Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2007.
Edellinen

Poissa  1

Eluko says:
käääk, liikaa vilkkuvia palkkeja...
Kukkei says:
apuaaa
Eluko says:
ehditkö välillä poistuakin
Eluko says:
sie oot nopee
Kukkei says:
mitä? olix mä poissa?
Kukkei says:
en ollu
Kukkei says:
en ole oinut olla
Eluko says:
joo, olitpa
Kukkei says:
nii hugas, ettei taju
Eluko says:
sano et sä oot just kirjautunu
Kukkei says:
uuh
Eluko says:
tai jotain..


Tyhjööö  5

Kukkei says:
eLUKOOOO!
Eluko says:
Kukkeiiiiiiii
Kukkei says:
MÄH
Kukkei says:
Kohta mä kirjotan
Eluko says:
Mitäää? Jäin jumittaa
Kukkei says:
blofii
Kukkei says:
äåpöf
Kukkei says:
mitä jumitit?
Eluko says:
chattailin
Eluko says:
mitä blogailet?
Kukkei says:
EN TIÄ
Kukkei says:

Kukkei says:
kenen kaa?
Eluko says:
yhen kaverin
Eluko says:
kirjota jotai kivaa
Kukkei says:
kiitti
Kukkei says:

Kukkei says:
kenen kaverin?
Eluko says:
et sä tunne sitä.
Eluko says:
mitä kiitti?
Eluko says:
w00t. ei tajuu
Kukkei says:
vinkist mitä kirjottaa, äläkä vaiha puheenaihetta
Eluko says:
mitä puheenaihetta?
Eluko says:
eihän me puhuta
Kukkei says:
Miks mulla ei saa olla vaaleetukkasii naisii, mut suöl saa olla tuntemattomii kavereit?
Eluko says:
ollaan niiin eri levelil tänää
Kukkei says:
ei olla
Eluko says:
pistit pahan... emmä tiiä
Kukkei says:
nii'I
Eluko says:
mut se on tuntematon ko sä et tunne sitä
Eluko says:
en voi sille mitään Sorry...
Kukkei says:
tää on taas tätä sukupuoltenepätasa-arvoa
Kukkei says:

Eluko says:
elä möksää
Kukkei says:
ei se mitää
Kukkei says:
mäki joudun sulle aina tilitt'ämään
Kukkei says:
mut sä vaan kuittaat, et emmä sitä kuitenkaa tunne
Kukkei says:

Eluko says:
sä oot ihan sekai
Eluko says:
No tota
Eluko says:
öö


Kerpele  4

Mikä vaivaa niitä ihmisiä (miespuolisia), jotka eivät selvästikään ymmärrä selkeällä suomenkielellä sanottuna (oikeasti selkeästi), ettei voisi vähempää kiinnostaa? Jos suoraan kysyy, että tulisinko alasti hyppimään parvekkeelle hänen kanssaan ja vastaan siihen suoraan, etten halua tulla, niin miksi pitää tivata voiko hän tulla luokseni? Ja kun hän kysyy, etteikö seura kelpaa ja vastaan, ettei todellakaan kelpaa, niin miksi pitää kysyä miksei kelpaa?

Onko mun pakko perustella mielipiteitäni ja sitä mitä minä tahdon? Pitääkö ne perustella vain siksi, että olisi jotain keskusteltavaa? Tai, no, Elukolle pitää selittää, mutta se noudattaakin sääntöjä. Eluko ei tosin liity ongelmaan liimallakaan.

Miten voi ihminen pysyä niin muuttumattomana vuodesta toiseen, että usean vuoden tauon jälkeen henkilö on edelleen samassa henkisessä tilassa, kuin ennen taukoa? Ja blokattuani häntä vuoden, sallin hänen keskustella kanssani todetakseni vain sen, että jutut ovat edelleen .. hhmmm .. hävyttömiä .. väärä sana .. Älyttömiä (Oikein!) ja saavat minut ihmettelemään suu auki ihmisen henkistä taantumusta.

Haha, onneksi olen itse niin _älyllisesti kehittynyt_ xD


Gnjäh  3

Lokit ja demarinuoret ovat liittoutuneet keskenään. Koska lokkejen juonet ovat tiedossa ja naamioituminen ei ole heillä parhaasta päästä, tarvitsee turvautua demarinuoriin. Niitä on helppo ujuttaa näkö- ja kuuloetäisyydelle tarkkailukohteesta puistossa.

Nii vissiin!

Ei vain voi olla luontevaa, että kohtuu normaalin näköiset nuoret miehet alkavat yhtäkkiä puhua politiikasta. Puistossa. PUISTOSSA! =S Ahdistavaa.

Lähinnä alkaa pelottamaan, eikä keskustelijoita voi kuin tuijottaa suu auki ja ihmetellä. Ei, ei. Ei auta selitellä, että joitain voi kiinnostaa ja asia voi olla heille tärkeä. Se on lähes paranormaalia, että paikalle saapuessa aletaan kovaan ääneen keskustelemaan "älykköpuheita" katsellen samalla syrjäkarein paikalle istumaan tulleita. Ja kun ei huomiota heru (paitsi se suu auki tuijottaminen ennekuin pääsee tilanteen tasalle ja saa ruumiinsa hallintaan), puheet hiljenevät ja muuttuvat muiksi.

Ellei sitten ollut tarkoitus iskeä esittämällä intellektuellia ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostunutta aristokraatihtavaa akateemikkoa. Uh. Ei uponnu. Eikä tällä kertaa edes osunut lähelle.

Ehkä kävi itte liian hitailla, eikä siksi tajunnut. Toisaalta, jos olisi ollut tarpeeksi vauhdissa, niin ei olisi edes kerinnyt jäädä kuuntelemaan.

Pakko oli poistua leikkimään aarteenpiilotusta ja vainuamista. Elämän tosiasioihin on helppo tutustuttaa lapset leikin varjolla. Nyt nopsaa piiloon!


Sarvet ja otsahiukset  4

Pieni kapinanhenki nostaa suurta päätään. Turha napina on sieltä takaa ja ruokkii vastustamisenhalua. Ei äitee taida olla väärässä, kun väittää minua vastarannankiiskeksi.

Mutta kun näivertää. Ei. Paremminkin raastaa ja repii. Asiat, joita väitetään perustelluiksi ja niiden pohjalta vaaditaan asioita. Toisille ne ovat totuuksia, toisille eivät. Jos ei sovi muottiin, niin tulee runtua.

Ja siinä vaiheessa alkaa barrikadin rakennus.

Joko mulla on vääristynyt todellisuudentaju (ehkä hetkittäin) tai sitten tässä maailmassa on paljon miinuksia.


Musiikkia korvilleni  4

Jokaiseen mielentilaan on oikeanlaista musiikkia, niin sanotaan. ¨

Kuuntelin Radio Aaltoa mielentilassa, joka vastasi radiokanavan nimeä, mutta ei se musiikki siihen sopinut. Ei sitten kirveelläkään. Tosin käsittelyn jälkeen jouduin ostamaan uuden radion ja poistin kirveen järveen.

Rupesin miettimään sanontaa ja päädyin lopputulokseen, että on paljon musiikkia, joka ei sovi mihinkään mielentilaan. Näitä ovat ainakin muzak, saksalainen jazz, kansanmusiikki, ranskalainen rap ja Aki Sirkesalo. Ja Sami Saarta dissaan ihan omista syistäni.

Eikä musiikki voi tietää mihin mielentilaan se syntyy.

Säveltäjä ei luo musiikkia, sillä sävelet tulevat hänen päähänsä jostain, joten musiikki on jo syntynyt ja odottaa vain, että joku kuulisi sen ja kirjoittaisi ylös. Niinkuin Kukkei odottaa, että Eluko loisi hänen ajatuksensa ääneksi ja lauseiksi.

Joihinkin mielentiloihin ei ehkä olekaan musiikkia. Ei voi olla. Ei niin sekavaa ja vauhdikasta sointusikermää ole. Silloin on parempi vainuta ääneti.

Miksi pitää kävellä kysymään vastausta muualle ja muistaakin sen samalla, kun kysyy? Ja silti kysyy puoliksi sen kysymyksen. Ja sitten vastaa ääneen itselleen. Onko sitä niin riippuvainen muista, vai muistuttavatko muut asioista, joita koittaa alitajuisesti unohtaa?

Vainupoliisien 3. sääntö: Älä pidä muita duunikavereita.
Vainupoliisien 4. sääntö: Älä ajattele.


Rapsa  2

Vainupoliisien toinen sääntö on: Älä pysähdy.

Rankan kenttäviikonlopputehtävän jälkeen vainupoliisit ovat palanneet valeammatteihinsa konttorirotiksi, jossa palautuminen vaativista tehtävistä on mahdollista. Molemmilla on tosin omat ongelmansa rentoutumisen kanssa, kun Elukolta käydään kyselemässä tyhmiä ja Kukkei kyselee kollegoiltaan tyhmiä. Jos saa sanat oikein ulos suustaan.

Supersalaisessa työssään vainupoliiseilla ei ole tätä ongelmaa, kun Kukkein ei tarvitse kuin yrittää muodostaa kysymyksestään alku ja Eluko vastaa. Aina ei tarvitse edes kysyä. Tai vastata. Niin hyvin pelaa yhteen taisteluparin ajatuksenjuoksu.

Onneksi vainupoliisien ei tarvitse raportoida kenellekään muulle kuin itselleen. Eikä raporttien silloin tarvitse, eikä pidä, olla loogisia kokonaisuuksia. Raportteja ei oikeastaan edes tarvitsisi tehdä, mutta ne auttavat jälkeenpäin kokonaisuuksien hahmottamista. Vaikka edelleen epäselväksi jää mikä on totta ja mikä ei. Onko sitä sitten kuitenkaan oltu passissa vai tehty työmatkat ihan kotisohvalla.

Elukoa epäilyttää onko Kukkei todellinen vai mielikuvitusta. Omaa olemassa oloaan myös epäilevä Kukkei on varma kuitenkin siitä, ettei liikaa kannata miettiä. Siitä tulee pää vain kipeäksi. Parempi vain liihottaa eteenpäin.


Nesteellä  3

Vainupoliisit olivat ensimmäisellä kenttäkomennuksellaan passissa Kaisaniemenpuiston liukumäessä, kunnes valtaisa sadekuuro yllätti heidät. Pisaroita tuli ainakin viisi. Tämä märkyys sai vainupoliisi Kukkein sairastumaan hetkellisesti ammattitautiin, vainoihin. Onneksi vainupoliisi Eluko pysyi karppina ja hahmotti ympäristöä aktiivisesti.

Tilanteesta selvittyään taistelupari siirtyi aidanviertä kohti Brakua.

Vainupoliisit saivat kiinni 8 pupua, jotka muutuivat lokeiksi (huomio 5 lokkia vastaa 8 pupua, sillä niillä on siivet). He yhyttivät piilostaan myös oudon pyöräilijän, joka hätyytti puput, kiersi hiekkakentän ja mahdollisesti pissi keskelle hiekkakenttää.

Kusemisen katselu piilosta sai aikaan pakottavan tarpeen käydä Nesteellä. Siellä vainupoliisi Kukkei taltutti agressiivisen vessapaperirullatelineen ja jätti sen makaamaan raadeltuna lattialle. Kukkei ei tiennyt, että vessapaperirullateline oli liittoutunut vesihanan kanssa, joka yritti kostaa rullatelineen kohtalon.

Eikä aamupalaankaan mennyt kuin puoli tuntia.. Kukkei voitti Elukon arviolta 3 minuutilla. Sekin johtui vain siitä, että vainupoliiseilla oli kiistaa tienpinnan kosteudesta.

PS. Kukkei pelasti Elukon hengen.

PPS. Eluko suojelee Kukkeita vessapaperirullaepisodissa, vaikka epäilee Kukkein mielenterveyttä. Kyseessä voi olla postraumaattinen reaktio mahdollisesta itsensäpaljastajasta.

PPPS. 1. sääntö: Älä myönnä mitään.



Aatos  2

Uuh, jos oisi niin pitkät jalat ja niin lyhyet kädet, ettei yltäisi nostamaan housuja ylös... :S Tai laittaan sukkia jalkoihin. Voisi syödä aika lujaa. Ahdistava ajatus. Joutuisi palkkaamaan pieniä ihmisiä nostamaan housut puoleenväliin. Ne voisi samantien tehä triangelin... eiku spiraalin.. eiku semmosen jutun, ko ne on toistensa päällä ja pääsee korkeelle.

Ja ne voisi olla sitten tosi pieniä, jotta joukkueellinen riittäisi.

Niit vois samalla valmentaa johonki ihmispinokisoihin, jossa ne heittelee toisiaan ja heiluttelee viuhkoja... siis puuhkia. Työ ja huvi kerranki yhdessä. Tuloksia syntyis hommia tehdessä. Voittais kerranki jotain, edes valmentajana.

Ja voi sitä tuskan päivää, kun pienten ihmisten vapaapäivänä tipauttas jotain lattialle.. Pitäisi olla puhelin kaulassa, jotta voisi soittaa päivystävälle pikkuihmiselle, että tulee äkkiä tila-auto Smartilla auttamaan. "Vauhtiii!!"

Edellinen