Elämänedustajan manifesti

Yhteiskunnallisia mietelmiä ja aatteen paloa.

Seuraava

Parlamenttiin vai ei? (julk. 23.8.12)  1

Kysyttäessä, miksi Vasemmisto on mukana hallituksessa, näkisin kysymyksen asetetun väärin. Joukkojen vallankumouksellisen mielialan nostattamisen edellytykset jo yksistään vaativat sitä. Siksi kysymyksen tulisi olla, kuinka osallistuminen hallitukseen edesauttaa porvarillis-demokraattisten ennakkoluulojen paljastamisessa, hälventämisessä ja voittamisessa.

Useammin kuin kerran kuullaan moitetta puolueen kehnoja ‘johtajia’ kohtaan ja langetaan epätoivoon kieltäen parlamentaarinen toiminta.
Lenin korosti aikoinaan, että arvostelu olisi oikeutettua, ei parlamentarismia tai parlamenttitoimintaa vastaan, vaan niitä johtajia kohtaan jotka eivät osaa tai eivät halua käyttää parlamenttivaaleja ja parlamentin puhujalavaa vallankumouksellisesti, kommunistisesti.

Vain arvostelu, joka samanaikaisesti kasvattaisi sekä ‘johtajia’ että kansanjoukkojen poliittisen käsityskyvyn kasvua, olisi hyödyntävää arvostelua.

On väärin jättää käyttämättä mahdollisuus hyödyntää taantumuksellisia tahoja, kuten ikiporvarillista hallitustamme, vallankumouksellisesti, edistäen ärhäkkäästi Suomen kansan etuja.

Niin työtätekevän kuin muidenkin oikeutena on oppia ymmärtämään oikein poliittinen tilanne ja käsittämään tästä tilanteesta johtuvat sekavat tehtävät, jotka Vasemmistolla on edessään. Nämä tehtävät koskettavat varsin usein tavallista kaduntallaajaa.

Vaikeuksia, joita hyvän hallituspuolueen rakentaminen vaatii suurpääomaa edistävän hallituksen sisällä, ei tule pelätä. On helppoa näyttää “vallankumouksellisuuttaan” kieltäytymällä hallituspolitiikan muokkauspyrkimyksistä, mutta juuri tuon helppoutensa vuoksi se ei ole ratkaisu ongelmiin. Tämän myös oppositioon pettynyt kansalainenkin tiedostaa.

Minä näkisin, että kysymys on vastuunotosta, mutta ei nuoran perässä kulkevasta vastuusta a la kokomusta, vaan vallankumouksellisen sosialistisen hallitustyön rakentamisesta.

Pyrkimyksessä näyttää asiain oikea tila ja huolehtia että mm. Kokoomus ei saa liikaa liikkumatilaa hallituksessa. Ihmisoikeutemme vaativat tätä.

Oikeisto on piittaamaton kestävän kehityksen edellytyksistä, ihmisten tasa-arvoisuudesta ja ihmiskunnan palauttamis’ toimista orjuuden olosuhteisiin.

Vasemmisto puolestaan on taipunut liian usein oikeistolaisen eriarvoistavan politiikan toteuttamiseen.

Vihreät ottavat härskisti kaiken vasemmalta omaa agendaansa hyödyttävän, ja samalla edistävät antivihreyttä kokomustan kuoleman puutarhurina.

Keskusta esiintyy yrittäjien ja maaseudun puolesta puhujana, mutta samalla riistää maatalousyrittäjiä ja avittaa jättifirmoja ohi tavallisen elinkeinoyrittäjäin’. Muut eivät ansaitse saada palsta tilaa. Edellä mainittujen toilauksista saa muualta enemmän kuin tarpeeksi infoa.

Tämän sanottuani, lienee ilmeistä että Vasemmiston kritisoinnin toivoisi päätyvän sellaisten korviin, jotka kykenevät objektiivisesti tarkentamaan omaa asennoitumistaan rivijäseneen kuin myös hallituksen nykyiseen Eurostoliiton kostoa pelkäävään leikkauslinjaan.

Suomen monipuoluesysteemin periaatteellinen vastakkainasettelun ja vaihtoehtojen tarjonta on usein kielletty suoraan Kokoomuksen puolelta. Suomen poliittinen järjestelmä muistuttaakin huolestuttavan paljon Venäjän mallia. Venäjälläkin löydät useita puolueita, mutta toteutettavaa politiikkaa ei merkittävästi muuteta.

Sietämättömän korkean verotuksen, surkean ostovoiman ja liberalismin alttarille uhrattavien julkisten palveluiden maa nimeltä Suomi. Kallis ruoka, syrjäytyminen, itsemurhat ja pahoinpitelyt, työttömyys, omistussuhteiden oikeudelliset edut ohi ihmisoikeuksien… Tätäkö me haluamme?

Parhaat ratkaisut eivät saa jäädä kompromissien jalkoihin.

On monta syytä pyrkiä vaikuttamaan hallituksessa.

Sosialistinen, elämän arvoinen Suomi ja maailma on hyvä esimerkki.


Ideologiseen kasvatukseen (julk. 20.8.12)  1

Näkemys, että eurokriisi on mahdollisuus luoda ihmisten Eurooppa, jättää laskuista pois faktan, että ‘markkinat’ eivät salli etujensa haastamista. Venymistä suuntaan ja toiseen tehdään, mutta ilman vasemmistolaisen tietoisuuden nousua emme koskaan saa tilaisuutta hallita järjestelmää. Järjestelmää, jonka merkitys on kehittyä tarpeeksi jotta sosialismi saisi tukevan pohjan uudelle rakennustyölleen.

Parantamalla ihmislajin kulttuurievoluution myrkyttämästä itsekkyyden, kuluttamisen ja yksipuolisen tuottamisen kuonasta, olemme hyvällä alulla hallitumpaan kansantalouteen sekä markkinatalouteen. Ja vaikka tyytyminen markkinain’ hallintaan ei pidemmän päälle riitä, on realistista ensin löytää keinot sosialismin kehitykselle kunnes kommunismi saattaa tulla ajankohtaisemmaksi.

Yhä useammat havahtuvat inhimmilliselle, järkevämmälle vaihtoehdolle pohjautuvaan sosialismiin, verrattuna kapitalismin ihmistä hyväksikäyttävään järjestelmään.
Työstämällä oikeistolaisesta “hallitsematon järjestelmä ennen ihmistä”-tutkimustyöstä vapaata valistustyötä, voimme edesauttaa vaihtoehtojen esille tuloa hyvässä mielessä.

Jopa hallitustoverimme demarien piirissä myönnetään analyysin paikka. Nähdäkseni useimmat puoluelehdet ja rivijäsenet toivoisivat muutoksia, yli puoluerajojen, ylemmän johdon ratkaisuihin.


Supermarketviinit (julkaistu 18.6.12)  1

Viinien hinnat alkavat hieman alle kuudesta eurosta.
Kun huomataan miten pieni osuus tuottajalla on halpaan viiniin, herää kysymys, mistä Alkossa myytävän viinipullon hinta sitten muodostuu?

Otetaan esimerkiksi halvimpaan hintaluokkaan kuuluva, noin kuusi euroa maksava viinipullo. Vaikkapa sisilialaisen Montalton tuottama Il Papavero Rosso, joka lempeän hedelmäisenä ja kevyesti pippurisena viininä on oiva grilliruoan kumppani.
Hintaa Italialaiselle tulee 6,49e.

Verotus alkaa arvonlisäverolla, jonka osuus on 1,14 euroa. Alkoholijuomavero, pakkausvero ja panttimaksu tekevät yht. 2,42 euroa. Alkon kateprosentti viinille on 52, josta tulee 0,92 euroa.
Ynnäämme tähän vielä pullon kierrätysmaksun ja jakelukustannukset, joista tulee yhteensä 0,42 euroa. Näin hinnaksi jää vaivaiset 1,2 euroa. (Esimerkissä on oletettu myyntimääräksi 5000-50.000 pulloa)
Kun hinnassa jo on mukana viinikauppiaan kate, saamme lopulliseksi tuottajahinnaksi alle euron pullolta.

Halvoissa viineissä verotus ja muut välilliset kustannukset korostuvat, erityisesti Suomen kaltaisessa monopolimarkkinain’ paratiisissa. Mutta ainakin kysyntää halvoille viineille on; alle 6,99 euroa maksavien viinien osuus punaviinimyynnistä on 51,9% ja valkoviineistä peräti 63,9%.

Alkon olemassaolo on valtiolle elinehto, mutta markkinapolitiikassa vilkkuu pullon mentäviä aukkoja. Tästähän selvitään lisäämällä alkoholiverotusta, eikös? Noh, joka tapauksessa, halpa viini voi hinnastaan huolimatta olla erinomaista. Kippis!


Seuraava