Avustajarahoista todellisiin rahoihin

  • WilleWau

Eduskunnasta tuntuu riittävän valtakunnan uutisiin asioita, jotka tuntuvat vain olevan savuverhon valuttamista todellisten epäkohtien peittämiseen?

Eduskunnan vakiintuneet tavat avustajarahojen jaossa tuntuvat olevan tiukassa kuin vaalirahoituksen avoimuuden saaminen Suomessa länsimaiselle tasolle.

Joten tuskinpa mitään uutta valaistusta avustajarahoihin tilanteisiin on tulossa tälläkään eduskuntakaudelle, koska samat toimijat päättävät toimintatavoista, joita rahasummat koskevat.

- - - -

Päivän Hesarista kirjoitettiin Suomen pankkikriisistä mm. seuraavaa:

”Vaikka monet yksityiskohdat ovat hämärän peitossa, pankkikriisin loppulaskusta veronmaksajille on tarkka tieto. Kuusterän mukaan valtio maksoi 97 miljardia markkaa ja sai takaisin 60 miljardia.

Rahaa kului siis 37 miljardia markkaa eli noin kuusi miljardia euroa.”

- - - -

Mielenkiintoista olisi saada tietää onko tuosta pankkikriisin rahaliikenteestä olemassa puolueettomien ja Suomen valtiosta riippumattomien tilintarkastajien lausunto, että näin todellakin takaisinmaksujen suhteen tapahtui?

Miehen tai naisen sanaan ei liene ole syytä; tämän koko luokan asioissa, luottaa....

Vai ovatko takaisin perityt rahat jossain pimeässä kansainvälisessä kassassa Liechtensteinin tyyppisessä maassa ja veronmaksajilla maksatettiin tuo 97 miljardia markkaa eli 16,7 miljardia euroa täysimääräisesti?

- - - -

Tuon Hesarin jutun otsikon mukaan ” Pankkikriisin jälkipuinti tuli uudelleen muotiin”.

Itse ainakin toivon, pankkikriisissä kyykytettyjen kansalaisten puolesta, että pankkikriisin muodissa pysyminen jatkuu, kunnes ainakin tuo miljardiluokan maksuliikenne saadaan julkisuuden läpivalaisuun.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus