Kakkonen on ykkönen

  • Iiro Lehtonen

Jääkiekon SM-liigassa jokavuotiset valmentajan vaihtoviikot alkavat olla ohi. Tähän mennessä TPS, Pelicans, Kärpät ja Jokerit ovat vaihtaneet valmentajaa, sen lisäksi samaan päätökseen päätyi Tappara jo ennen kauden alkua. Tai no, Tampereella Petri Mattila jättäytyi sivuun henkilökohtaisten syiden vuoksi, mutta julkisen totuuden mukaan syyt olivat auktoriteettipuolella.

Yhteistä ja erikoista kaikille muille paitsi Jokerien vaihdokselle oli se, että vain päävalmentaja vaihtui. Jääkiekossa on jo vuosia puhuttu valmennustiimeistä, jotka kulkevat yhtenäiset puvut päällä, luovat kovia harjoituspankkeja ja puhuvat yhteisellä pelikirjakielellään. Mutta ongelmien hetkellä ryhmä rakoilee vahvasti. Rivissä päävalmentajat lyödään susille, kun muu valmennus työntää johtohahmon askeleen eteenpäin ja ryntäävät itse kolme taaksepäin. "Ei se takakarvaus meidän idea ollut."

Valmennustiimi on sekoillut liigaryhmän taustalla yhdessä päävalmentajan kanssa, ja jos tulosta ei ole tullut niin pitäisi vähintään kakkosvalmentajan lähteä samalla oven avauksella päävalmentajan kanssa. Jollei kakkonen ole saanut mitään aikaan kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, miksi ne uudet ideat pulppuaisivat esiin silloin, kun päävalmentajaksi tulee uusi mies?

Ja Lahdessa ja Turussa jopa päädyttiin siihen lopputulemaan, että kakkonen on ykkönen. Turussa riski on kannattanut ja Riku-Petteri Lehtonen on johdattanut mustapaidat pois jumbopaikalta keräten 13 ottelussa 20 pistettä. Lahdessa tilanne on murheellisempi. Kakkonen on vienyt Pelicansin yhä syvemmälle ahdinkoon. Pasi Räsänen on ollut 12 peliä pääkäskijänä, näistä lahtelelaiset ovat voittaneet vain kaksi peliä. Jollei ihmettä tai potkuja tule, niin Pelicans jatkaa nykyisellä jumbotilallaan vielä pitkään.

1 kommentti

HumanKoala

30.11.2010 12:19

Valmentajaa vaihdetaan.. Ei homolla, vaan miehekkäällä latino-tavalla :D Tuosta *smack*

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi