Emäntä yläosattomissa lepolasseen!

  • Sunniva Strömnes

Viime blogissani kirjoitin julkkisten tavistöistä ja sain palautetta, että pitäisi kirjoittaa jostakin ”vähemmän tyhjänpäiväisestä”.

Kaikki hauskuus tai hieman ”kevyempi” viihde on tietysti joidenkin mielestä tyhjänpäiväistä. Pitäisi kieltää viihde ja samalla kaikki muu ihmiselle epäterveellinen, kuten karamellit, kakut ja kaikki muut sokeripommit.

Ja kun nyt kerran ollaan vauhdissa, niin seurataan Islannin esimerkkiä ja heivataan Mäkkäri pois maasta, niin saadaan edes osa pikaruokaketjuista poistettua. Eivät suomalaiset tarvitse purilaisia ja ranskiksia, ne vaan lihottavat. Kielletään rasvainen ruoka ja ehkä myös liian rasvaton.

Joka ikinen viihdeohjelma töllöstä voitaisiin myös lopettaa! Tästä edespäin jokainen lukee vain asialehtiä ja katsoo vain asiaohjelmia. Ainiin, kerrostalo-asuminenkin on aivan pakko kieltää, koska jokaisen olisi asuttava maalla.

Ollaksemme tehokkaampi yhteiskunta, voisimme kieltää myös seksin harrastamisen viikolla. Sehän voisi häiritä työn tekemistä ja lyhentää yöunta ja sellainen ei käy päinsä kilpailuyhteiskunnassa.

Hitsinpimpulat, nyt kun Nokiakaan ei enää ole kunkku meidän täytyy vaan tehdä enemmän töitä ja viettää vähemmän aikaa kaiken hauskan ja varsinkin kaiken tyhjänpäiväisen kanssa. Pitäisi varmaan saada uusi laki aloitteelle: tyhjänpäiväisyys-laki, joka kieltäisi kaiken tyhjänpäiväisen.

Ehdotan kuitenkin jotakin aivan päin vastaista. Ehdotan, että jokainen meistä keskittyisi näin kevään alla oman olonsa kohentamiseen. Kun itse voi hyvin ja on rento fiilis turha nipottaminen loppuu ja jopa turhanpäiväinen kirjoitus voi saada hymyn naamalle.

Löysin viikonvaihteen iltalehdestä julkkisten vinkkejä hyvään oloon. Monet niistä eivät olleet hullumpia. Miss Suomi Viivi Pumpanen ehdotti 10 minuutin aamulenkkiä pirteämpään olotilaan ja juontaja Heidi Suomi kestoripsien ottamista. Noudatin Heidi Suomen neuvoa ja uudet pitkät räpsyripseni toivat heti keväisemmän olon. Täytyy tosin myöntää, että innostuin ripsienpidennyksistä jo ennen Heidin neuvoa, kun näin sellaiset hyvällä ystävälläni.

Aira Samulin sanoi, että joka ilta kun menee nukkumaan, kannattaa miettiä päivän hyviä tapahtumia. Kokkikouluttaja Sikke Sumari ehdotti mahdollisimman paljon yhteistä aikaa ystävien ja rakkaiden parissa. Ihania wellness-neuvoja kumpikin!

Juontaja Kristiina Komulainen kehotti grillaamaan kalaa ja syömään kasviksia. Riitta Väisänen käski nauttia kesästä ja kesäherkuista hyvällä omatunnolla. Kumpikin neuvo toimii, tosin eri päivinä.

Ihanin kesäneuvo oli kuitenkin maalaislääkäri Tapani Kiminkiseltä, joka sanoi: ”Jos etsit Suomen kesässä aurinkoa taivaalta ja löydät sen, pysähdy siihen kuin maalattuun aitaan. Kanna puut ja vesi saunaan, lihat ja makkarat grilliin, emäntä yläosattomissa lepolasseen ja hypi niiden ympärillä kuin heikkopäinen. Kiinnity hetkeen ja elä siinä, mutta älä herranen aika huku!”

Minun kevätneuvoni: iloitse smurffin lailla!

3 kommenttia

Anonyymi

14.4.2010 15:12

Sunniva. Olet fiksu, hauska ja hyvä kirjoittaja. (Olet myös hyvännäköinen, mutta se ei liity tähän.) Osaat kirjoittaa kevysitä aiheista älykkäästi ja vaikeista kevyesti.

Jos joku ei tajua, että tämän blogin tarkoitus on käsitellä ihmisiä, julkkiksia jne kevyitä aiheita, he ovat tyhmiä. Ja voivat siirtyä katsomaan ainoastaan Antonionin elokuvia ja Teeman myöhäisillan dokumentteja. Ehkäpä sillä viisastuvat. Sitä paitsi suurin osa niistä, jotka väittävät lukevansa vain valistusfilosofeja, selailevat ahneesti Seiskaa kampaajalla. Eikä siinä ole mitään pahaa!

Viihteellisyydellä ja kevyillä jutuilla on paikkansa tässä maailmassa. TIETENKÄÄN Sunnivan elämä ei ole vain julkkiksia ja pikkutuhmia seksijuttuja. Häntä on pyydetty kirjoittamaan niistä. Sunniva on rautainen ammattilainen - jollakin muulla foorumilla hän tietenkin kirjoittaa jostain muusta, muulla tavalla.

Kiitos Sunniva huippuhauskasta blogista, jota odotan joka viikko ja luemme työpaikalla ääneen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.4.2010 18:29

Älä ota niin vakavasti (et kai ottanutkaan, mutta sanon silti) noita kommentteja :) Maailmaan mahtuu myös tyhjänpäiväisyyttä, ja hyvä niin. Nykyään painotetaan ihan liikaa sitä, miten kaiken pitäisi olla hyödyllistä ja terveellistä ja päläpälä.
Kiitos tästä kirjoituksesta muuten, tuli hyvä mieli ja hymy huulille. Muutenkin sun kirjoituksia on mukava lukea. Mulla ei ole enää tunnuksia tänne cityyn, mutta tulen lukemaan aina silloin tällöin näitä blogeja - ne ovat ainoat mikä tässä palvelussa enää kiinnostaa :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pipboy81

17.4.2010 10:26

Mä klikkaan Sunnivan kirjoituksia siksi että sitten sen kuva näkyy vähän isompana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi