Kiekkopugilistien kokoontumisajot

  • Iiro Lehtonen

Moni taitokiekon ystävä taisi viime viikon lopulla hieraista silmiään, kun näki jääkiekkotappeluille pyhitetyn Ice Warriors -tapahtuman järjestettävän Espoossa lokakuussa. Kiekkokaukalossa luistimet jalassa otettaviin mittelöihin saapuu kaikkiaan kahdeksan ottelijaa, joilla on vankkaa kokemusta hanskattomista yhteenotoista kiekon puolelta. Suomalaista väriä tapahtumaan tuo Pasi “Nivalan Cowboy” Nielikäinen, jonka tappelumäärät kalpenevat seitsemään kilpaveljeen verrattuna selvästi. Muun muassa lähtölistoilla oleva Derek Parker on otellut yhdessä kaudessa kolme kertaa enemmän kuin Nielikäinen koko urallaan.

Jääkiekkoliitto on ehtinyt jo teilata koko tapahtuman jääkiekon mainetta pilaavaksi:

“En kannata enkä hyväksy tällaisia tapahtumia, se on järjestettyä väkivaltaa. Jääkiekko on fyysinen laji, mutta väkivalta siihen ei kuulu - varsinkaan järjestettynä elementtinä“, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoi Iltalehdessä 20.8.

Tapahtumaa järjestävä Jukka Suutarin mukaan kyseessä ei ole jääkiekkotapahtuma, vaan täysin uusi laji ice combat. Yhteenotot on tarkasti tuomaroidut ja ottelijat ovat suojautuneet asianmukaisesti muun muassa MMA-hanskoin, mikä erottaa nyrkkihipat paljain käsin otelluista spontaaneista kiekkotappeluista.

Mielenkiintoista nähdä, millaisen suosion tapahtuma saa Suomessa muutenkin kuin paheksuntana mediassa. Vastaavaa tapahtumaa on muun muassa aiemmin yritetty järjestää Kanadassa vuonna 2005. 6 000 henkeä vetävällä areenalla oli lopulta hieman yli 2 000 kiekkotappeluista kiinnostunutta fania.

Tässä vielä Tube-linkki, miltä homma silloin näytti: Dean Maynard vs. Derek Parker

3 kommenttia