Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2009.

8-vuotias vaimo  24

Saudi-Arabiassa kahdeksanvuotias tyttö ei saanut avioeroa 60-vuotiaasta miehestään. Tytön isä on rahapulassa naittanut tyttärensä iäkkäälle miehelle, joka maksoi myötäjäisrahat. Tytön äiti yritti saada oikeudessa eron tyttärelleen, mutta saudiarabialainen tuomioistuin päätti pitää avioliiton voimassa. Mitä muuta tämä on kuin lasten myymistä? Lapsen seksuaalista hyväksikäyttöäkin se on, sillä oikeus antoi luvan ikämiehelle seksiin tytön kanssa, kun tämä tulee murrosikään.

Suomessa muuan imaami kertoi haastattelussa vihkineensä 14-vuotiaan muslimitytön avioliittoon. Hän piti 13 vuotta hyvänä avioitumisikänä. Kun lausunnosta nousi kohu, hän perui sen ja kertoi muistaneensa iän väärin.

Toisaalta – samaa, mitä Saudi-Arabiassa tehdään laillisesti ja tuomarin luvalla, läntisessä maailmassa tapahtuu enenevästi aikuisten itsekkäissä alakulttuureissa. Useat suomalaistytöt joutuvat kokemaan pedofiliaa, mikä jättää pysyvät henkiset haavat.
Länsimaissa nuoret aloittavat seurustelun hyvin varhaisessa iässä; lapsuus loppuu monella liian lyhyeen. Keskustelupalstalla 15-vuotias poika kyseli, onko hänen 11-vuotias tyttöystävänsä frigidi, kun ei halua seksiä tämän kanssa.