Allaskävelyratoja pääkaupunkiseudulle

  • WilleWau

Nykyinen terveydenhuollon tilanne tuottaa entistä useampia henkilöitä liikunnallisen kuntoutuksen toimenpiteiden tarpeen piiriin.

Valitettavan monen vaivan hoitamisessa lähtölaukaus parantumiselle annetaan vasta leikkauspöydällä. Potilasjonotilanteesta johtuen: ”Se mikä vaivana hitaasti tulee, niin se myös hitaasti lähtee.”

Vesi, valo ja äänet ovat luonnon omia elementtejä, jotka oikein annosteltuina voivat tuoda apua monenlaiseen vaivaan ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen.

Vesijuoksuvyön avulla suoritettava veden poljenta on tehokasta ja kipeitä paikkoja vähän rasittavaa, mutta kuitenkin tehokkaasti kehoa vahvistavaa.

Pääkaupunkiseudulle tarvittaisiin ainakin yksi täysipitkä (1 km), ellei jopa useampikin allaskuntoutukseen tarkoitettu 4 metriä leveä allaskävelyyn ja –juoksuun soveltuva rata. Sopivana ns. raapimattomana kölisyvyytenä esimerkiksi 2,0 metriä. 250 metrin välein yksilölliseen venyttelyyn ja vesivoimisteluun sopivat pysähdysrampit. Just pompit!

Allaskävelyhän sopii oikein annosteltuna moneen vaivaan. Homman ei tarvitse olla liian ryppyotsaista, sillä mitään matka-aikoja ei saisi kellottaa eikä ketään pakkotahtiseen käymiseen pakottaa. Suurin haaste olkoon oman tilanteen parantuminen.

Tärkeintä ensimmäisellä katetulla allaskävelyradalla olisi keskeinen sijainti. Rata voisi polveilla Töölönlahden rantoja nuollen tai Linnanmäen luolastoihin sukeltaen. Poljettaessa vaihtuvat maisemat, kirkasvalolamput ja aidot luonnon äänitehosteet toisivat vastoinkäymisten kolhaisemalle ihmissielulle positiivista virtaa kaikkia aistikanavia hyväksikäyttäen. Lopputuloksena kuin kaupantekijäisenä monelle henkilölle kadonnutta pilkettä silmiin ja parantunutta hallintaa oman elämänsä filmiin.

Allaskävelyyn sopivilla oheispalveluilla elimistö saadaan sopivasti kiihtymään ja yhä useampi suomalainen liikunnan jälkeisessä euforisessa tilanteessa viihtymään. Tosin oheispalveluilla tarkoitan tässä yhteydessä kerrankin valoisia sekä tilavia kuntosali- ja peseytymistiloja. Kuukausikorttien hinnat voisivat noudattaa yleisten kulkuneuvojen taksoja. Tällekin investoinnille pystytään oikealla tekniikalla laskemaan huimia säästöjä.

Uuden ajan kuntosalilta avautuvat näkymät, Töölönlahdelle oopperaan ja Finlandia-talolle, toisivat kasvavaa arvostusta liikuntakulttuurille alimpiin mahdollisiin betonibunkkereihin piilotettuihin kuntosaleihin verrattuna. Näihin alan paikkoihin ei päivän valo monesti ulotu eivätkä ne tempon ja tehosteiden ryppyotsaisuudellaan kiinnosta ujoa satunnaiskokeilijaa.

Elämässähän ei aina kaikki mene niin sanotusti putkeen ja väliaikaista lievitystä toisi monelle se, kun pääsisi polkaisemaan uudessa suomalaisessa allaskävelyputkessa veden ja valon voimat valloilleen. Liikunnallisen tasa-arvon totuutena: ”Tule sellaisena kuin olet, allaskävelyvyöstä löytyvät kaikille sopivat soljet ja sitten; senkus omaan tahtiin poljet!”

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:19

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus