Siivous- ja karkkipäivää

  • -rasa-

Lasten nukkumaanmenon myöhäisyys ei vaikuta heidän aamuheräämisensä varhaisuuteen. Ei ainakaan silloin, kun herääminen suoritetaan karkkipäivään. Eilen viimeinen kukkui tunteja tavoitetta myöhemmin mutta aamu oli silti normaaliakin aikaisempi.

Kun luvassa on jotain mukavaa, tapahtuu lapsen herääminen nanosekunnissa ilman tarvetta ulkoisiin ärsykkeisiin. Silloin, kun isillä on aamulla kiire, aikaa kuluu taatustu tuhottomasti enemmän. Miten nuo samat otukset toimivatkaan niin erilailla isi työaamuina ja näin karkkipäivisin.

Karkkipäivä on muutoinkin erikoinen ja viikon muihin päiviin verrattaessa ainutlaatuinen. Tänään lapsilta onnistuvat asiat, joiden teettäminen muulloin vaatisi lähes toivottomuuteen johtavan määrän energiaa - isiltä. Siitä siis tuo meillä näppäräksi havaittu siivous- ja karkkipäivän yhdistäminen.

Energia ja vauhti, jolla siivous suoritetaan, on semmoinen, jolla pesueeni kanssa siivoisin Helsinki-Vantaan kaikki terminaalit ennen lounasta. Siivousintoon antautuneet lapset menettävät kävelytaitonsa ja kirmaavat kaikki siirtymisensä. Ja siivouksen valmistuttua tuo tehokolmikko ilmestyy liki asennossa ilmoittamaan, että on aika siirtyä kauppaan.

Siivous- ja karkkipäivän järjestys on ehdoton. Muksujen motivaatiotaso pysyy korkealla vain niin kauan, kun tavoiteltava tulos - karkin osto - vaikuttaa jotenkin epävarmalta. Perinteinen lasten kasvatus, joka perustuu uhkailuun, kiristykseen ja lahjontaan, toimii siivoukseenkin siis hyvin. (Tuota samaa hyväksihavaittua kolmikkoa käytetään tunnetusti myös varusmieskoulutuksessa - tosin muunnelmana: uhkailu, vittuilu ja katteettomat lupaukset.)

Toinen syy järjestyksen tärkeyteen piilee palkkion vaikutuksissa. Karamellinsä ansainneet ja nauttineet lapset siirtyvät transsinomaiseen tilaan, jossa keskittyminen mihinkään tai hetkeksikään on mahdotonta. Jos mikään aine saisi aikuisen ihmisen nousemaan samaan tilaan kuin sokeri lapset, olisi se taatusti lailla kielletty ja tabu liki kaikissa uskonnoissa. Sokerihumalassa lapset sitten siivousksensa vastapainoksi sotkevatkin talon takaisin entisen näköiseksi ja isi saa rauhan lähinnä siitä, että tietää lelusekamelskan alle jääneen lattian olevan puhdas.

Mutta nyt siivous on suoritettu ja rivi anovasti, samalla uhmakkaan vaativasti, katsovia pikkusilmiä tuijottaa minua ja painostaa siirtymään makeisostoksille. Taidan ottaa uima-asut matkaan ja pyrkiä purkamaan suurimman sokerihumalapiikin rannalle - jos vaikka illalla lattia näkyisi.

Aurinkoista ja iloista karkkipäivää kaikille!

3 kommenttia

Hippi-Ronda

4.7.2009 13:39

noinhan se joo menee!:D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-rasa-

4.7.2009 19:38

Kun menee myöhemmin nukkumaan niin vastaavasti voi herätä aiemmin :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:46

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus