Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2011.

Johnny ja meikatut merirosvot  1

Minulla on pieniä antipatioita 3D-elokuvia kohtaan. Liian usein siitä 3D-tekniikasta on jäänyt muistuttamaan pelkkä kipeä nenä. Lisäksi, olen poika, joka käyttää silmälaseja. 3D-lasit on niin kivasti suunniteltu, että ne sopivat erilaisten silmälasien päälle. Nenänvarren päälle voi kasata kuitenkin vain rajallisen määrän kamaa. Minun nenäni on ihan normaalin kokoinen, ei ne 3D-gogglesit siinä kauhean mukavasti istu. Kriitikot kehuvat elokuvia siitä, että 3D-efektit eivät häirinneet. Minä taas haluan, että kankaalta puskee tehostetta silmille kunnolla ja sekä korkealle että syvälle. 3D-efektit on venytetty äärimmilleen esimerkiksi juonettomassa zombihötössä Resident Evil: Afterlife.

Nyt teattereissa on piirrettyjen lisäksi seikkailuelokuva lapsille ja lastenmielisille, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Kyseessä on siis sarjan neljäs osa. Neljäs. Yleensä tämä ei lupaa hyvää. Tekijöiden keskuudessa on väläytelty jopa mahdollisuutta uudesta trilogiasta. Edellisiä osia ei ole pakko katsoa ennen tämän katsomista, aika itsenäinen paketti on kyseessä. No mutta kannattaako se katsoa vai ei?

Johnny Deppin elokuvissa on hienoa Johnny Depp, ja Pirates tarjoaa juuri sitä. Depp keikaroi jälleen Jaska Varpusena. Pari muutakin tuttua naamaa löytyy. Lisäksi pahiksena merirosvomaisissa silmämeikeissä on itse Lovejoy, antiikkikauppiaiden eliittimies. Näyttelijöillä ainakin on taitoa. Ensimmäisten osien Keiran ja Legolaksen korvaajat keskittyvät olemaan söpöjä (ja Merenneito-Astrid on).

Jos tämän elokuvan aikoo mennä katsomaan, niin muistakaa, että se on Walt Disney –elokuva ja tehty lapsille. Veri ei roisku ja rommipullo on miekkaa tärkeämpää. Ja minua harmittaa, ettei tällaista ollut silloin kun olin 11-vuotias.

Katso: Jos Johnny on ihana tai ainakin hauska. Jos tykkäsi aiemmista, tämä yltää osan niistä yläpuolelle.

Älä katso: Jos et pidä siitä, että Englannin sotilaat ovat lähinnä koomisia nyrkkeilysäkkejä.

[video]GI6CfKcMhjY[/video]

Kirjoittaessa soi tämä.


Superthorstai  1

Tänään arvostelen elokuvateattereita.

[LAINAUS Kimmo Laakso] Mutta jos elokuvissa nähtäisiin useammin vanhoja elokuvia me voisimme tasan tietää mitä saamme, ottamatta riskejä. Ajattele: haluat tehdä vaikutuksen mielitiettyysi. Ehkäpä olisi parempi viedä hänet katsomaan taattu veto, se leffa minkä olet nähnyt 77 kertaa. Vaikkapa Taxi Driver vuodelta 1976, jossa Robert de Niro esittää Travis Bickle-nimistä suharia.[/LAINAUS]

Laakson kirjoitus DVD-aresti kysyy, miksei vanhoja leffoja näytetä toiveuusintoina leffateattereissa. Klassikot joutuvat dvd-hyllylle arestiin. Hyvä kysymys. Itse en ehkä yrittäisi tehdä vaikutusta mielittyyni, Taksikuskilla. Mutta elokuvalla Once saattaisin yrittää. Itse olen enemmän huolissani tulevista sukupolvista. Kotiteatteri ja yhden seinän täyttävä valkokangas on pakkohankinta. Muuten lapseni ei ehkä ymmärrä Terminator 2:n nyansseja. Entäpä ne ”eeppiset” elokuvat. Avatar pitää nähdä elokuvateatterissa, jos ei voi, niin Pocahontasin voi katsoa sitten kotona.

Sitten on vielä ne klassikot, joista Laakso kirjoittaa. Niitä varten tarvitaan vanhanaikainen projektori. Niitä klassikoita pitää metsästää, että ne saisi edes sinne dvd-arestiin.

Minulla on kuitenkin uskoa. Finnkino näyttää nyt jo oopperoita ja välillä urheilulähetyksiä. Ehkäpä joskus vielä se Huuliharppukostaja.

Spidermanista tehdään reboot, eli uusi ykkönen, joka aloittaa tarinan alusta. Ymmärsin Bondin rebootin. Ymmärsin Teräsmiehen rebootin. Ymmärsin todella Batmanin rebootin. Tätä en ymmärrä. Spiderman-leffat eivät ole minusta niin vanhoja. Minäkään en ole vanha. Arvostelen tässä vielä yhden uuden elokuvan. Thor kertoo supersankarista, jonka supervoimat johtuvat siitä, että se tyyppi on oikeasti jumala. Tällä alkuasetelmalla elokuvan pitäisi olla silkkaa timanttia. ei ollut. Jätkän mukaan on sentään nimetty viikonpäivä. Pettymys.

Katso: Jos kaikki Marvel-leffat pitää nähdä, ja sinusta on hauskaa nähdä Samuel L. Jackson huonoissa elokuvissa.

Älä katso: Jos efektihöttö ei ole juttusi ja Robert Downey Jr. asetti supersankarileffa-rimasi korkealle Ironmanissa.

[video]JOddp-nlNvQ[/video]

P.S. Katsoin kirjoittaessa euroviisukarsintoja. Suomen esitys oli mielestäni parempi kuin monella muulla. Onko tämä paha?


Tyttö ja poika tapaa, ja sit se onkin prinssi  2

Koska kerään yhä rohkeutta deitti-ilmoituksen tekemiseen ja tuoreimmat minusta olevat kuvatkin ovat viime vuosikymmeneltä, tutkailin tämän sivuston muuta tarjontaa ja luin muita blogeja. Jotkut olivat huonoja, jotkut hyviä. Lopuksi ihastuin naiseen nimeltä Sandra Marins.

[LAINAUS Sandra Marins] Muutin enkkuun mennäkseni naimisiin Russell Brandin kanssa. Hänet vei Katy Perry. Sitten vaihdoin Williamiin. Sitten tuli Kate. Minulla on pari Kate ja Katy nimistä tuttua. Poistin ne kaikki facebook-kavereista. Ihan vaan varmuuden vuoksi. [/LAINAUS]

Muodikkaana tyylibloggaajana neiti Marins käsittelee ajankohtaisena aiheena kuninkaallisia häitä. Muotitietoisena elokuvabloggaajana minun on tehtävä samoin. Nimittäin, tiesittekö, että Kate ja Williamista tehtiin jo elokuva? Ettekö? Teiltä jäi siis huomaamatta vaikkapa tämä uutinen. Hesarin juttu kertoo, että brittikriitikko Stephen Batesin mukaan William & Kate: The Movie on niin surkea, huono, hirveä ja paska, että siitä tulee luultavasti klassikko. Jos joku sanoo, että tässä on kamalin tuotos ikinä, niin minun mielenkiintoni herää. Voiko se olla huonompi kuin se Twilightin jatko-osa, New Moon?

Voi se.

Bates on oikeassa. William & Kate: The Movie on sellainen imelä oksetus, että kaikenlaiset pöljät haluavat nähdä sen. Ennen kuin tuota tekelettä ryhtyy katsomaan (älkää kukaan ryhtykö), pitää valmistautua henkisesti ja sanoa itselle, että nyt katson tuubaa ja nauran sille siksi, että se on tuubaa. Lisäksi vapun jälkeinen krapulani ei voi tästä enää pahentua.

Voi se.

Mitäköhän tuosta leffasta nyt sanoisi? Alussa on teksti ”Inspired by True Events”. Elokuva on paskuuttaan hauskempi, jos ajattelee, että näin kävi sit oikeestikin. Joo… William ihastui Kateen, kun Kate esitteli cocktail-mekkoa jossain hyväntekeväisyyseventissä. Kate käveli catwalkilla vikana ja oli kaikista kaunein. Ai miksi oli kaunein? No kun sen mekosta näky läpi. (Jos et usko, katso leffa. I dare you.) Lempikohtani on, kun William tulee Middletoneille yökylään ja seuraavana aamuna katsotaan perheen kesken ”rennosti” jalkapalloa.

Katso: Jos keittiön kaapit on täynnä Ruotsin kuninkaallisten häiden hääastiastoa ja Williamin ja Katen häätilpehööritkin on jo tulleet postissa.

Älä katso: Jep, älä katso.

Huh, onneksi saatoin samalla lukea Laura Heijan tatuointiongelmia. Luulen, että Lauran oikea ongelma on siinä, että hän on liian hyvännäköinen. Ensi kerralla pitää puhua Kimmo Laakson blogista. Vaikuttaa hienolta mieheltä.