Lankku vai lyyra

  • eXtremdream

Ihminen kokee näkemänsä oman sisäisen minänsä heijastumana.
Kaksi miestä kulki likomärällä tiellä. Toinen surkutteli likaantuneita kenkiään. Toinen totesi näkevänsä tähtien peilikuvat vedessä. Ihminen näkee vain sen mitä ajattelee. Kun puutavarakauppias näkee puun se tuo hänen mieleensä lankun. Kun runoilija näkee saman puun, ripustaa hän ajatuksissaan sen latvan täyteen kultaisia lyyria.

Ei ole helppoa arvostella ihmisiä eikä oppia tuntemaan heidän taipumuksiaan ja kykyjään. Kauniilta näyttävät hedelmät saattavat sisältää tappavaa myrkkyä, kun sitä vastoin rumat voivatkin olla terveellisiä.
Suuri ja ylevä ihminen ei mainosta itseään. Hän liikkuu enimmäkseen tuntemattomana lähimmäistensä keskuudessa. Mutta on niitä, jotka puheillaan, kirjoituksillaan ja jokapäiväisellä käyttäytymisellään osoittavat olevansa tietämättömiä, ylpeitä ja tyhjänpäiväisiä, siis täysin toiselta planeetalta.

2 kommenttia

Eloveenus

21.2.2008 09:10

jostain pomppas mieleen se vanha sanonta, et kaikki me istutaan samassa kaivossa, mutta toiset meistä katselevat tähtiin...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:05

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus