Hampaatonta ja pureskelematonta ajatuksenjuoksua.

  • FiloSohvi

On ne kuulkaa vekkulit vehkeet, hampaat nääs. Sillon ko niit on.
Niitä löytyypi melkolailla selkärankaisilta. Että jos jos joku sua herjaa selkärangattomaksi niin irvistäppä sille koko hammasrivillä, että "tässä sulle selkärangattomuutta näytän,***tana". No, tietty jos o hetulavalas tai hampaat lasii unohtanu tekari-ikänen ni kandee funtsaa toisenkin kerran ennekö lähtee elvistelee selkärangallaan eli hampaillaan...
Tiesikkö muutes et selkärankaseks tunnistaa hampaista helposti norsun, mursun ja sarvivalaksen kun niillä on ne sellaset syöksyhampaat mitkä näkyy vaikkei niitä liiemmälti hymyilyttäskää?
Yleensä hampaat on melko kestävät, ei me rikki vaik ihan majavana rouskuttas pari puuta nurin, mut sit ne voi olla toisalt aika haperot jos suus o pienepieni hammasmato tai pöpöi ja sokrui tai puhkee viisurit tai joutuu ottaa jotai lääkkeit tai tai tai....
Alunperin hampaat oli sitä varte, et niil duunataan purtavasta syöntikelposta, onhan se helpompi niellä hyvin pureskeltu pihvi ku kokonainen. Paitsi jos kysees o sellain työmaaruokalan einespihvi.Ne o ain tosi pienii, tietookaa mistää 150 ramman raakapainost. Nii, ja se ruuansulatus alkaa jo täs vaihees, vaikkei sitä kyl joka jamppa tiijä. Mutta minäpä tiijän, tää on sellane amylaasientsyymi-tyyppinen ratkasu ja se onki sit iha toine juttu.
Nykyjään hampail on kyl monta muutaki tarkotusta, niinkö esmes myyä kaikenlaisia asioit alkaen hammastahnoist ja päättyen vakuutuksiin ja autoihin. Vai ootko nähny yhtää mainosta mis ne tyypit ei hymyilis kitapurje tuulettuen sielt tasasen, vitivalkosen fotoshopatun hammasrivin välist?
Ja sit ne o sellanen kesto puheenavaus etenki hiakkalaatikkopiireis sillai niinkö et "meiän Maijal puhkes ekat hampaat nyt kolme viikkosena ja mä oon iha puhki ku se itkee niie tuloo", "aijaa meiä Liisapa kyl synty kaikki hampaat suussa, viisuritki oli jo.... "
Ja ne tarjoo melkolailla mukavan elintason monelle tohtoris- ja terveydenhoito ja- kaunistautumis alojen piireis. Tän mä tiijän NYT tosi hyvin, mulla alkaa olla kokemusta, nääs.
Niinkö tän vastakohdastaki, eli siit kui paljo persus kestää tehä velkaa jos niie kans tulee jotai ylläri ongelmii, niinkö esmes tukka lähtee pääst ja saa verenmyrkytyksen tai silmäluomet turpoo ja pää o koko aja kipee tai tulee aivoinfarkti ja saa puolesvälis aikuisikää ekan korvatulehuksen tai pyörryttää ja luumätä iskee leukaluuhu tai pumppu kiskoo lisälyöntei tai tai tai.....
Se o sellanen homma, et aika isot velat kestää ko o pakko, etenki jos ei kestä julkisen puole aikataului. Juu, et sitä mä nyt vaa aattelin täs sanoo, et käykää siel hammaslääkäris sännöllisest vaik ei huvittaskaa ja vaikkei ne hampaat särkis. Ne voi olla särki ilma et niit särkee yhtää. Ja sit vasta särkeeki ku tällänen särkyny mut särkenemätön hammas o otettu pois. Minäpä tiijän ko tulin hankkineeks kokemusta tästäkii.
Sit vois ehkä olla käymättä jos sattuu olee hai tai Andy, ekalle kasvaa uudet hampaat irronneiden tilalle ja tokalle sponssas joku hammasklinikka uudet leegot.
"En ole ulkona kuvioista, olen pihalla." sanos Nykäsen Matti.

;-)
;-)

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus