Tuurilla tähdeksi!

  • Sunniva Strömnes

Monet meistä pitävät leffojen katselusta ja varsinkin Hollywood-leffoista. Itse ainakin käyn usein Filmtownissa, Makuunissa ja leffateatterissa kavereiden kanssa. Avatar-, Sex and the City- ja Twilight-leffat olivat ”pakko nähdä heti -kamaa”.

Näin kesäaikaan tuntuu kuitenkin, että uusia hyviä leffoja ei jostakin syystä ole tarjolla yhtä paljon kuin syksyllä. Ei vuokraamoissa eikä leffateattereissa. Siksi olen itse turvautunut vanhoihin hyviin klassikoihin. Lemppareitani ovat muun muassa Kill Bill -elokuvat ja muut Tarantinot, Blondin kosto, Fight Club, Matrix ja monet muut. Niitä jaksaa katsoa vaikka sata kertaa eikä koskaan kyllästy. Ja onhan minulla lempparinäyttelijöitäkin, joiden leffat katson vaikka väkisin. Tykkään eritoten Angelina Joliesta, Scarlett Johanssonista ja Reese Witherspoonista. Hollywoodin uroksista pidän Kiefer Sutherlandistä, Matthew McConagheystä ja George Clooneystä.

Meillä kaikilla on varmasti omat lemppari staramme, mutta on se vaan niin pienestä kiinni, että joku näyttelijä lyö itsensä läpi ja ansaitsee paikan sydämissämme.

Julia Roberts esimerkiksi tuli tunnetuksi Pretty Woman -leffasta, mutta alunperin elokuvan pääosa oli kaavailtu Daryl Hannahille, joka kuitenkin tyrmäsi sen sanoen, että se on naisia alistava. Mahtaa Daryliä kismittää, ettei suostunut rooliin.

Mr. & Mrs. Smith -leffan pääosa annettiin Nicole Kidmanille, joka kuitenkin jätti työn. Brad Pitt olikin sen takia vähällä luopua Mr. Smithin roolista, kunnes kuuli, että Angelina ottaa Nicolen paikan. Olisiko maailman vaikutusvaltaisimpiin pareihin kuuluvaa Brangelinaa edes olemassa, jos Nicole olisi pitänyt pääosan? Branicole kuulostaa kyllä aika säälittävältä...

Entä miltä kuulostaisi Marilyn Monroe elokuvassa Breakfast at Tiffany's? Kirjailija Truman Capote, joka kirjoitti Breakfast at Tiffany'sin, olisi halunnut Marilynin pääosaan, mutta Paramount Pictures päätti toisin ja valitsi Audrey Hepburnin, josta tuli supersuosittu. Tosin ei Marilynkään ihan tavikseksi jäänyt.

Johnny Depp puolestaan antoi pakit Titanicille, jolloin pääosa meni Leonardo DiCapriolle. Miehen ura lähti siitä elokuvasta nousukiitoon. Kuvittele Johnny Depp suutelemassa Kate Winsletiä. Omituista, eikö totta.

Harrison Fordin ura lähti myös sattumasta liikkeelle. Mies sai roolin Han Solona Star Wars -leffasta, koska näyttelijä Al Pacino ei sitä halunnut. Pacino Han Solona kuulostaa aivan tajuttomalta.

Taitaakin olla ihan tuuripeliä tuo Hollywood-tähteys.

2 kommenttia

Anonyymi

4.8.2010 23:07

"Mahtaa Daryliä kismittää, ettei suostunut rooliin."

En voi tietenkään puhua Daryl Hannahin puolesta, mutta on oikeasti olemassa ihmisiä, joille on olemassa muitakin arvoja kuin raha tai suosio. Daryl Hannah on tehnyt monta fantastista ja luovaa elokuvaroolia, jotka muistetaan vielä silloinkun kun Julia Robertsin bulkkikomediat ovat hautautuneet historiaan.

Al Pacino Han Solona olisi kyllä varmasti ollut tyrmäävä ja olisi tehnyt Tähtien Sodasta paremman. Olisi siihenkin elokuvaan saatu toinen oikea näyttelijä Alec Guinnessin rinnalle :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.8.2010 16:02

Miksi tässä lueteltiin pelkästään paskoja leffoja?
Ja miksi kaikki tavistähdet tuossa videossa ovat läskejä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi