Helsingin Sanomien Päätoimittajalta

  • WilleWau

Siis sähköpostia minulle. Päätoimittajalta isolla Pee - kirjaimella.

Hitto, kun säikäytti. Mitä hyvää tai pahaa olin Päätoimittajalle tehnyt? Hetken rauhoittumisen jälkeen uskalsin uteliaisuuttani klikata viestin auki.

Todellakin. Postia tuli oikein Päätoimittaja Reetta Meriläisen tyylikkään kuvan kera. Sitten hokasin, että kyseessä onkin tavallinen mainosposti.

Vaan ei se mitään, sillä eilinen päivä herätti myös ajatuksia Helsingin Sanomien Päätoimittajan roolista.

- - - - - - - - - -

Jouni Tervo kirjoitti otsikolla – Päätoimittajasta tuli uutinen

”Median omistuksesta, päätöksenteosta, vaikuttimista ja vaikuttajista tiedetään vähän. Edes tiedotusvälineiden julkaisupolitiikasta päättäviä ei harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta tunneta alan ulkopuolella.

Alalle on juurtunut käsitys, etteivät sen omat asiat kiinnosta suurta yleisöä. Media ei tämän vuoksi perustele tekemisiään, ellei sitä siihen joidenkin poikkeuksellisten tapahtumien yhteydessä erikseen pakoteta.

Toimittajien brändäys alkoi jo vuosikymmeniä sitten sähköisissä medioissa, levisi aikakauslehtiin ja lopulta sanomalehtiin. Mediapäättäjät lymyävät yhä mieluummin vallan kulisseissa ja hääräävät harmaina eminensseinä.

Avoimen vaikuttamisen sijasta päätoimittajat hännystelevät taloudellisen ja poliittisen vallan liepeillä kuulostelemassa, miten asioista oikeasti pitäisi ajatella.

Omalle toimitukselleen saati suurelle yleisölle ei paljasteta salaisia taustakeskusteluja, infotilaisuuksia ja luottamuksellisia yhteydenottoja, jotka ovat mediajohtajien arkipäivää.”

- - - - - - - - - -

Helsingin Sanomat on liitelehtineen viikkotasolla mitattuna jumbomainen paketti. Läpikäytäväksi saati ymmärrettäväksi asti.

Joskus olen miettinyt, että viiraako päässäni, kun saman viikon aikana Helsingin Sanomien kanta saattaa olla ensin jotain asiaa vastaa, sitten puolesta ja lopuksi jotain niiden väliltä.

Tuosta Jouni Tervon erinomaisesta kirjoituksesta tulikin mieleeni ehdotus. Näin virtuaalisesti äänen ajateltuna. Helsingin Sanomien Päätoimittajalle.

Saataisiinko viimeinkin Helsingin Sanomien lehtiryppäälle kansantajuinen käyttöohjekäsikirja? Kustantajan, omistajien ja toimittajien näkökulmasta valotettuna.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:54

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus