Paljastan

  • Saara Räsänen

Olin KD:n eurovaaliehdokas Sari Essayahin vaalitilaisuudessa Riihimäellä. Tilaisuuden aikana jaettiin leipää ja muita elintarvikkeita vähävaraisille. Leipäjonot ovat surullisesti venyneet taantuman aikana. Tilava kahvila oli täynnä kuulijoita, ja Sarin puhe innostava.
Eurovaalien äänestysprosentti oli viime kerralla vaivaiset 41,1. Pahalta näyttää nytkin. Yllätyksekseni monet ovat kyselleet minulta, että mitkä ihmeen vaalit ovat tulossa. Äänestämättä jättäminen on avoin valtakirja päättäjille tehdä mitä tahansa päätöksiä.

Kaikki asiat, jotka euroopan parlamentissa päätetään heijastuvat Suomeen.
Tulevalla kaudella europarlamentaarikoiden tehtävänä on ratkoa suomalaisten kannalta tärkeitä arjen asioita, jotka liittyvät mm. työoloihin, ympäristöön, ruokaan, energiaan ja perheisiin. Mielestäni on myös tärkeää puolustaa Suomen itsenäisyyttä ja oikeutta päättää niistä asioista, joissa ei välttämättä tarvita Euroopan laajuista yhteistyötä. EU on myös arvoyhteisö - siksi on ratkaisevaa, millaisten arvojen pohjalta päätöksiä tehdään.

Itse aion mennä äänestämään ennakkoon keskiviikkona 27.5. Paljastan vaalisalaisuuden –ääneni saa Sari Essayah.

21 kommenttia

Flash-Bang

25.5.2009 01:31

Lyhyesti leipäjonoista: Jos päättäjät oikeasti haluaisivat lyhentää leipäjonoja ja ehkäistä kasvavaa rikollisuutta he antaisivat pienituloisille verohelpotusta. Esim. kun puhutaan tulonsiirroista niin pienimmästäkin työttömän päivärahasta, 512€, menee toista sataa euroa veroja kuukautta kohden! Käteen jäävä osuus on 410 euroa. Yritäpä itsekin elää sillä. Tyhjällä mahalla ei köyhä jaksa edes ajatella mitään "eliitin" äänestämistä. Enkä sano että äänestämättä jättäminen olisi mikään ratkaisu. Äänestäminenkään ei ole ratkaisu arkipäivän ongelmiin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.5.2009 04:42

Tottapa turiset vain äänestämällä vaikutat., mutta mutta se onkin sitten jo toinen juttu mitä suomen mepit voi siellä tehdä.
Meidän lonteeseen kun näyttää kuuluvan ihme nöyristelyä, isompia ja vanhempia valtioita kohtaan.
Joskus tuntuuu kun niitä viteäs kun pässiä narussa.
Tulee väkisin mieleen, että olisiko aiheelista erota koko eu:sta.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.5.2009 10:58

Ei olisi aiheellista erota EU:sta. Se on suomalaisten ainoa toivo puupäisten poliitikkojen panttivankeina. Sari Essayah yhtenä heistä ehätti jo tuomitsemaan hallituksen aikeen pitää kauppaa auki sunnuntaina. Sari haluaa päättää milloin minä menen ostamaan sinulta makkaraa. Se ei Sarille kuulu, ostakoot omat makkaransa milloin haluaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.5.2009 11:32

Samanlaisia yllätyksiä tulee vastaan kiertueilla täälläkin. Kun oltiin kiinnittämässä vaalimainoksia tauluihin perjantaina, tuli käytyä keskustelu kolmannen kerroksen parvekkeella olevan keski-ikäisen naisen kanssa.
Kuulemma ehdokas oli jo mietittynä - aikoi äänestää Niinistöä.
Niinistön numeron löytäminen saattaa osoittautua vaikeaksi vaalikopissa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

25.5.2009 22:44

Perhepolitiikkaa ei tulisi viedä eu-tasolle. Totta kai siitä voi keskustella, mutta päätöksenteko on säilytettävä kansallisella tasolla. Jos perhepolitiikka ja sosiaalipolitiikka viedään eu-tasolle, Suomen tappiokierre eu-päätöksentekoprosesseissa sen kun syvenee. Ilmasto-, energia-, laaja-alainen turvallisuus, työolot, vapaat markkinat ja naapuruuspolitiikka sopivat hyvin isoihin kuvioihin, mutta tarkka pitää olla, ettei kaikki elämänalat valu liian isoon ja etäiseen koneeseen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

26.5.2009 08:51

Kirjoitit osuvasti "EU on myös arvoyhteisö - siksi on ratkaisevaa, millaisten arvojen pohjalta päätöksiä tehdään."

Mikäli nyky-Suomen salaileva ja suljettu päätöksenteon toimintamalli leviää Euroopan unioniin, niin kansanjoukot tulevat marssimaan sankkenevin joukoin kaduille.

Sari Essayah oli yksi harvoista kansanedustajista (noin 10), joka yritti pitää vakuutuslääkärimafian potilaille aiheuttamia ongelmia eduskunnassa esillä.

Tosin taitaa olla niin, että perus-ja ihmisoikeuksien todellisesta tilanteesta ei kannata puhua Suomessa, jos haluaa vallan kahvaan.

Mm. vihreiden Tuija Brax ja Heidi Hautala ovat vaienneet ko. jutuista kokonaan. Eivätpä välitä vaikka entistä useamman potilaan kohtalon on vakuutustaisteluissa karu.

Vakuutuslääketiede tappaa!

"Tulevalla kaudella europarlamentaarikoiden tehtävänä on ratkoa suomalaisten kannalta tärkeitä arjen asioita, jotka liittyvät mm. työoloihin, ympäristöön, ruokaan, energiaan ja perheisiin."

Toivottavasti perus-ja ihmisoikeuksien toteutuminen nousee EU:n arvomaailmassa numero ykköseksi.

Vaan kiva olisi tämä city-poppoon puolesta tietää, että mikähän on KD:n suhtautuminen ko. aiheisiin?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Filosofi78

26.5.2009 12:24

Vain äänestämällä, voidaan pyrkiä vaikuttamaan asioihin. Äänestämättä jättämisellä pitää tyytyä valittujen meppien tekemiin ratkaisuihin. Tokihan voi aina ottaa yhteyttä valittuihin meppeihinkin ja pyrkiä sitä kautta saamaan asioita eteenpäin.

Voi olla että äänestys prosentti jää alhaiseksi, mutta eiköhän me Essayah äänestetä Eurooppaan =)

t. Markus Salomäki, KD Kotka

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

26.5.2009 21:20

Hei,SAARA!
Olet oikeassa,että kannattaa äänestää,mutta suurin osa jättää äänestämättä,koska ei ole asioihin tullut parannusta ollenkaan eli pienituloiset ja köyhät joutuvat kärsimään ja lapsiperheet.
Itse huomaan päivittäin työssäni vanhusten palvelutalossa,miten sielläkin asuvista vanhuksista monet joutuvat elämään niukasti ja kun rahat eivät riitä palvelutalossa asumiseen,niin heidät heitetään ulos omaisten hoidettavaksi.
Koko ajan vain puhutaan,että asioille tehdään jotain,mutta mitään ei ole tehty,vain hyvätuloiset pärjää täällä,se on kylmä tosiasia.
Aion siitäkin huolimatta käydä äänestämässä,vaikka asiat menevät mielestäni huonompaan suuntaan.

Kannattaa tulla työhön sairaalaa,päiväkotiin,palvelutaloon hoitamaan vanhuksia,näissä paikoissa näkee sen ensin mitä on kun eletään säästöillä ja valtio vaan karsii enemmän pois,se näkyy heti näissä paikoissa,suututtaa välillä.

Onnea sinulle,SAARA todella paljon valkolakin johdosta!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.5.2009 09:38

Nää Kristillisdemokraatit eivät ymmärrä sitä aivan perus asiaa että uskonto ja politiikka tulee pitää täysin erillään. En todellakaan halua että meidän asioista päättää joku taikauskoinen kävelijätär. Muutenkin uskonnot ovat tuoneet maailmaan suurimman osan sodista ja niin paljon kärsimystä että olisi jo aika unohtaa ne mielikuvitus kaverit jotka ei tykkää niistä joilla on toisenlainen mielikuvituskaveri..

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.5.2009 15:39

"olisi jo aika unohtaa ne mielikuvitus kaverit jotka ei tykkää niistä joilla on toisenlainen mielikuvituskaveri"
Kunhan uskonto on vain eri nimiä mielikuvituskavereille, ei minua kiinnosta vaikka joku uskoisi keijuihin. Mieluummin siis käytännön tasolla sekulaari tapakristitty kuin sharialakia ajava imaami. Tai miksei joku uskovainenkin, jos ajaa samoja asioita kuin minä. Ja saa sen mielikuvituskaverin nimi olla myös Allah, kunhan yhteiskuntaa ei aleta järjestellä sen mukaan, mitä joku kuppikunta on saanut päähänsä tulkita vanhoja kansantaruja.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Eii

28.5.2009 10:30

Uskovaiset eivät saa päättää meidän asioistamme. Suurin osa suomalaisista ei usko yliluonnolisiin jumaloihin eikä muihinkaan maahisiin. Uskovaiset ovat selkeästi vähemmistö. Olen myös aika varma että Saara ei ole käynyt muitten kuin kristillisdemokraattien vaalitilaisuuksissa ja valitsee ehdokkaansa heidän listoilta koska on itsekin uskovainen. Sääli sinänsä. Voisi maailman kuva avartua hieman.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.5.2009 00:12

Olen aina sanonut, että parasta KD:ssa on Räsäsen tytär, ja luettuani blogiasi, mielipiteeni on käynyt yhä vahvemmaksi! :)

KD voi hyvin olla valinta vaaleissa, pidän jännitystä vielä yllä puolitoista viikkoa ja päätän äänestyspäivään mennessä, miten toimin.

Joka tapauksessa, omasta mielestäni on hienoa, että joku pitää yhä moraalia yllä, pitäen vanhoista tavoista ja arvoista kiinni. Tähän liittyen esittäisinkin kysymyksen; mikä on KD:n kanta maahanmuuttopolitiikasta? Halutaanko tänne elintasosotureita vai ei? Eikö Suomen pitäisi kristittynä maana ensin pelastaa vainotut kristityt, jotka luultavasti sopeutuisivatkin tänne paremmin kuin muslimit? Esim. Suomen muuttaneet kiinalaiset kristityt ovat Suomessa työllistyneet erinomaisesti, eikä heitä ole näkynyt rikostilastoissa.

Ennen kuin nostatte Hitler -kortin tai huudatte rasismista, niin pohtikaa ensin: Eikö Suomeen kannattaisi ottaa (mikäli kannattaa ollenkaan, huomatkaa lopputeksti) ihmisiä, jotka tänne varmimmin sopeutuvat? Eikö se olisi niin maahanmuuttajan kuin vastaanottavan valtion etu? Vai onko maahanmuuttajan pakko olla musta ("jotta saadaan väriä katukuvaan") ja muslimi ("monikultturisuus on rikkaus")?

PS:ää en tahtoisi äänestää, puolueen hylättyä Halla-aho on mennyt usko Soiniin. Kokoomuksen Pöntiäinen olisi oiva valinta muuten ellei olisi maahanmuuttopolitiikkaan kuulumattomissa asioissa täysi tollo. Yms. kielitaito niin huonoissa kantimissa... Eikä kokoomuksen demokratiakaan liiemmin houkuttele, seuraava lainaus on seurausta Pöntisen vaalimainoksesta: "- Kokoomus ei hyväksy tämän kaltaista kielenkäyttöä. Pöntiselle on tehty selväksi, että vaikka maahanmuutosta pitää käydä avointa keskustelua, kokoomus ei suvaitse suvaitsemattomuutta, Tujunen kertoo."

Avointa keskustelua halutaan, muttei silti saa olla eri mieltä? Aika jännää. Tässähän isot puolueet oikein pakottavat äänestämään Kristillisdemokraatteja, kun tekevät itse niin typeriä kannanottoja, milloin mistäkin...

Edelliselle kommentoijalle (Eii): Miksi suotta valehtelet? n. 80% suomalaisista on Kirkon jäsenenä, jonka lisäksi maasta löytyy vielä niin muslimeja, juutalaisia, ortodokseja yms - unohtamatta kuitenkaan ateisteja.

Joku puhui ylempänä köyhyydestä; miltä kuulostaa fakta: Keskimäärin yksi somali maksaa valtiolle vuosittain 57 000 euroa? Tai, että kaikista somaleista vain 10% käy töissä? Jo noilla 57 000 eurolla saataisiin Afrikkaan 150 koulua ( http://www.lahjaksilehma.fi/lahjakauppa/id/15 ), yli neljälle tuhannelle nepalilaistytölle koulutus vuodeksi (Saara oli huolissaan huhtikuun blogikirjoituksessaan tyttöjen asemasta - paras tapa nostaa naisten asemaa yhteiskunnassa on koulutus) tai paljon hyvää aikaan ihan kotimaassakin. Ruokaa köyhille yms.

-Sakke

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.5.2009 00:31

Nimimerkille Eii:
Haluaisin kysyä, millä perusteella suurin osa suomalaisista ei usko yliluonnollisiin asioihin. Eikö valtaosa väestöstä kuitenkin kuuluu kirkkoon? Kristillinen usko ei ehkä tällä hetkellä ole muotia, mutta jokainen saa uskoa mitä ja mihin haluaa - myös sinä.

Mielestäni ihmisiä, jolla on kristillinen vakaumus ei saa kieltää toimimasta päättävissä tehtävissä. Onhan jokaisella ihmisellä jokin vakaumus, kuului siihen sitten yliluonnollista tai ei. Myös ateistinen vakaumus on oma maailmankatsomuksensa, ja kuka voi määritellä mikä on "oikea" maailmankatsomus? Kuten ei urheilussakaan pelaaja itse voi määrittää voittoaan vaan siihen tarvitaan tuomari, ei eri maailmankatsomuksia voi tuomita mikään toinen maailmankatsomus, vaan tarvitaan jokin ulkopuolinen.

Anni
PS Tsemppiä Saara :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tattipatti

29.5.2009 02:15

uskonto on 2000-luvulla pelkkää vitsiä; massaväestöä voi ohjailla uskonnon tai politiikan avulla. yhdyn Eii:n kommenttiin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Eii

29.5.2009 13:04

Kirkosta eroavien määrä kertoo mihin suuntaan ollaan menossa. Ihmiset saavat toki uskoa mihin haluavat mutta minun mielestäni se kielii suoraan sanoen arvostelukyvyn puutteesta ja jopa tyhmyydestä. Kaksi asiaa joita en päättäjissä kaipaa. Kirkko on enää lähinnä vanhoja perinteitä ylläpitävä yhteisö. Todella harva enää tosissaan uskoo jumalaan tai jumaliin. Ihmiset tykkäävät käydä juolukirkossa ja kirkkohäissä koska ne ovat hienoja ja näyttäviä tapahtumia. Kirkko ja uskonto ovat aina olleet erittäin tehokas tapa kerätä ihmisiltä rahaa ja pitää heidät kurissa pelottelemalla helvetillä jne. Kirkon ja uskontojen nimissä on alotettu sotia enemmän kuin minkään muun asian. Ihmisiä on kidutettu ja tapettu, poltettu roviolla jne. Minä en halua olla missään tekemisissä sellaisen organisaation kanssa enkä myöskään halua että eurovaaliehdokkaani on. Mutta jokainen tyylillään. Usko jumaliin syö uskottavuutta poliitikolta mielestäni paljon. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan väestön korkeimpien älykkyyosamäärien omaavien henkilöiden joukosta löytyy erittäin paljon ateisteja. Ja vastaavasti tyhmimmät ihmiset uskovat jumalaan aivan hiestä märkänä. Se kertoo myös jotain. -Eii

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

29.5.2009 13:12

Saara. Onnea onnea. Saat siis valkolakin nyt. Kylläpä osaat kirjoittaa hyvin ja järkevästi. Et yritä olla olevinasi. Ja kommentteja satelee toisin kuin kansanedustajien kirjoituksiin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pikku-ukko

30.5.2009 00:26

täh, miten niin "Äänestämättä jättäminen on avoin valtakirja päättäjille tehdä mitä tahansa päätöksiä.". Eikä ole, vaan äänestämättä jättäminen on äänioikeutensa antamista niille, jotka äänestävät. Minun mielestäni on parempi jättää äänestämättä kuin äänestää mutulla vain äänestämisen vuoksi. Vai korvaako määrä laadun? Olisiko oikeasti parempi, jos jokainen suomalainen heittäisi vaikka noppia ja sen perusteella valitsisivat edustajansa, kuin että esim. 30 % kansasta syventyisi eu kysymyksiin ja äänestäisivät ja loput, joita ei kiinnosta, jättävät äänestämättä?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.5.2009 05:48

Olen humanisti ja aina heikoimman puolella. Kirkkoon en kuulu, koska: minun jumalani ei syö lihaa eikä hyväksy eläimiä minkäänlaisina tehotuontanto-objekteina. Minun jumalani ei eheytä homoja, sillä me homoihmiset olemme olleet siviilisaatiossa mukana aina alusta (mitä ikinä se seitten onkaan) saakka. Minun jumalani ei osoittele sormellaan muita ja väitä, että vaan "tällä elämäntavalla" löytyy taivaspaikka tai inkarnaation korkeampi aste. Mitähän Saara kommentoisi edellä mainituista teemoista...äitinsä mielipiteet ainakin homoasiaan on kuultu hyvinkin fundamentalisessa valossa... -Tasapaino

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mika

30.5.2009 23:30

Kristityt nyt kai kuitenkin ovat maailmanhistoriassa toimineet kaikista moraalittomimmin kautta aikain. "Usko meidän mielikuvitusjuttuun tai me irrotetaan sun pää! Muut mielikuvitusjutut kuin meidän eivät ole totta."

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

31.5.2009 21:01

"Äänestämättä jättäminen on avoin valtakirja päättäjille tehdä mitä tahansa päätöksiä."

Nehän tekee joka tapauksessa mitä tahansa päätöksiä. Suomessa vain näytellään demokrtatiaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus