Psykosta singoneita mielipiteitä

  • Kukkei

Cityn kolumnissa Psyko kerrottiin, että liikunta parantaa aineenvaihduntaa aivoissa ja sitä kautta lisää tehoa muistiin ja oppimiskykyyn..

Entäs jos ikiliikkumisesta huolimatta ei muista mitään ja oppiminen on vaikeaa? Onko syy silloin tutkimuksessa vai itsessä? Pakko olla tutkimuksessa.

Samoin kolumnissa sanottiin, että säännöllisellä treenaamisella voisi vaikuttaa autonomisen hermoston säätelyyn ja tasoittaa hormonitoimintaa. Eikös autonomia tarkoita juuri sitä, että tekee niin kuin tahtoo, eikä ota muilta ohjeita? Eli miksi se hermosto alkaisi sitten yhtäkkiä säännöstelemään toimintaansa kolmannen osapuolen neuvojen mukaan, ellei se vain esitä autonomista? Hermosto onkin niin hermoraunio siitä, ettei se osaa tehdä päätöksiä (mistä johtuu se, ettei aina ole tietoinen siitä, mitä esimerkiksi oikea jalka tekee pöydän alla tai ei vain osaa hallita suutaan ja puhua pälpättää muiden korvat punaisiksi), ja oikeasti vain odottaa, että joku ulkopuolinen tulisi ja ottaisi vallan ohjakset kouriinsa. Kouriinsa siksi, että ne ovat vakuuttavammat kuin kädet. Kaikkein vakuuttamattomimmat (edes Pohjola ei vakuuttaisi) ovat kätöset. Niihin ei kannata ohjasnuoria luovuttaa.

Vastuutonta on myös opettaa, että liikunta vaikuttaisi tasoittavasti hormoneihin. Eikös se ole juurikin siellä urheilukentillä, jossa näkee kiihkeimmät pelivarusteiden viskomiset, agressiivisimmat pelinvartijoille avautumiset ja vähiten lempeät vastustajan silittelyt? Vaikutus ei ole ailahtelua aiheuttava vain agressiivisuuden suhteen, vaan tuntuu ulottuvan myös seksuaalisuuden saralle. Mitä enemmän treenaa, sitä enemmän panettaa. Ja kokoajan. Välillä tekisi mieli tuottaa mielihyvää jopa valotolpalle, jos alla on erittäin hyvä harjoitussuoritus ja kotiin on vielä matkaa.

Se on kyllä totta, mitä kirjoituksen peräkkäin asetellut sanat saivat ymmärtämään, että endorfiinit ja muut liikunnassa liikkeelle lähtevät hormonit tuottavat mielihyvää. Kaikillahan on iloinen mieli, kun lähdetään hyvällä porukalla ulos, miksei hormoneillakin.

Varmasti ko. hormonikaveriposse auttaisi myös masennukseen, mutta missä he ovat juuri silloin, kun sitten oikeasti on masentunut eikä jaksa mitään? Ei edes lähteä ulos etsimään heitä. Kenelle silloin voi soittaa? Lääkärille, joka määrää sellaiset lääkkeet, ettei muuta tunne, kuin ettei tunne mitään.

Kaikki tietävät, että kyyhkyläiset ovat toisiinsa silmittömästi rakastunut pari, joka hyynistelee, katsoo toisiaan kaihoisasti ja lepertelee käsittämättömiä. No, jokainen voi itse päätellä millaisia ovat syyhkyläiset.. xD

Ja Eluko tulee takasin kotiin tämän vuoden keskiviikkona!! Haliiii! Iksu!!

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:08

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus