, saatiin kutsu sun serkkusi häihin. Tänne mennään!!!

12. Näytähän ensin niitä käyttöohjeita..

13. Olisi kiva piipahtaa anoppilassa.. milloin mahtaisimme keretä?

14.Peruutin saunailtaan menemiseni koska firma lupasi tarjota ilmaiset viinat ja juon kuitenkin ihan liikaa siellä. Ilmoitin myös samalla etten tule firman pikkujouluihinkaan jos et sinä rakkaani pääse mukaani!

15. Olisi mukavaa hieman imuroida täällä asunnossa.. taidanpa hakea imurin heti. Voisin samalla pyyhkiä pölyt..

16.Tuo naapurin 19-vuotias tyttö keikkuu alasti taas tuolla.. suljenpa verhot.

17. Kulta, melko edullisia nämä sinun uudet vaatteesi. Voisimme ehkä huomenna käydä shoppailemassa niitä lisää?

18.Katso vaan Kauniita ja Rohkeita.. toiselta kanavalta tuleekin vain jotain moottoriurheilua... tulenkin viereesi köllöttelemään, teenkö meille jotain naposteltavaa?

19. Ai tyttöjen ilta? No kiva.. voinkin heti alkaa siivota täällä ja haenko kaupasta teille vähän "snäksiä"?

20. Eihän meidän tarvitse nyt heti rakastella..? Voin vaikka hieroa hartioitasi, ollaan vain näin hellästi lähekkäin ja pusutellaan. Ajattelin muuten lähteä töistä huomenna aikaisemmin jotta kultaseni voimme viettää laatuaikaa yhdessä.. :)

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

What is Love?
http://www.youtube.com/watch?v=nsCXZczTQXo

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


SUIHKURITUAALIT..  1

(Huom!Nämä myös videolla lopussa!)

NÄIN NAINEN KÄY SUIHKUSSA:

1. Riisuu vaatteet ja laittaa ne pyykkikoriin, jaoteluna valko-ja kirjopyykkiin.
2. Pukee päällensä kylpytakin ja menee kylpyhuoneseen. Matkalla hän kohtaa poikaystävänsä, kiristää vähän kylpytakkia ja puolijuoksee loput matkasta.
3. Jää seisomaan peilin eteen ja tarkistelee itseään tarkasti. Rentouttaa vatsaansa ja valittaa, kun hänestä on tullut niin lihava.
4. Menee suihkuun, ottaa esille kasvojen, käsien, jalkojen ja selän pesusienet!
5. Pesee hiukset erikoisshampoolla, joka sisältääavokaadoa, hunajaa ja 42 vitamiinia!
6. Pesee hiukset uudestaan samalla shampoolla!
7. Käyttää erikoishoitoainetta, joka sisältää avokaadoa ja hunajaa, antaa sen vaikuttaa 15 min.
8. Pesee kasvojaan tarkasti 10 min, silkinpehmeällä ja perkeleen kalliilla saippualla, joka sisältää omenoita. Sen jälkeen kasvoilla on sama väri kuin keitetyillä ravuilla.
9. Pesee kehon toisella yhtä kalliilla saippualla, joka sisältää pähkinöitä ja viinimarjoja.
10.Tämän jälkeen hän huuhtelee hoitoaineen pois - tämä kestää 10 min. Hänhän haluaa vain olla varma, että kaikki hoitoaine on poissa, muuten hiuksista tulee raskaita ja litteitä.
11.Ajaa kainalo- ja säärikarvat.
12.Kirkuu, kun poikaystävä leikillään sammuttaa valot.
13.Sammuttaa suihkun.
14.Ravistaa kaiken veden pois päältään suihkussa.
15.Astuu suihkusta ulos Aasian kokoisessa pyyhkeessä kuivattaakseen vartalonsa.
16.Käärii hiukset turbaanille superimutehoiseen pyyhkeeseen.
17.Menee takaisin makuhuoneeseen edellä mainitussa kylpytakissa.
18.Kohtaa poikaystävänsä matkalla, kiristää kylpytakkialisää ja juoksee huoneeseen. Käyttää tunnin pukemiseen.
---------------------------------------

NÄIN MIES KÄY SUIHKUSSA:

1. Riisuu vaatteet, kun hän istuu sängyllä, levittää vaatteensa ympäri lattiaa.
2. Kävelee alastomana kylpyhuoneseen. Matkalla kohtaa tyttöystävänsä, ylpeänä näyttää munansa ja karjuu kuin leijona.
3. Jää seisomaan peilin eteen ja vetää mahansa sisään. Tarkistaa munansa koon, rapsuttaa pallejaan ja sen jälkeen haistelee käsiään.
4. Menee suihkuun vihellellen.
5. Ei etsi pesusientä, koska hän ei moista käytä.
6. Pesee kasvot lähikaupasta ostamallaan saippualla.
7. Pieraisee ja repeää nauruun, koska kylpyhuoneessa on hauska kaiku.
8. Rauhoittuu, mutta repeää kohta taas nauruun kun tuoksu savuttaa hajuaistin.
9. Pesee sukukalleudet ja ympärillä olevan alueen.
10.Pesee perseen saippualla ja jättää karvoja saippuaan.
11.Pesee hiukset jollain shampoolla eikä käytä hoitoainetta.
12.Tekee typerän kampauksen.
13.Ihailee uutta hiusmuotiaan peilissä
14.Kusee tyytyväisenä suihkun lattiakaivoon.
15.Huuhtelee shamppoon ja saippuan ja astuu heti pois suihkusta, mutta ei huomaa, että oli jättänyt vetämättä suihkuverhoa eteen kun meni suihkuun. Joten nyt koko kylpyhuone,vessapaperia myöten on läpimärkä.
16.Kuivattaa itseään nopeasti ja kevyesti.
17.Katsoo taas peiliin ja jäykistää lihaksensa ja tarkistaa munansa koon.
18.Unohtaa sammuttaa valon jälkeensä.
19.Menee takaisin makuuhuoneeseen pieni pyyheliina ympärillään. Kohtaa tyttöystävänsä matkalla, repii heti pyyhkeen pois ja näyttää ylpeänä munansa ja karjuu kuin leijona.
20.Heittää märän pyyhkeen sängylle ja antaa sen olla, pukee päällensä 2:ssa minuutissa.

---------------------------------------

TÄSSÄ NUO SAMAT SUIHKURITUAALIT VIDEOLLA:
http://www.youtube.com/watch?v=Qehxjub5lyo

---------------------------------------

Get You Wet - Plies feat Pleasure
http://www.youtube.com/watch?v=WubmehVH7-I

---------------------------------------