Hallitusohjelman tekijät 2010 ja 2011

  • WilleWau

Vaikka Euroopassa ja Suomessa erilaisten asioiden tiimoilta kuohuu, niin jossakin kirjoitetaan jo kovaa vauhtia tulevan Suomen hallituksen ohjelmaa.

Eikä siinä mitään, kunhan saisimme tietoomme edes vuoden 2003 ja 2007 hallitusohjelmien tekijät. Kansanedustajien ja ministereiden omien vaalikampanjoiden vaalirahoittajia tässä yhteydessä unohtamattakaan.

Maan tapa on edelleen arvoitusten varassa, koska emme tiedä kuinka laajasti esimerkiksi energia-alaan liittyvät toimijat ovat 2000-luvulla politiikkaa rahoittaneet.

Onko eduskunta vain kauniisti niiava kumileimasin vai lobbareiden lehto?

* * *

Eilisten uutistietojen mukaan ainakin demarit ja kokoomus valmistelevat kovaa vauhtia omaa yhteistä ohjelmaansa. Seuraavien ennusmerkkien valossa.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen/kok. puhui eilen useaan otteeseen ääni väristen "hyvinvointiyhteiskunnasta" ja sen pelastamisesta. Myös Euroopassa.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma vahvisti asiaa tulevasta hallitusohjelman tekoprosessista tällä seuraavalla STT:n kautta välitetyllä lausumallaan:

Heinäluoma: Laskua ei aina veronmaksajalle

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman mielestä Kreikan lainoituksen lisäksi yli kahdeksan miljardin euron takauksiin sitoutuminen korostaa vaatimusta koko rahoitusjärjestelmän uusimisesta.

Heinäluoma vaati maanantaina pankkien saamista vastuuseen muun muassa rahoitusmarkkinaverolla, jolla luotaisiin vastaavia tilanteita varten puskuria.

"Ei voida jatkaa sillä tavalla, että joka ikinen kerta veronmaksaja on se, jolle lasku kiikutetaan", Heinäluoma sanoi.

* * *

Itse uskon, että kyllä se ainakin vielä tällä kertaa kiikutetaan. Reilulla kokonaissummalla.

Muuten ei voi demareiden ja kokoomuksen kovennettu hoitokuuri Suomessa alkaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:42

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus