”Huomenta Suomi, hyvin pyyhkii”

  • WilleWau

Fiktioon perustuvaa lähitulevaisuuden faktaa?

Jaakkiman omakotialueen portinpielissä välähtivät liiketunnistuksella toimivat valot yössä, kun lehdenjakaja kipsutteli iloisena työssään. Uusi painoteknologia mahdollisti alueen valtalehden painamisen pienemmässä koossa asiakkaille sekä halutussa kokoonpanossa. Jopa ilman tilaa ja paperia turhaan vieviä mainoksia. Tämän vastineeksi tilaaja suostuu lukemaan tilaajatunnuksellaan kerran viikossa lehden www-sivuilta tai digitv:n mainospankista kaupallisia tiedotteita sähköisessä tai eläväisessä muodossa.

Kuhanukankierre 5:ssä yksityisetsivä Seppo W.E. Sählänpään kotona alkoivat aamutoimet vaivihkaa kuin itsekseen. Pannuhuoneen vieressä sijaitseva konehuone muodosti siellä olevan mediapalvelimen kautta tarvittavan yhteyden-ja huvinpidon infrastruktuurin ulkomaailman kanssa. Palvelimen kautta hoituivat niin kodinhoito-, puhelin-, monidata- kuin digitv-asiat. Pienenä palvelimen yksityiskohtana mainittakoon, että siinä on yhden gigan monidatan moniajon mahdollistava Trampas-muisti. Muisti oli kehitetty Suomessa EU:n riskirahoituksen avulla ja yhteispohjoismaisena high-tech projektina.

Älykkääseen vesijohtoverkostoon kytketty kahvinkeitin aloitti porinansa tarkalleen kello 6.15. Ennakkoon tilattu vesimäärä soljahti raikkaana keittimen vesisäiliöön tarkalleen 2 minuuttia kestäneen ohijuoksutuksen jälkeen. Samaten oikea arabialaisen mystiikkamokan määrä jauhautui valitusta papumäärästä, siilautuen rullalta pyörivän suodatinpaperin läpi, miellyttävän autuaallista kahvituoksua puisen kodikkaaseen omakotitaloon levittäen.

Aikaisemmin tämänkaltainen kahvinkeittoteknologia oli vaatinut vaatekaapin koon ja tilan, mutta suomalaisten kahvinjuoja insinöörien kehittelemänä ratkaisu oli pystytty puristamaan keittiöpöytäkokoon. Sekä yhdistämään älykkääseen suomalaisten tee-se-itse-kotirouvien kehittämään Whitetooth-teknologiaan. Vesihanoille ja output-istuimillle voitiin syöttää perhekohtaisia kulutusarvoja pikavalintojen taakse, kunkin tarpeen vaatiman määrän mukaan.

Todella aamu-uninen talon isäntä oli tilannut tietokoneohjauksella toimivaan, jopa heittoistuimen liikeratastimulointiin pystyvään, sänkyynsä kahdenjalan pystyherätyksen. Herätyksen tuoma efekti tunnepuolella poistaa kuulemma pariksi päivää extremelajien perään haikailun ja auttaa rauhoittumaan elämän normaali rutiineiden hoitamiseen.

Rouva Kirsti Sählänpää-Kukkelinkukka oli tilannut itselleen jyreän bluessoundi herätyksen. Huoneen seinällä oleva syvänsininen akvaariotaulu vaihtui mustien miesten esitysareenaksi ja rouvan rytmikone käynnistyi kertaheitolla. Etätilatun aerobic-tunnin hän kerkesi peruuttamaan, koska hän oli huomannut tunnin mediaverkon kautta toimittavan Pyöreät Bacchukset-salilla käyvän aivan uusia adoniksia. Heidän pakara-anatomiansa vaativat tyttöjen mukaan lähempää omien silmien edessä tapahtuvaa live-seurantaa.

Hän huikkasi hiukset pystyssä kylpyhuoneeseen vaeltavalle miehelleen aamutervehdyksensä ja häipyi ääniohjatun ulko-oven kautta reaalimaailmaan. Ovi toimi äänitunnistukseen perustuvalla simppelillä käskyllä: ”Sesam aukene ja sulisuikkis sulkeudu!”

Edellisenä iltana rouva oli sujauttanut tulostumaan työpaikalleen huolella tarkastamansa 25-sivuisen esitysmateriaalin 70 kappaleena kansitettuna ja nelivärisenä. Käyttäjäystävälliseltä tulostuslaitteelta hän oli saanut ensin kuittauksen, että asetukset tulostamista varten olivat kaikki oikein, valittuja materiaaleja sekä väriaineita olisi koneessa riittävästi ja tulostus alkaisi klo 4.15 aamuyöstä. Hän oli katsonut koneen resurssitilannetta ja plokannut työn alkamaan jo klo 3.00. Mielessään hän kiitti Canroxsoftin uusia ratkaisuja, sillä nyt älyä ja tehoa oli myös muuallakin kuin koneen fyysisellä lähietäisyydellä.

Perheen lapsista, poika Jonttu 11-vuotta, oli aloittanut huoneessaan innokkaasti internetin kautta rästiin jääneen rumputuntinsa suorittamisen. Sähkörumpujen ja langattomien kuulokkeiden ansiosta meno oli mahtavaa, mutta homma pysyi hyvin perherauhan raameissa. Sekä Jonttu huoneessaan.

Tytär Ninskuli 17-vuotta kertasi pitkän saksan verbejä oman digitv:n näyttöruudun kautta huoneessaan. Hän oli tilannut School-Toolin kautta opettajan suositteleman reppauspätkän jo viikkoa sitten omalle IP-numerolleen (=Information Player).

Tuo henkilökohtainen IP-numero on muuten hyödyllistä nykyaikaa, sillä sen avulla voi tilata kuva-, teksti- ja äänidataa riskittömästi sovittujen liittymäehtojen puitteissa monidataverkon kautta. Käynnistysvaiheessa käyttäjän ainoa tehtävä on kuitata mille verkossa olevalle ja sopimukseensa liitetylle laitteelle tai näyttöpäätteelle data ohjataan.

Tämän teknologian avulla monidatataiteilijat siunaavat toimentulonsa turvaamista. Jokaisesta tilauskerrasta saadaan tarkkaa tietoa palkkioiden maksamista varten. Mikä parasta, yhteen IP-numeroon tilattua tuotetta ei voida siirtää tekstiviestimäisesti eteenpäin. Toki kuunnella, katsoa tai lukea useampaan kertaan. Käyttäjällä on pysyvä nautinto-oikeus kerran tilattuun tuotteeseen, mutta tuotteen fyysinen läsnäolo ja säilyttäminen ei vie turhaa tilaa ahtaissa kodeissa.

Muiden häivyttyä päivän toimiinsa ja talon hiljennyttyä yksityisetsivä Seppo W.E. Sählänpää hipsaisi työhuoneeseensa. Sormen napsautuksilla hän kytki valaistuksen toimimaan sekä aktivoi rykäisyllään yhden seinän täyttävän litteiden näyttöjen muodostaman monitoriseinän toimintaan.

Hän aloitti Äkämystyneiden Äänestäjien r.y:n toimeksiannosta tapahtuvan monitoriseurannan. Kohteena hillittömiin omiin palkkaratkaisuihin edelleenkin pystyvien kansanedustajien joukko.

Monitorointi perustui eduskunnan henkilökortilla ja kännykässä salaa olevien seurantasirujen ristiin peilaukseen ja karttapohjatallennukseen. Näin kerättiin tarkennettua tietoa missä todellisuudessa työasioissa mennään, mihin kellonaikoihin ja mitä missäkin puhutaan.

Sillä onhan meillä palkanmaksajien koalitiolla oikeus tietää mitä kalliiden palkkamenojen vastineeksi meidän valtuuksella toimiva työntekijä todellisuudessa touhuaa ja keiden kaikkien kanssa....

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:20

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus