Välitavoite saavutettu

  • eXtremdream

Finlandia-hiihto nautiskeltu aurinkoisessa säässä ja lento kelissä, yli 5.000 muun innokkaan kanssa.

Menin Lahteen jo perjantaina hyvissä ajoin. Herkuttelin italialaisessa ravintolassa tukevaa pastaa ja vietin muutenkin aivan erinomaisen mielyttävää perjantai-iltaa Suomen Shigagossa.
Aamulla vatsani kiersi kaiketi pikku jännityksestä, mutta se rauhoittui hyvän kaurapuuron ja venyttelyn myötä.

Hain uudet sisäänajetut sukseni juuri ennen lähtöä Startin tehtaan poikien voitelusta, sillä olin päättänyt ottaa kaiken varman päälle, eikä turhaan, sillä aamulla ilma oli miinuksella ja nousi vahvasti plussan puolelle. Suksieni pito ja luisto oli kiitettävä koko kilpailun ajan.

Mahtava kokemus startata massalähdössä. Kansainvälisyyttä riitti kuunnellessa eri kielten popotusta. Sata italialaista oli lähtenyt kokeilemaan voimiaan ja he osasivat ottaa huumorilla ja hauskalla tempperamentilla koko tapahtuman. Australialaistyttö ohitti minut kahdessa ensimmäisessä mäessä, mutta hyytyi hyvin nopeasti. Muutama espanjalainen osasi oikein hiihtää, arvostettavaa. Virosta oli enemmän porukkaa kuin Ruotsista. Venäläiset eivät ladulla suutan aukaisseet, mutta hiihtivät kyllä lujaa.

Tankkauspisteissä palvelu oli ensiluokkaista ja monipuolista, itse nautin pelkkää urheilujuomaa, vaikka tarjolla olisi ollut suolakurkkuja, voileipää ja rusinoita ym. Juomatankkaukseni onnistui loistavasti, kiitos huolellisen harjoittelun. En tuntenut minkäänlaisia särkyjä enkä kramppeja lihaksissani ja voimien jako meni nappiin.

Kilpailuviettini iski tietenkin täysillä päälle, vaikka olinkin niin kovasti päättänyt vain kokeilla hiihdon läpivientiä. Pidin alusta asti aavistuksen kovempaa vauhtia, kuin harjoitellessa ja kiinnittäydyin peesaamaan sopivaa porukkaa edessäni. Viimeiset nousut Lahden hyppyrimäen harjulle tuntuivat tuskalliselle, mutta tiesin nousun jälkeen olevan edessä pitkän jyrkän laskun ennen maalia.
Olin pienen ryhmämme viimeisenä päästessämme viimeisen mäen päällä. Työnsin vauhtia jyrkkään alamäkeen ja otin syöksyasennon. Kaikki muut joukosta jarruttivat mäessä. Edessäni oleva hiihtäjä menetti hallintansa ja kaatui naamalleen jäiseen mäkeen. Ajoin hänen suksiensa yli, mutta sain väistettyä hänen kehonsa. Ohitin koko pikku peesausjoukon ja saavuin maaliin tosi tyytyväisenä ja onnellisena.
Jäin vielä odottamaan, että tämä mäessä kaatunut hiihtäjä saapui maaliin, eikä hänellä onneksi ollut suurempia vammoja.
Aikatavoitteeni ja sijoitukseni yllättivät kaikki odotukseni. Liikunta on hunajaa.

Saunoimme ja ruokailimme tulevan Mt Blancin porukkamme kanssa ja kaikki olivat tyytyväisiä päivään. Kaverit lähtivät takaisin Tukholmaan ja minä ajelin illalla vielä Epsooseen kummityttöni synttäreille. Minulle oli pedattu yösijakin valmiiksi, koska epäilivät minun väsähtävän hiihtoretken jälkeen, mutta ajoin vielä yöllä kotiin.

Tänään makaan sohvaperunana, saunon ja nautiskelen onnistuneesta viikonlopusta.
Huomenna jatkuu arki, treenit ja uudet kujeet.

ED

2 kommenttia

In-ka

25.2.2008 00:05

Onnea huikean hienosta saavutuksesta.
Ylpeänä puolestasi luin hienon kuvauksesi :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:05

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus