EK:n pukupäällä feissaajat aloittavat?

  • WilleWau

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs kertoo säännöllisin väliajoin vuolaasti tiedotusvälineissä Suomea rajusti koettelevasta työvoimapulasta.

Samaan aikaan saamme lukea yhä uusista massaluokan irtisanomisista Suomessa.

- - - -

Kumminkin meille on jo vapaiden virtojen tuomina potentiaalisia työntekijöitä odottamassa vain poimijaansa.

Romaniasta ja Bulgariasta tulleet kerjäläiset ovat mielestäni osoittaneen suunnatonta sitkeyttä sopeutumisessa suomalaisiin keliolosuhteisiin ja henkiseen ilmapiiriin.

Pitkää päivää tehden, polvillaan sekä hiljaa ollen on kova fyysinen ja henkinen näyttö halusta saada oma osuutensa ympärillä rehottavasta hyvinvoinnista.

Hienoa olisi nähdä EK:n kielitaitoiset ja ensimmäiset pukupäällä feissaajat värväämässä näitä katu-uskottavuutensa todistaneita etujoukkoja tutustumaan syvällisemmin suomalaisen yhteiskunnan oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Samalla saataisiin elinkeinoelämän itsenäisessä ohjauksessa oleva todellinen testiryhmä sille, kuinka integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan valtakuntamme parhaalla mahdollisella tietotaidolla hoidetaan, kun maahantulijat eivät olekaan heti sitä tasoa koulutukseltaan ja kulttuuriselta taustaltaan, jota ehken EK:n kaavailuissa Suomeen haetaan.

Rasistejahan me emme ole. Ainakaan virallisen kannan mukaan.

- - - -

Ensi kesäksihän on ennusteltu sakenevan EU-kerjäläisten joukon levittäytyvän koko Suomen alueelle.

Rikas naapurimme Ruotsi on saman aikaan sulkemassa rajojaan maahanmuuttajilta, joten olisiko Suomen aika avata rajat karuihin keliolosuhteisiimme halajaville?

Itäisen naapurimme Venäjän rajat voinevat sitten vaivihkaa avautua varaventtiilin tavoin tarvittaessa. Ainakin kesäaikaan, jolloin korkeiden puutullien tuuheuttama venäläinen metsä saattaa tarjota kaukaisille vieraille luonnollisia antimiaan.

Ja onhan venäläisten varallisuuden taso saavuttamassa hurjaa vauhtia länsimaita, joten annettavaa heilläkin varmasti uusille maahantulijoille riittää.

Tosin varaventtiilin käytössä kannattaa olla vielä tässä vaiheessa suomalaisten viranomaisten varovaisia, koska Venäjältäkin saattaa alkaa vastatoimenpiteenä virrata vapaasti mystisesti halpaa viinaa, tupakkaa ja polttoainetta sotkemaan Suomen valtion verovarojen kassavirtaa.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus