Blogi

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2008.
Edellinen


Kohti viikonloppua  1

Kävin hiihtämässä tunnin reippaan murtsikkalenkin, hapenotto toimii ja kropassa tuntui todella hyvälle. Kaikki lihakset ovat palautuneet viime viikonlopun Finlandiasta.
Nyt kerään voimia, venyttelen, tankkaan ja meen kokeilemaan Pirkanhiihtoa Manseen sunnuntaina.

Huomisen vietän Rymättylässä retriittiohjaajien päivillä ja lauantaina poikkean Hesassa erämessuilla. Eiköhän siinä ole pikku vaihtelua harmaaseen arkeen...
Tässä vois alkaa harrastaa urheilua vaikka säännöllisesti, ei huono fiilis.


Pikaviesti toimintojen kehittämisestä  4

Ylläpito kehittää pikaviestitoimintoja ja onhan se muksavaa, kun voi laittaa liitteitä (paitsi nuo maksulliset), mutta viestien poistotoiminto meni pahasti pakkia. Pikaviestien poistossa menee nyt tupla aika, kun pitää aina erikseen palauttaa poiston jälkeen pikaviestisivuille, grrr.
Nyt ei myöskään enää näe viestiä, johon on vastaamassa, paha, paha.
Onx ylläpidossa joku uus insinööri blondi hommissa?
Pelkkää rakentaa kritiikkiä siis *hymy*.


Läskiä ja lotinaa...  1

Sentti voita leivän päälle ja rasvaista pekonia aamiaiseksi.
Kilo voita ja litra kermaa ruuanlaiton perusaineeksi.
Valkoista leipää, pullaa, munkkeja ja suklaata niin aamu kuin iltapalaksi.
Siinäpä varma resepti ennenaikaisiin sairauksiin.

Liikunnan myötä olen oppinut nauttimaan myös monipuolisesta ravinnosta, salaateista, vihanneksista ja hedelmistä.
Välipalaksi kahvin kanssa nautin mielummin voileivän kuin leivonnaista.
Ruokailukerrat ovat lisääntyneet ja välipaloja kuten hedelmiä, viilejä tai jugurtteja syön säännöllisesti.

Vatsani kestää yleensä minkälaista ruokaa tahansa, myös voimakkaasti maustettua. Kovien suorituksien yhteydessä olen käyttänyt urheilujuomia ja huomaan niiden vaikuttavan vatsani toimintaan, vaikkakin vaikutus tulee yleensä suorituksien jälkeen, eikä näin haittaa tahtia.

Olen saanut taas kerran hyvän motivaation äärimmäisen kestävyyskunnon saavuttamiseksi. Vain viisi kuukautta jäljellä tavoitteeseen. Nautin jokaisesta treenistä ja niiden monipuolisuudesta. Kaikki muutkin asiat tuntuvat menevän kuin itsestään urheilun ohessa.

Nyt on taas tankkaus menossa. Jos saan pikku nuhani pois, niin meen viikonlopulla Pirkanhiihtoon.



haluun  1

Kauhee hinku tuli Pirkanhiihtoon.
Sain sellaisen kärpäsen pureman Finlandia-hiihdosta, ettei mitään tolkkua.
Tulin juuri hiihtoputkesta tunnin perinteiseltä ja kaikki lihakset tuntuivat palautuneen.
Torstaina kokeilen kunnon lenkin ja jos tuntuu hyvälle, niin sitte suuntaan sunnuntaiksi Tampereelle.


Sumeesta aurinkoon  1

Mitä merkitystä sillä onkaan, jos päivä on pimeä tai tie on täynnä vaaroja ja vastoinkäymisiä, yhtä kaikki minun kannaltani se on onnellisin päiväni, sillä se antaa minulle uusia mahdollisuuksia oppia, uusia mahdollisuuksia elää oikeata ja onnellista elämää, uusia tilaisuuksia olla hyödyksi yhteiskunnalle, ja seison tänä päivänä lähempänä päämäärää, kuin milloinkaan aikaisemmin.

Olen kohtaloni mestari.
Olen sieluni kapteeni.


Välitavoite saavutettu  2

Finlandia-hiihto nautiskeltu aurinkoisessa säässä ja lento kelissä, yli 5.000 muun innokkaan kanssa.

Menin Lahteen jo perjantaina hyvissä ajoin. Herkuttelin italialaisessa ravintolassa tukevaa pastaa ja vietin muutenkin aivan erinomaisen mielyttävää perjantai-iltaa Suomen Shigagossa.
Aamulla vatsani kiersi kaiketi pikku jännityksestä, mutta se rauhoittui hyvän kaurapuuron ja venyttelyn myötä.

Hain uudet sisäänajetut sukseni juuri ennen lähtöä Startin tehtaan poikien voitelusta, sillä olin päättänyt ottaa kaiken varman päälle, eikä turhaan, sillä aamulla ilma oli miinuksella ja nousi vahvasti plussan puolelle. Suksieni pito ja luisto oli kiitettävä koko kilpailun ajan.

Mahtava kokemus startata massalähdössä. Kansainvälisyyttä riitti kuunnellessa eri kielten popotusta. Sata italialaista oli lähtenyt kokeilemaan voimiaan ja he osasivat ottaa huumorilla ja hauskalla tempperamentilla koko tapahtuman. Australialaistyttö ohitti minut kahdessa ensimmäisessä mäessä, mutta hyytyi hyvin nopeasti. Muutama espanjalainen osasi oikein hiihtää, arvostettavaa. Virosta oli enemmän porukkaa kuin Ruotsista. Venäläiset eivät ladulla suutan aukaisseet, mutta hiihtivät kyllä lujaa.

Tankkauspisteissä palvelu oli ensiluokkaista ja monipuolista, itse nautin pelkkää urheilujuomaa, vaikka tarjolla olisi ollut suolakurkkuja, voileipää ja rusinoita ym. Juomatankkaukseni onnistui loistavasti, kiitos huolellisen harjoittelun. En tuntenut minkäänlaisia särkyjä enkä kramppeja lihaksissani ja voimien jako meni nappiin.

Kilpailuviettini iski tietenkin täysillä päälle, vaikka olinkin niin kovasti päättänyt vain kokeilla hiihdon läpivientiä. Pidin alusta asti aavistuksen kovempaa vauhtia, kuin harjoitellessa ja kiinnittäydyin peesaamaan sopivaa porukkaa edessäni. Viimeiset nousut Lahden hyppyrimäen harjulle tuntuivat tuskalliselle, mutta tiesin nousun jälkeen olevan edessä pitkän jyrkän laskun ennen maalia.
Olin pienen ryhmämme viimeisenä päästessämme viimeisen mäen päällä. Työnsin vauhtia jyrkkään alamäkeen ja otin syöksyasennon. Kaikki muut joukosta jarruttivat mäessä. Edessäni oleva hiihtäjä menetti hallintansa ja kaatui naamalleen jäiseen mäkeen. Ajoin hänen suksiensa yli, mutta sain väistettyä hänen kehonsa. Ohitin koko pikku peesausjoukon ja saavuin maaliin tosi tyytyväisenä ja onnellisena.
Jäin vielä odottamaan, että tämä mäessä kaatunut hiihtäjä saapui maaliin, eikä hänellä onneksi ollut suurempia vammoja.
Aikatavoitteeni ja sijoitukseni yllättivät kaikki odotukseni. Liikunta on hunajaa.

Saunoimme ja ruokailimme tulevan Mt Blancin porukkamme kanssa ja kaikki olivat tyytyväisiä päivään. Kaverit lähtivät takaisin Tukholmaan ja minä ajelin illalla vielä Epsooseen kummityttöni synttäreille. Minulle oli pedattu yösijakin valmiiksi, koska epäilivät minun väsähtävän hiihtoretken jälkeen, mutta ajoin vielä yöllä kotiin.

Tänään makaan sohvaperunana, saunon ja nautiskelen onnistuneesta viikonlopusta.
Huomenna jatkuu arki, treenit ja uudet kujeet.

ED


Viisikymmentäkolme säästettyä minuuttia  1

-Hyvää päivää, pikku prinssi sanoi.
-Hyvää päivää, vastasi kauppias.
Kauppias möi sellaisia pillereitä, jotka veivät janon. Jos nielee yhden sellaisen viikossa niin ei janota lainkaan.
-Miksi sinä myyt noita? pikku prinssi kysyi.
-Ne säästävät aikaa, kauppias sanoi. Asiantuntijat ovat tehneet laskelmia ja havainneet, että siten säästyy viisikymmentäkolme minuuttia viikossa.
-Ja mitä niillä viidelläkymmenelläkolmella minuutilla tehdään?
-Niillä voi tehdä mitä haluaa...
"Jos minulla olisi käytettävissäni viisikymmentäkolme minuuttia", ajatteli pikku prinssi, "niin kävelisin hiljalleen lähteelle..."

Rauhallista viikonloppua

ED

Edellinen