Hämmästyttävällä kiivaudella

  • Heinricks

Kevään ryntäys

Illan hämyssä eilen 02.04. lenteli Lehtokurppa kierrostaan metsänreunassa. Tämä karaistunut kahlaalintu on niitä mystisiä metsien asukkeja, josta näkee keväisin tämän reviirilennon ja äänen stip stip gurp gurp. Kottarainen ehti sentään ennen kurppaa. Kolme yksilö viserteli Papinhaan reunan haavoissa. Äänet paljasti palaavat talvehtijat.
Varsinainen muuttopäivä sitten valkeni tänään. Heti alkumatkasta korviini kantautui Punarinnan helisevä laulu. Yllättävän karastunut laji tämäkin. Seuraavassa mutkassa olivatkin sitten Peipot äänessä. Ainakin kolme urosta lauloivat kilvan reviireillää. Yhdellä reviirillä puikkelehti lisäksi väsyneen tuntuinen Räkättirastas, joka juuri oli asettunut paikoilleen yöisen yömuuton jäljiltä.
Lounastunnit ylläri olikin sitten itse Riukhänt, Västäräkki. Tämäkin laji paljasti itsensä tirskutuksellaan Värirauman vesirännillä. Iloisesti yksilö tirskutteli, vaikka keli onkin vielä varsin kolea. Vielä viileämpää on luvassa mutta lintujen joukot ovat jo muuttamassa pesimäsijoilleen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:03

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus